Με ήττα, αλλά το κυριότερο προβληματική εμφάνιση ολοκλήρωσε τον σύντομο κύκλο των φιλικών της εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο, που αρχίζει τη Δευτέρα, η Εθνική. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 91-76 από τη Σερβία στην κατάμεστη από 12.000 θεατές «Μπεογκράντσκα Αρένα» του Βελιγραδίου.

Η άμυνα, όπως μαρτυρά και το τελικό παθητικό, ήταν η μεγαλύτερη αδυναμία για το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη, που παρατάχθηκε χωρίς Κουφό (λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας) και Σλούκα (συνεχίζει θεραπείες στην Αθήνα). Γιάννης Αντετοκούνμπο με 14 πόντους ο πρώτος σκόρερ, ακολούθησε με 12 ο Στράτος Περπέρογλου για την Εθνική που είχε 18 λάθη, έχασε 11 ριμπάουντ και είδε τη διαφορά να ξεφεύγει και στους 20 (85-65). Δεν έπαιξε καθόλου ο Μπόγρης, ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν Αθηναίου και Χαραλαμπόπουλος.



Το ματς

Ανανεωμένη κατά τα 2/5 πεντάδα είχε η Εθνική, με τους Καλάθη, Γ. Αντετοκούνμπο και Αγραβάνη να πλαισιώνονται από Περπέρογλου και Καββαδά. Ο τελευταίος έκανε θραύση κοντά στο καλάθι και σε συνδυασμό με τα μακρινά σουτ του Αγραβάνη η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο +6 (4-10, 11-17), την ώρα που ο Γιόκιτς σκόραρε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για τους γηπεδούχους. Η ελληνική ομάδα έφτασε τη διαφορά και στους επτά με τρίποντο του Παπαπέτρου (15-22), αυτή εξανεμίστηκε από τη δράση Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα, αλλά ο Γ. Αντετοκούνμπο ανέλαβε δράση διακόπτοντας το σερί με κάρφωμα και γκολ-φάουλ (24-27). Το πολύ παραγωγικό εκατέρωθεν πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 27-29 και τους Μάντζαρη και Ντόρσεϊ να αστοχούν εξ επαφής.

Ο Τεόντοσιτς συνέχισε να σκοράρει και οι «πλάβι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (36-32), αλλά όταν ο Γ. Αντετοκούνμπο αποφάσισε να ανοίξει το ρυθμό και να πάρει επιθέσεις η Εθνική-παρά την αστοχία του στις βολές-ισορρόπησε και ανέκτησε προσωρινά το προβάδισμα (41-42). Τα συνεχή λάθη επέτρεψαν στη Σερβία να ξεφύγει με επτά στο φινάλε του ημιχρόνου, που βρήκε την ελληνική ομάδα με το πολύ προβληματικό παθητικό των 53 πόντων. «Ταΐζοντας» μεθοδικά τον Ραντούλιτσα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε και στο +9 (55-46), αλλά τα τρίποντα Μπουρούση και Καλάθη ξανάβαλαν την Ελλάδα στο ματς (56-52). Η ανάκαμψη ήταν προσωρινή, καθώς ο Τεόντοσιτς αλώνιζε και ο Στίματς με γκολ-φάουλ έβαλε τη Σερβία σε απόσταση δέκα (67-57) και λίγο αργότερα δεκατριών πόντων (73-60).



Στις αμυντικές αδυναμίες της Εθνικής ήρθε να προστεθεί στην τέταρτη περίοδο η επιθετική αφλογιστία, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 85-65. Στο τελευταίο κομμάτι η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε, αλλά η δυστοκία στην άλλη πλευρά του παρκέ δεν επέτρεψε να μειωθεί η διαφορά περισσότερο από το -15, που ήταν και η τελική απόσταση των δύο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20, Στίματς 7, Ζάγκορατς.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου, Μπουρούσης 9 (6 ριμπ., 8 ασίστ), Καλάθης 7 (6 ασίστ), Περπέρογλου 12, Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 10, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3, Γ. Αντετοκούνμπο 14 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Θ. Αντετοκούνμπο 2.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube