• Τα αποψινά παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τούμπα, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ το άλλο Σάββατο στο ΟΑΚΑ;

• Από πλευράς ψυχολογίας σίγουρα κάθε ομάδα θέλει να πηγαίνει με νίκη σε ένα τελικό, αλλά νομίζω ότι άλλα πράγματα, πιο…πρακτικά, μπορούν να έχουν επίδραση στον τελικό. Για παράδειγμα, τραυματισμοί (χτύπα ξύλο) και αποβολές. Όποιος παίκτης σήμερα αποβληθεί, είτε με δεύτερη κίτρινη, είτε με απευθείας κόκκινη, χάνει τον τελικό.

• Συνεπώς, ενδεχομένως το ρόλο τους στον τελικό μπορεί να παίξουν κι οι σημερινοί διαιτητές! Κι από τη μία στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός θα είναι ο Σουηδός Έκμπεργκ και στο VAR ο Πολωνός Γκιλ κι από την άλλη στο ΠΑΟΚ-Αστέρας θα είναι ο Τζοβάρας και στο VAR ο Σκουλάς. Χωρίς σχόλια για το βαθμό κινδύνου αποβολών…

• Παρεμπιπτόντως, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός στον τελικό πάει με πολλά αμυντικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει τον Μπα και τον Αβραάμ, ο δε Παπασταθόπουλος είναι αμφίβολος λόγω κι αυτός τραυματισμού. Ο Σεμέδο έμεινε από τους καθαρόαιμους στόπερ.

• Θέλω να σταθώ, όμως, λόγο και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας από την Μπεσίκτας, στην ισοβαθμία και για ένα γκολ διαφορά από τη Γαλατασαράι! Πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να αποδειχθεί κακή για τον Ολυμπιακό αναφορικά με την προσπάθεια του να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

• Ήταν ατυχία αυτό που έγινε στην τελευταία αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό! Διότι τώρα εάν ο πρωταθλητής Ελλάδας υποχρεωθεί να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα συμβεί αν η Τσέλσι κερδίσει στον τελικό της διοργάνωσης τη Μάντσεστερ Σίτι και δεν τερματίσει στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος, θα συμβεί το εξής: εφόσον ο Ολυμπιακός μπορέσει και φτάσει στα πλέι οφ ου Τσάμπιονς Λιγκ τότε δεν θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και θα κληρωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, με μία εκ των Μπεσίκτας, Ζάλτσμπουργκ, Σλάβια Πράγας η, Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

• Εάν, όμως, έπαιρνε το πρωτάθλημα στην Τουρκία η Γαλατασαράι, τότε ο Ολυμπιακός θα ήταν στους ισχυρούς της κλήρωσης για τα πλέι οφς, μαζί με Ζάλτσμπουργκ, Σλάβια Πράγας και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Για ποιο λόγο; Γιατί η Γαλατασαράι είναι πιο κάτω από την Μπεσίκτας (κι από τον Ολυμπιακό) στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Η Μπεσίκτας είναι Νο 30, ο Ολυμπιακός Νο 37 κι η Γαλατά μόλις Νο 96!

• Πλέον για τον Ολυμπιακό είναι ακόμη πιο σημαντικό η Σίτι να κερδίσει την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η, η Τσέλσι να μπορέσει να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Αυτή την στιγμή είναι 4η, δύο πόντους κάτω από την 3η Λέστερ και τέσσερις πόντους πάνω από την 5η Λίβερπουλ, με τη Λίβερπουλ όμως να έχει ακόμη τρία ματς, ενώ οι άλλες δύο έχουν από δύο ματς.



• Με τη βαθμολογία Λέστερ 66, Τσέλσι 64 και Λίβερπουλ 60, το μεθαυριανό παιχνίδι Τσέλσι-Λέστερ είναι τελικός! Με νίκη η Τσέλσι παίρνει προβάδισμα ενός βαθμού από τη Λέστερ και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στα παιχνίδια Άστον Βίλα-Τσέλσι και Λέστερ-Τότεναμ. Με την Τότεναμ να διεκδικεί μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Και τη Λίβερπουλ να έχει το ξεκάθαρα πιο εύκολο πρόγραμμα (με την υποβιβασμένη Μπρόμιτς σήμερα έξω, την Μπέρνλι την Τετάρτη έξω και την Κρίσταλ Πάλας την Κυριακή έξω) και φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να πιάσει τους 69 βαθμούς. Άρα, για να την προσπεράσει η Τσέλσι πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια της και φτάσει στους 70 πόντους. Καθότι η Λέστερ και να χάσει από την Τσέλσι, μπορεί να φτάσει στους 69 κερδίζοντας την Τότεναμ.

• Κοινώς, προβλέπεται ένα θρίλερ, με τον Ολυμπιακό να είναι υποχρεωμένος να το παρακολουθήσει ως το τέλος, ως την τελευταία αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ενδεχομένως όμως να χρειαστεί να περιμένει και μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 29 του μήνα για να ξέρει πότε θα μπει στη μάχη της Ευρώπης.

• Για να καταλάβουμε δε το μέγεθος του προβλήματος, εάν ξεκινήσει να παίζει στις 7 Ιουλίου ο Ολυμπιακός, τότε θα πρέπει να αρχίσει προετοιμασία βάσει των όσων έχει πει ο Μαρτίνς («χρειαζόμαστε πέντε εβδομάδες δουλειά») στις 2 Ιουνίου, δέκα ημέρες μετά τον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Προσέξτε, την στιγμή που η μισή ομάδα του (οι διεθνείς Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Σισέ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Χασάν, Μπρούμα-αν όχι όλοι αυτοί, οι περισσότεροι) θα έχει υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου!!!

• Οι διεθνείς, οπότε, πρέπει να πάρουν άδεια κάποιες παραπάνω ημέρες κι άρα η προετοιμασία θα ξεκινήσει χωρίς αυτούς, σε ένα μεγάλο κομμάτι της…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube