Με κεκτημένη ταχύτητα κι ανεβασμένη αυτοπεποίθηση από το χάλκινο μετάλλιο της Βουδαπέστης στις αρχές του μηνα, ο Βασίλης Τσώκας συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σειρά αγώνων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε την προσπάθειά του στη φάση των πουλ, όπου ήταν αήττητος με 6 νίκες, ενώ πέρασε κι άνευ αγώνα το ταμπλό των 256.

Με το που ξεκίνησε να παίζει στα νοκ-άουτ ήταν «καταιγιστικός»: Στο ταμπλό των 128, νίκησε τον Ουκρανό Μαξίμ Κορτσούκ με 15-6, στο ταμπλό των 64 τον Αυστριακό Νίκολας Σίσο-Έσκε με 15-14, στο ταμπλό των 32 τον Ούγγρο Ντόνατ Κις με 15-6 και στο ταμπλό των 16 τον Ιταλό Φίλιπο Μπρινιόλι με 15-9.

Στην κρίσιμη αναμέτρηση για την άνοδο στο βάθρο, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ουκρανού Αρσένι Καράπις με 11-10 στο αβαντάζ και εξασφάλισε μετάλλιο για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U17.

Μπορεί στον ημιτελικό να ηττήθηκε με 15-9 από τον, μετέπειτα νικητή της διοργάνωσης, Ιταλό Φρανσέσκο Ντελφίνο, όμως σημασία έχει ότι ο αθλητής του Νίκου Τσώκα θα επιστρέψει από την Αυστρία με... βαρύτερη βαλίτσα για δεύτερη φορά μέσα στον Οκτώβριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατατάχθηκε 3ος ανάμεσα σε 240 αθλητές, ενώ με τους 60 βαθμούς που εξασφαλίζει με την εμφάνισή του αναμένεται να ανέβει στην πρώτη τριάδα της ευρωπαϊκής κατάταξης U17. Στο Κλάγκεφουρτ είχε αγωνιστεί και πέρυσι και είχε κατακτήσει την 23η θέση.

Στην ίδια διοργάνωση η Μάγια Κουτσοδένδρη (Λύγκας Πεντέλης) σημείωσε 1 νίκη και 5 ήττες στη φάση των πουλ και έμεινε εκτός συνέχειας. Κατέκτησε την 177η θέση μεταξύ 197 αθλητριών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Αλεξανδρούπολη στο… πόδι για το πρώτο της πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

«Οι αληθινοί επαγγελματίες μίλησαν και δεν είναι ποδοσφαιριστές»: Οργή των Ιταλών πρωταθλητών για τις δηλώσεις Γκραβίνα!

Όγδοη θέση για τον Κουκουσέλη-Φούσκη στο ελεύθερο σόλο

Συνελήφθη και φυλακίστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ο Τάιγκερ Γουντς

Ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην Φλόριντα ο Τάιγκερ Γουντς

Ιστιοπλοΐα: Η ελληνική αποστολή για Μαγιόρκα

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής πινγκ πονγκ ανδρών στο στάδιο 1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Στο νούμερο 12 ο Μουχθής στο World Para Ranking, στο 21 ο Χατζηκυριάκος

Μοιράστηκαν 80 εκατ. ευρώ σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό από το στοίχημα-Η κατανομή ανά σπορ

Έκλεισαν με το απόλυτο την κανονική διάρκεια της Α1 πινγκ πονγκ Ολυμπιακός στους άνδρες και Παναθηναϊκός στις γυναίκες