Έτσι δεν πάει πουθενά… Ένας τραγικός Παναθηναϊκός, διασύρθηκε από την «πρωτάρα» Μονακό (75-63) και μπήκε με το αριστερό στην Ευρωλίγκα.

Τραγικοί έξω από τα 6,75μ. (4/20 τρίποντα) και σε δημιουργία (7 ασίστ) οι «πράσινοι», που φωνάζουν ότι χρειάζονται ενίσχυση.

Μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο του «τριφυλλιού» ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος πάλευε μόνος του ώρες-ώρες (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Το φιλμ του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Πέρι, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ, όμως η Μονακό μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με προσωπικό σόου του Τζέιμς, πήρε το προβάδισμα (5-0). Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία τους και πλησίασαν σε απόσταση βολής (9-7 στο 3’), αλλά οι γηπεδούχοι πάτησαν πάλι το γκάζι κι έτρεξαν σερί 6-0, που τους έφερε στο +8 (15-7 στο 6’).

Η ομάδα του Πρίφτη τα περίμενε όλα από τον αρχηγό της και από ατομικές ενέργειες στην επίθεση, ενώ απάντησε με 7-0 και πλησίασε στον πόντο (15-14 στο 8’). Οι Μονεγάσκοι πάτησαν πάλι το γκάζι στο φινάλε της πρώτης περιόδου και με επιμέρους σκορ 7-1, έφτασαν στο +7 (22-15).

Με τον Άντζουσιτς να μπαίνει στην εξίσωση, η ομάδα του Μίτροβιτς απέκτησε «αέρα» 13 πόντων στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου (30-17 στο 12’), την ώρα που οι παίκτες του «τριφυλλιού» βρίσκονταν σε… άλλο γήπεδο. Ο Κασελάκης εκμεταλλεύτηκε το mismatch με τον Τζέιμς κι έδωσε ανάσες στους «πράσινους», που μείωσαν (32-24 στο 15’).



Η Μονακό σκόραρε με όλους τους τρόπους και εκτοξεύτηκε εκ νέου στο +13 (37-24 στο 17’). Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός έβγαλε σκληράδα στην άμυνα, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω στην επίθεση, με συνέπεια να κλείσει το ημίχρονο στο -10 (38-28).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν… μουδιασμένα και στην 3η περίοδο, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με +15 (48-33 στο 24’). Την ίδια ώρα, ο μόνος που έδινε σκορ για το «τριφύλλι» ήταν ο Παπαγιάννης, όμως δεν αρκούσε.

Η ομάδα του Μίτροβιτς συνέχισε να «χτυπάει» τους πρωταθλητές Ελλάδας με όλους τους πιθανούς τρόπους και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο (56-39 στο 28’). Ένα καλό δίλεπτο στο φινάλε της περιόδου, έφερε σερί 5-0 για τον Παναθηναϊκό, που μείωσε σε 56-44.



Μια απ’ τα ίδια και στο 4ο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι… θέλουν στο παρκέ. Με τους Μοτεγιούνας και Άντζουσιτς να είναι ασταμάτητοι, η Μονακό έφτασε μέχρι και το +20 (69-49 στο 34’). Κάπου εκεί οι παίκτες του Μίτροβιτς χαλάρωσαν κι έδωσαν τη δυνατότητα στους «πράσινους» να μειώσουν κάπως με κάποια σουτ του Μέικον (75-63).

Το φιλμ του αγώνα όπως το παρακολουθήσατε λεπτό προς λεπτό από το sport-fm.gr

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Γιόβτσιτς, Κλιβάζ.




Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

MVP: Ντανίλο Άντζουσιτς και Μάικ Τζέιμς μοιράζονται τον τίτλο του κορυφαίου για τη Μονακό. Ο πρώτος πέτυχε 17 πόντους με 4/4 τρίποντα σε 14 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο δεύτερος εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Η Μονακό σούταρε με 43% στα τρίποντα (9/21), είχε 18 ασίστ και μόλις 7 λάθη. Οι αντίστοιχοι αριθμοί του Παναθηναϊκού ήταν 20% (4/20), 7 ασίστ και 8 λάθη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»