· Σκέφτονται, λέει, από του χρόνου να γίνονται δύο τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας, ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, με διεξαγωγή τελικών κεκλεισμένων των θυρών, όπως ο φετινός (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) κι όπως εκείνος πριν τρία χρόνια (Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

· Ξέρετε πού αλλού στην Ευρώπη γίνονται διπλοί τελικοί Κυπέλλου; Μόνο στη Βοσνία!!! Από τις 50 και πλέον χώρες που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη κι έχουν πρωτάθλημα και Κύπελλο, διπλοί τελικοί γίνονται μόνο στη Βοσνία. Πέρσι έπαιξαν η Κρούπα με τη Ζελέζνιτσαρ! Και φέτος παίζουν η Σαράγεβο με την Σιρόκι Μπρίγεκ.

· Λοιπόν, να το κάνουμε Ελλάδα και Βοσνία ; (!!!)

· Τέλος πάντων, ενόψει του αποψινού τελικού τρεις παρατηρήσεις…

· Πρώτη, ότι τελευταία φορά που μία ομάδα κέρδισε τρεις σερί τελικούς ήταν πριν 24 χρόνια, την τριετία 1993-95, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, πρώτα στα πέναλτι και μετά στην παράταση.

· Δεύτερη, ότι στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ σε 10 τελικούς έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες, ο δε ΠΑΟΚ σε τέσσερις τελικούς μία νίκη, πέρσι, και τρεις ήττες.

· Και τρίτη, ότι υπάρχει μία περίεργη συγκυρία και συνήθως το Κύπελλο το παίρνει ο τυπικά φιλοξενούμενος! Στα 13 τελευταία χρόνια, όπου υπάρχει αυτό το δεδομένο στο σάιτ της ΕΠΟ, νικητές ήταν εννιά φορές οι «φιλοξενούμενοι» και μόλις τέσσερις οι «γηπεδούχοι» (2008 Ολυμπιακός-Άρης, 2010 ΠΑΟ-Άρης, 2015 Ολυμπιακός-Ξάνθη και 2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ).

· Και σήμερα γηπεδούχος είναι τυπικά ο ΠΑΟΚ και φιλοξενούμενη τυπικά η ΑΕΚ…Γενικά θα έβλεπα περισσότερο ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ νικητή μόνο σε παράταση η, πέναλτι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube