Ένα μεγάλο ταλέντο, ο υπέροχος Gene Wilder έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας πίσω του έναν θησαυρό με κωμωδίες - «διαμάντια» που θα συνεχίζουν να σκορπούν το γέλιο για πολλές γενιές ακόμα.

Στον απόηχο του θανάτου του, πολλοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον χαμό του αγαπημένου τους φίλου, πλέκοντας εγκώμια όχι μόνο για το μοναδικό ταλέντο του αλλά και για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα.

Τις δηλώσεις αυτές, που περιέγραφαν τον Wilder ως έναν ζεστό, γενναιόδωρο άνθρωπο, αναπαρήγαγαν πολλά διεθνή μέσα, ωστόσο το Uproxx επέλεξε να αναδημοσιεύσει ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της αδικοχαμένης συζύγου του, Gilda Radner (η οποία πέθανε από καρκίνο το 1989) που φανερώνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο πόσο υπέροχος ήταν.



Όπως γράφει στο βιβλίο της η Radner, η οποία ήταν και η ίδια εξαιρετική κωμικός με λαμπρή καριέρα στο SNL, όταν ήταν μικρή και περνούσε μαζί με την αδερφή της τις διακοπές της στο παραθαλάσσιο εξοχικό της οικογένειά της, συνήθιζε να κοιτά έξω από το παράθυρο αναζητώντας τους γονείς της στην παραλία. Πάντοτε ένιωθε μεγάλη αγωνία, αφού η πλαζ ήταν μεγάλη και γεμάτη κόσμο, με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να μην μπορεί να βρει τους δικούς της. Τελικά ο πατέρας της, για να την καθησυχάσει, άρχισε να δένει στην ομπρέλα θαλάσσης του ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, έτσι ώστε η Radner να μπορεί να βρίσκει τους γονείς της όποτε θελήσει και να μην ανησυχεί ότι θα τους χάσει.



Αρκετά χρόνια μπροστά, ενώ ήταν παντρεμένη με τον Wilder, τον οποίο υπεραγαπούσε, η ταλαντούχα ηθοποιός έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και ένιωσε όλο τον κόσμο της να καταρρέει. «Όταν έβλεπα αυτήν την ομπρέλα αισθανόμουν ασφαλής. Όταν είχα κοντά μου τους γονείς μου, ήμουν εντάξει και τίποτα κακό δεν μπορούσε να συμβεί, ούτε αρρώστιες, ούτε δυστυχήματα, ούτε πόλεμοι... Όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο σκεφτόμουν "Θεέ μου, ας βρεθεί κάποιος να με προστατέψει, ας βρεθεί κάποιος να με κάνει να νιώσω ξανά ασφαλής. Τη βραδιά πριν από την πρώτη μου χημειοθεραπεία και ενώ ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, είδα ξαφνικά τον Gene να περνάει το κατώφλι, έχοντας στα χέρια του μια μικρή ροζ ομπρέλα με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια δεμένο πάνω της», γράφει η ηθοποιός.

Η Radner παρέμεινε παντρεμένη με τον Wilder μέχρι τον θάνατό της το 1989.




Πηγή:Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής