Με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν νίκησε άνετα 80-68 την Άλμπα στο Μόναχο στον γερμανικό «εμφύλιο» της πρεμιέρας της φετινής Ευρωλίγκας και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια να διακριθεί στη διοργάνωση.

Οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν στο +8 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου, όμως τα διάφορα σερί των Βαυαρών στην τρίτη και τέταρτη περίοδο τους έδωσαν ένα +14 και, παρά την πίεση των «άλμπατρος», οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έφτασαν στο ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Φρανσίσκο με 17, Μπόνγκα με 11 και Μπολμάρο, Μπούκερ με 10 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν οι Ολίντε, Τίεμαν με 12 και Τόμας με 11 πόντους.

Το ματς
O Μπόγκα έδωσε ένα 5-0 στην Μπάγερν στην αρχή της αναμέτρησης κι οι Βαυαροί διατηρούσαν το +6 με τις σωστές επιλογές τους στην αντίπαλη ρακέτα. Τα «άλμπατρος» απάντησαν με τρία συνεχόμενα τρίποντα, αφού είχαν «ζεστό» χέρι οι περιφερειακοί του Γκονθάλεθ. Ο Φρανσίσκο πήρε το «όπλο» του και με επτά συνεχόμενους πόντους έφερε το 17-13 με προσωπικό σερί 7-0 για τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο. Ο Νίκιτς προσπαθούσε μόνος του για τους πρωτευουσιάνους και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 19-17.

Ο Τίεμαν βοήθησε για ένα σερί 7-0 της Άλμπα στην έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου κι έφερε ένα 5-0 σερί στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «χτυπούσαν» μέσα στη ρακέτα και διατηρούσαν ένα +2 με +3 σε αυτό το διάστημα, έχοντας βρει πολλές επιλογές. Ο Ολίντε έφερε το +6 για την Άλμπα κι ένα σερί 5-0 των κυπελλούχων Κόρατς του 1995 έφερε το 31-39. Με νέο σερί 5-0, η Άλμπα προηγήθηκε 44-33 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-44. Οι Βαυαροί είχαν 24 ριμπάουντ κι οι πρωτευουσιάνοι 11/16 δίποντα και 10/14 βολές.

Ο Μπούκερ πρωταγωνίστησε σε ένα 8-0 της Μπάγερν στην έναρξη της τρίτης περιόδου που έφερε την ισοφάριση για τους Βαυαρούς, οι οποίοι με επιθετική πολυφωνία μέσα στην αντίπαλη ρακέτα έκαναν νέο σερί 6-0 και προηγήθηκαν 50-46 και 54-49. Ο Μπολμάρο πήρε την κατάσταση επιθετικά στα χέρια του και βοήθησε για ένα σερί 7-0 που έφερε το 61-51 για την Μπάγερν στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Ουάιλερ-Μπαμπ έφερε το +13 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και το τρίποντο του Ολίντε έριξε σε μονοψήφια επίπεδα προσωρινά τη διαφορά για την Άλμπα. Ο Φρανσίσκο «ξύπνησε» ξανά σε αυτό το σημείο και βοήθησε σε ένα σερί 7-0 για το +17 της Μπάγερν. Η Άλμπα βρήκε κάποιες λύσεις και μείωσε στο -10 με 7-0 σερί, όμως ένα 4-0 της Μπάγερν έφερε το 78-64. Ο Μπολμάρο «ξεκόλλησε» την ομάδα του στο 4-0 της Άλμπα κι ολοκλήρωσε το ματς στο 80-68.


Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-44, 61-51, 80-68

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα τα έξοδα της Φενέρ για το επόμενο ταξίδι της στον Πειραιά

Εuroleague: Η Μπαρτσελόνα πρότεινε νέο συμβόλαιο με… δικαίωμα αποχώρησης

Δυσαρέσκεια στη Φενέρ για την αναβολή με Ολυμπιακό: «Αν γίνει το Παναθηναϊκός-Βαλένθια, τότε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας»

Παναθηναϊκός AKTOR: Οδηγίες προς τους οπαδούς για τον σημερινό αγώνα με την Βαλένθια

Βρούτσης: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει φτιάξει το πρόβλημα στο ΣΕΦ -Γι’ αυτό δεν αναβάλαμε το πόλο του Παναθηναϊκού

Πετρίδης: «Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Παναθηναϊκός AKTOR - Δίνει μια επιπλέον λύση ο Γιουρτσέβεν»

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες-Ήρθα για τον Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν»

Ευρωλίγκα: Ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με σημαντικές αναμετρήσεις σε Μπολόνια, Βελιγράδι και Βιτόρια

Παναθηναϊκός AKTOR-Βαλένθια: Για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί οι «πράσινοι»

Βαθμολογία Euroleague: Μόνη πρώτη ξανά η Χάποελ Τελ Αβίβ, μπήκε στη δεκάδα η Ρεάλ Μαδρίτης