Απίθανα πράγματα στη Βιτώρια σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε πιο πολύ για ματς... ΝΒΑ, παρά Ευρωλίγκας!

Σε ένα πραγματικό θρίλερ με πολλές ανατροπές και συγκινήσεις, η Μπασκόνια επικράτησε με σούπερ ανατροπή 114-111 της πρωταθλήτριας Εφές στην παράταση, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague!

Οι Βάσκοι όχι μόνο... δεν μάσησαν από το -11, έξι λεπτά πριν το φινάλε, αντιθέτως, κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, και εκεί, να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση!

Κορυφαίος για τους Ισπανούς, που ανέβηκαν στην έκτη θέση με ρεκόρ 12-9, ήταν ο Μάθιου Κοστέλο με 33 πόντους (5/8τρ.) και πέντε ασίστ, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Τόμσον και Χάουαρντ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Τούρκους, που έπεσαν στη 10η θέση της βαθμολογίας (10-11), οι Λάρκιν (21π., 6ασ.), Μπομπουά (19π., 4 ρ.) και Μίτσιτς (19π., 5ρ.), δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την τρίτη ήττα της ομάδας στα τέσσερα τελευταία ματς.



Το ματς:

Εκπληκτική ήταν η πρώτη περίοδος στο παιχνίδι, εκεί όπου κυριάρχησαν πλήρως οι επιθέσεις των δύο ομάδων. Η Μπασκόνια μπήκε δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε με 6-0, με την Εφές να απαντάει γρήγορα με σουτ πίσω από τα 6.75μ., ισοφαρίζοντας σε 15-15 στο 6'. Κοστέλο και Τόμσον διατήρησαν μπροστά τους γηπεδούχους, με τον Μίτσιτς να σημειώνει buzzer-beater και να μαζεύει τη διαφορά στον πόντο για το 29-28 του πρώτου δεκαλέπτου.



Χάρη στα τρίποντα των Κούρουτς και Μαρίκνοβιτς, αλλά και την καλή τους άμυνα, οι Ισπανοί ξέφυγαν στο +5 (37-32) στο 14'. Κάπου εκεί όμως, ο Ζίζιτς ανέλαβε δράση για την Εφές, και με σερί πόντους έφερε το ματς στα ίσα (41-41 στο 16'). Στη συνέχεια, την «μπακέτα» από τον Κροάτη σέντερ πήρε ο Μπομπουά, που με οκτώ διαδοχικού πόντους έστειλε την Εφές στα αποδυτήρια με ένα +3 για το 51-48 του ημιχρόνου!



Με τον Σέιν Λάρκιν να μπαίνει... καυτός στο δεύτερο ημίχρονο και να ευστοχεί σε δύο τρίποντα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εκτόξευσε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή για το 60-50 στο 23'. Καστέλο και Ένοχ «ροκάνισαν» τη διαφορά, μειώνοντας στον πόντο (68-69) τρία λεπτά αργότερα για την Μπασκόνια. Οι Τούρκοι όμως, με οκτώ διαδοχικούς πόντους δια... χειρός Λάρκιν, Μπομπουά και Μπράιαντ, πήγαν εκ νέου στο +9 (68-77), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +7 και το 77-70.



Η Εφές είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά στο +11 (76-87), έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ωστόσο, οι Βάσκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, και με ένα απίθανο comeback, έφεραν το ματς στα ίσα (93-93) στο 38! Οι βολές των Μίτσιτς και Λάρκιν έφεραν την Εφές στο +3 (95-98), με το τρίποντο του Ντόλτον στα 33'' πριν το φινάλε, να στέλνει το ματς στην παράταση (98-98)!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Μπασκόνια αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και συγκεντρωμένη όταν η... μπάλα έκαιγε, και με μεγάλα σουτ των Χάουαρντ και Κοστέλο έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα με το εντυπωσιακό τελικό σκορ 114-111!

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 48-51, 70-77, 98-98, 114-111 (παρ.)

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»