Η κλιματική αλλαγή οφείλεται στη δραστηριότητα του ανθρώπου ή πρόκειται για μία φυσική διεργασία, έναν φυσιολογικό κύκλο του πλανήτη; Το παραπάνω ερώτημα θα ήταν ωφέλιμο να το απαντήσουμε, αν υπήρχε στη διάθεση της ανθρωπότητας η πολυτέλεια του... χρόνου. Μία ακόμη επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμέσως επόμενες 10ετίες, θα είναι δραματικές για το περιβάλλον που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και την ανθρωπότητα, η οποία θα κληθεί να βρει λύσεις για την ίδια την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, έως το 2100 οι ωκεανοί θα έχουν «φουσκώσει» κατά δύο μέτρα, απειλώντας τεράστιες παράκτιες περιοχές και μαζί τους, έναν αριθμό τουλάχιστον 200 εκατ. ανθρώπων! Παράλληλα, θα χαθούν εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, γεγονός που είναι πιθανόν να επιβαρύνει σημαντικά την επισιτιστική κρίση στον πλανήτη, καθώς το ίδιο διάστημα, ο πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά αρκετά δισ. ανθρώπους.

Την έρευνα υπογράφουν 22 ειδικοί για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι ο χρόνος έχει περιοριστεί και ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπη με την «ημέρα της μεγάλης καταστροφής».

Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα βυθιστούν στη θάλασσα σχεδόν 1,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε ένας εκ των ερευνητών που μελέτησαν τα στοιχεία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Science και στηρίχθηκε στη μελέτη των αλλαγών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια η Γροιλανδία και η Ανταρκτική, περιοχές που καθορίζουν το κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φονική καταιγίδα στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 66 νεκροί - 101 αγνοούνται

Συνελήφθη ένας 27χρονος στο Νέο Κόσμο για ρίψη μολότοφ

Ανακωχή στη Γάζα: Αντιπροσωπεία της Χαμάς την Τρίτη στο Κάιρο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Bernard Hill: Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον καπετάνιο στον Τιτανικό

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Θλιβερή πρωτιά στην Μακεδονία: Υπερδιπλασιάστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Απρίλιο σε σύγκριση με πέρυσι

«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών ο ροκάς, Αντώνης Τουρκογιώργης

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα στη χώρα

Ξινό βγήκε το Πάσχα για οικογένεια στην Εύβοια- Ταξίδευαν για Κάρυστο και εγκλωβίστηκαν σε ρεματιά

Εκεχειρία στη Γάζα: Δεύτερη μέρα χωρίς «λευκό καπνό» στην Αίγυπτο - Πού συμφωνεί η Χαμάς, πού διαφωνεί το Ισραήλ