Δεν τα κατάφερε στην Ιταλία ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου βρέθηκε σε κακή μέρα και ηττήθηκε 8-7 από την ισχυρή Μπρέσια, που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Α΄ομίλου του Champions League.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα των «ερυθρόλευκων», που βρίσκονται, πλέον, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (13β), έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Ιταλίας (14β).

Ο Ολυμπιακός είχε κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και δεν κατάφερε να διορθώσει την κατάρρευση της δεύτερης περιόδου, όταν οι Ιταλοί έτρεξαν σερί τριών τερμάτων. Παράλληλα, ο Φιλίποβιτς φορτώθηκε από νωρίς στο δεύτερο οκτάλεπτο δύο αποβολές, ενώ και ο Φουντούλης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.



Η Μπρέσια προηγήθηκε γρήγορα, με τον Φουντούλη να στέλνει δύο φορές την μπάλα στο δοκάρι και να… ανοίγει τον δρόμο για το 2-0 της Μπρέσια. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως απάντησαν άμεσα με τον Φιλίποβιτς και τον Γούβη να κάνουν το 2-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που είχε πολύ κακό ποσοστό στον παραπάνω (2/9 ως το ημίχρονο) και δεν βρήκε απάντηση στο σερί των Ιταλών, που ξέφυγαν στο +3 (5-2).

Στην τρίτη περίοδο, όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς. Ο Δερβίσης έβαλε τέλος στο κακό σερί στον παραπάνω, μειώνοντας σε 5-3, όμως η Μπρέσια απάντησε αμέσως και διατήρησε το +3 (6-3). Μουρίκης και Φουντούλης έφεραν τον Ολυμπιακό στο γκολ (6-4), ενώ Μπίκαρι και Γεννηδουνιάς βρήκαν δίχτυα για το 7-5.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Ντι Σόμα έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Ιταλούς (8-6) και έκοψε τα φτερά των «ερυθρόλευκων» που μείωσαν στο τελικό 8-7 με τον Φιλίποβιτς πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-0, 2-4, 1-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσιούτι, Μπίκαρι 2, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 1, Τζανάτσα Τ., Αλεσιάνι 1, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 2, Τζίτο, Τζανάτσα Μ.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube