Νέες παρατυπίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου αποκαλύπτει το «Football Leaks». O πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, βοηθούσε συνεχώς τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι να την γλιτώνουν από τις τιμωρίες για παραβάσεις του οικονομικού «Fair Play».

Αποκαλύπτεται ότι τόσο η Σίτι όσο και η Παρί ήταν η υπό την προστασία του Ινφαντίνο, ενώ παραβίαζαν συστηματικά το «Fair Play». Αυτό σημαίνει ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν τιμωρήθηκε και δεν είναι μόνο αυτό.

Λέγεται ότι ο Ινφαντίνο είχε μυστικές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο συλλόγων!

Πώς ευνοήθηκαν οι δύο σύλλογοι

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει το «Football Leaks», η ομάδα του Παρισιού έλαβε με δόλιο τρόπο από την κυβέρνηση του Κατάρ χρηματικό ποσό που έφτασε το 1,8 δις ευρώ, Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τον αποκλεισμό της Παρί από το Champions League, αφού πρόκειται για υπερτιμημένο πακέτο χορηγιών, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και με την υποχρέωση να πουλήσει τους Εμπαμπέ και Νεϊμάρ, για τους οποίος δαπάνησε τεράστια ποσά, αν τιμωρούνταν όπως θα έπρεπε. Από την πλευρά της η Σίτι είχε έσοδα 2,7 δις χωρίς να υπάρξει θέμα με το «Fair Play», με παρόμοιες τακτικές.

Ο Μισέλ Πλατινί που ήταν πρόεδρος της UEFA το 2012, είχε έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτης της Παρί και πρόεδρο της «Qatar Sports Investments», Νασέρ Αλ Κελαϊφί και τον άνθρωπο εμπιστοσύνης του, Ζαν Κλοντ Μπλανκ.

Η UEFA δεν απέβαλλε αυτές τις δύο ομάδες από το Champions League, όπως είχαν κάνει με ομάδες από την Τουρκία και τη Ρουμανία.

Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως αναφέρουν ότι ,μία έρευνα για την Παρί τερματίστηκε χωρίς λόγο το 2017, ενώ σημειώνουν πως , σύμφωνα με την UEFA, η υπόθεση έκλεισε για πολιτικούς λόγους.

Στις 2 Μαΐου του 2014 ο Τζιάνι Ινφαντίνο είχε στείλει email στο αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Αλ Μουμπαράκ, για να του προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ξεγελάσει το οικονομικό «Fair Play», όταν ο λόγος που αυτός ο κανονισμός εισήχθη στο ποδόσφαιρο ήταν αυτός: να προστατευτούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τα υπέρογκα ποσά που εισέρχονταν από Ρώσους μεγιστάνες και Άραβες εκατομμυριούχους, κάτι που θα έφερνε τεράστιες ανισσοροπίες.

Οι εργαζόμενοι της UEFA που συνεργάστηκαν προστατεύθηκαν και, από την άλλη, οι επικριτές απολύθηκαν, οι οποίοι δεν δέχτηκαν αυτές τις αποφάσεις αυτές εκτός του νόμου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ινφαντίνο: Ισχυρή στήριξη από την Ασία για νέα θητεία στην προεδρία της FIFA

Λεβαντόφσκι: «Θα είναι αδύνατο για τους νέους παίκτες να παραμείνουν στην κορυφή, τόσο πολύ καιρό όσο εμείς»

Μέσι: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν μεγάλο αθλητή που πάντα πολεμούσε για τους στόχους και τα όνειρά του»

Στις 22 Δεκεμβρίου η ετυμηγορία στην «δίκη Μαραντόνα»-Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη του (video)

Λιμπερταδόρες: Νίκησε στα πέναλτι την Φλαμένγκο με ήρωα τον 40χρονο Μουσλέρα και πήγε τελικό η Εστουδιάντες

Αποθεωτική υποδοχή για τον Μέσι στο Οβιέδο ενόψει της βράβευσης από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Socca Aegean Cup: Η Ελλάδα σήκωσε ξανά το τρόπαιο στο Ρέθυμνο – Ήρωας ο Γιαννόπουλος στον τελικό με την Κροατία

Elite Neon Cup 2026: Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν στην Ελλάδα για ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό τριήμερο

Μέρλο: «Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Αργεντινή ο Σκαλόνι»

Θύμα ένοπλης ληστείας ο Σέρτζιο Ρίκο και η οικογένεια του