Το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από τα esports τόνισε ο Ηλίας Μιχαλαριάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το νέο τμήμα που ιδρύθηκε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου αναφέρθηκε στους στόχους που έχει το τμήμα, ενώ σχολίασε και την συνεχή αναζήτηση πρωτοποριακών ιδεών, που προωθούν το πνεύμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Playball με τον Μάνο Ζερβάκη:
Για την ιδέα της δημιουργίας τμήματος esports: «Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πάντα πρωτοποριακές ιδέες. Αυτή είναι η φύση του συλλόγου. Ο Γιώργος ο Καλαφάτης πριν δημιουργήσει τον Παναθηναϊκό, ήταν στον Πανελλήνιο. Εκεί θεωρούσαν ότι τα αθλήματα που χρησιμοποιούσαν οτιδήποτε άλλο εκτός από δύναμη, ή τρέξιμο ήταν παιχνίδια, όχι αθλήματα. Ο Καλαφάτης ήθελε να δημιουργήσει μια ομάδα ποδοσφαίρου, αποσχίστηκε με άλλους παίκτες και δημιούργησαν τον Παναθηναϊκό. Έτσι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός πρωτοπορεί και μπαίνει στα esports. Φαίνεται περίεργο. Γιατί όμως δεν φαίνεται περίεργο ότι υπάρχουν ομάδες και πρωταθλήματα σκάκι;».

Για τον λόγο που επέλεξαν το συγκεκριμένο τμήμα: «Τα esports είναι φαινόμενο της εποχής μας. Η εποχή αυτή διαμορφώνει τα πράγματα διαφορετικά από τον τρόπο που τα έχουμε μάθει. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός χώρος, σε εύρος κόσμος. Είναι κομμάτι που έχει μεγάλη επίδραση σε χορηγούς. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Για το αν ο ίδιος είχε επαφή με τον χώρο πριν την απόφαση ίδρυσης του τμήματος: «Δεν γνώριζα τι συμβαίνει. Το είχαμε ψάξει, χωρίς να έχω κάποια σχέση με αυτά τα παιχνίδια. Μαθαίνοντας όμως είδα το τεράστιο ενδιαφέρον. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Σάλκε έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά σε τέτοια προγράμματα. Ήρθαμε σε συνεννόηση με την εταιρία που έχει εμπειρία στο χώρο για να φτιάξουμε την ομάδα. Ο στόχος είναι να αγκαλιάσουμε αυτά τα αθλήματα, αφού ο σκοπός της ομάδας είναι να φέρνει κόσμο κοντά στον αθλητισμό και να τον απομακρύνει από κακό τρόπο ζωής. Όχι μόνο να κερδίζει. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube