Τις κάμερες ασφαλείας «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας.

Από το πρωί κλιμάκια της ασφάλειας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι το ΟΑΚΑ, και αναζητούν του δρομολογίου που ακολούθησαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκτιμούν ότι στην πρώιμη φάση πολλοί από αυτούς δεν φορούν κουκούλες για να κρυφτούν.

Πέρα από την ταυτοποίηση, μπορεί να προκύψουν νέα πρόσωπα για αναζήτηση, με δεδομένο ότι πολλοί από τους περίπου 150 Κροάτες χούλιγκαν δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν στη χώρα τους.

Το δεύτερο μέρος των ερευνών είναι η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει και διεξάγεται με γοργούς ρυθμούς από τον επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Η εντολή που υπάρχει είναι απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, με 15 - 20 αστυνομικούς όλων των βαθμών να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Θα εξεταστούν όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση. Στα εργαστήρια «τρέχουν» οι έρευνες και όσον αφορά την ταυτοποίηση μέσω DNA. Το DNA μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Σε δικαστικό επίπεδο, οι προανακριτικές διαδικασίες συνεχίζονται για τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για τη δολοφονία του 29χρονου.

Ανά ομάδες των 10-12 ατόμων που θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή για να ληφθούν οι απολογίες των συλληφθέντων για την αιματηρή καταδρομική επίθεση.

Οι έρευνες στα κοινωνικά δίκτυα, η άρση του τηλεφωνικού απόρρητου και οι συσκευές που έχουν κατασχεθεί από τους συλληφθέντες αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές για να βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου.

Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι βαρύ. Η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Στην εισαγγελία της Αθήνας προσήχθησαν το μεσημέρι 105 άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για σωρεία ποινικών αδικημάτων και πρωτίστως για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά διώκονται 105 άτομα, καθώς ένας απ' αυτούς νοσηλεύεται φρουρούμενος για βαρύτατα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

Εγκληματική οργάνωση
Ανθρωποκτονία από πρόθεση
Έκρηξη
Κατοχή εκρηκτικών υλών
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Κατοχή φωτοβολίδων

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του, ο οποίος προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα

Γκίλφοϊλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα

Τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο deal «μαμούθ» μεταξύ Netflix και Warner - Ο ρόλος του Τραμπ και της Paramount

Μάρκο Ρούμπιο: «Το πρόστιμο της ΕΕ στην πλατφόρμα Χ συνιστά επίθεση στον αμερικανικό λαό»

Μπλόκα αγροτών: Σοβαρά επεισόδια με δακρυγόνα και συγκρούσεις στα «πράσινα φανάρια» πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία

Κομισιόν: Πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X για το «μπλε σήμα» και παραπλανητικές διαφημίσεις

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους λόγω κακοκαιρίας

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Συνεχίζεται ως το μεσημέρι του Σαββάτου ο Byron

Καρυστιανού: Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα, δεν ξέρω όμως αν θα βγω μπροστά

TAGS: A.E.K.