Συνήλθε η Βραζιλία μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018 από τη Χιλή. Η «σελεσάο» επικράτησε 3-1 της Βενεζουέλας των Μπαρόχα και Βάργκας. Η Αργεντινή έμεινε στο 0-0 με την Παραγουάη, παίζοντας εκτός έδρας και πήρε τον πρώτο της πόντο μετά την ήττα από τον Ισημερινό, ο οποίος έκανε το «2 στα 2» με το 2-0 επί της Βολιβίας. Άνετη νίκη επί της Ουρουγουάης επί της Κολομβίας.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ισημερινός-Βολιβία 2-0
(81’ Μπολάνιος, 90+5’ Σαϊσέδο πεν.)

Ουρουγουάη-Κολομβία 3-0
(34’ Γοδίν, 51’ Ρολάν, 88’ Ερνάντες)

Παραγουάη-Αργεντινή 0-0

Βραζιλία- Βενεζουέλα 3-1
(1’, 42’ Γουίλιαν, 74’ Ολιβέιρα-64’ Σάντος)

Περού-Χιλή 3-4
(10', 36' πεν. Φαρφάν 90+2' Γκερέρο-7',45' Σάντσες, 41', 49' Βάργκας)

Η βαθμολογία σε δύο αγώνες
Ουρουγουάη 6
Ισημερινός 6
Χιλή 6
Παραγουάη 4
Βραζιλία 3
Κολομβία 3
Αργεντινή 1
Περού 0
Βενεζουέλα 0
Βολιβία 0

Πήρε… μπρος η Βραζιλία. Η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα ξεπέρασε την ήττα στην πρεμιέρα και με το 3-1 επί της Βενεζουέλας στη «Φορταλέζα» έφθασε τους τρεις βαθμούς. Βασικοί οι Μπαρόχα, Βάργκας της ΑΕΚ, αλλά ο δεύτερος έγινε αλλαγή πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γουίλιαν έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη για τους γηπεδούχους με τα δύο του τέρματα, μείωσε ο Σάντος στο 64’, όμως ο Ρικάρντο Ολιβέιρα σφράγισε τη νίκη της Βραζιλίας στο 74ο λεπτό.



Η Αργεντινή χωρίς τους Μέσι, Αγουέρο στη σύνθεση της αναδείχθηκε ισόπαλη στο εκτός έδρας ματς με την Παραγουάη και έχει μόλις έναν βαθμό μετά από δύο ματς, καθώς είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τον Ισημερινό στην πρώτη αγωνιστική.

Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Ισημερινός, ο οποίος με το ίδιο σκορ της πρεμιέρας (2-0) κόντρα στην Αργεντινή έκαμψε και την αντίσταση της Βολιβίας σημειώνοντας δύο τέρματα προς το φινάλε. Ο Μπολάνιος στο 81’ άνοιξε το σκορ και ο Σαϊσέδο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι «καθάρισε» για τους γηπεδούχους. Λίμνη ο αγωνιστικός χώρος.

Επιβλητική ήταν η Ουρουγουάη κόντρα στην Κολομβία, που δεν μπόρεσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση. Ο Γοδίν άνοιξε το σκορ στο 34’, ο Ρολάν έκανε το 2-0 στο 51’ και ο Ερνάντες δύο λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ «καθάρισε» για τη «σελέστε».



Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.