Ο Ζίνκερναγκελ θα γίνει λοιπόν ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από τη Δανία που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού στη σύγχρονη ιστορία του.

Πρώτος ήταν ο Νιλς Σόρενσεν, ένας εργατικός κεντρικός μέσος (9 φορές διεθνής) , που τη σεζόν 1977-78, σε ηλικία 27 ετών, είχε παίξει στον Ολυμπιακό σε 29 παιχνίδια, με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Συνήθως βασικός, αλλά σε μία κακή χρονιά για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ήταν δε στην ενδεκάδα της τρομακτικής συντριβής 1-6 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Δεύτερος ήταν ο πολύ καλός διεθνής (34 φορές-7 γκολ) σέντερ φορ Μπεντ Κρίστενσεν, που είχε παίξει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 1993-94, στα 26 χρόνια του ως δανεικός από τη Σάλκε. Μάλιστα, είχε κάνει μία πολύ καλή σεζόν, με 18 γκολ σε 33 παιχνίδια, αλλά για λόγους οικονομικούς οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον κράτησαν.

Από τα 18 γκολ του τούρμπο Μπεντ, τα έξι τα είχε βάλει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τους παλιότερους Ολυμπιακούς να θυμούνται το χατ τρικ που είχε κάνει στο Ολυμπιακός-Τενερίφη 4-3, με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από τους Ισπανούς, που είχαν κερδίσει 2-1 στο πρώτο ματς, δεχόμενος στο Καραϊσκάκη γκολ από φάουλ, πέναλτι κι αυτογκόλ! Στο πρωτάθλημα, ο Κρίστενσεν είχε σκοράρει και στις δύο νίκες επί της ΑΕΚ με 3-0 και 2-1.



Τρίτος Δανός ήταν ο Ντένις Ρόμενταλ, που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» πιο πρόσφατα, το 2010-11, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα στα 32 χρόνια του, ως ελεύθερος από τον Άγιαξ. Η παρουσία του διεθνή (126 φορές!) εξτρέμ δεν ήταν ανάλογα καλή με του Κρίστενσεν, καθώς έπαιξε 23 παιχνίδια με δύο γκολ κι έτσι μετά από εκείνη τη σεζόν έλυσε το συμβόλαιο του με τον και τότε πρωταθλητή Ελλάδας. Τον θυμόμαστε μόνο από ένα νικηφόρο 3-0 επί του ΠΑΟΚ, όταν είχε μπει αλλαγή για 25 λεπτά κι είχε γκολ κι ασίστ.

Όπως μπορούμε να προσέξουμε, τόσο ο Σόρενσεν με τον Κρίστενσεν, όσο και ο Ρόμενταλ, έστω για διαφορετικούς λόγους, έμειναν μόλις μία σεζόν στον Ολυμπιακό. Μακάρι ο Ζίνκερναγκελ να στεριώσει περισσότερο και να αποτελέσει μία καλή βάση, ώστε οι Πειραιώτες να φέρουν κι άλλους Δανούς, που είναι καλή ποδοσφαιρική ράτσα.

Παλιότερα είχαν και Σουηδούς (Άλστρομ, Σάντμπεργκ, Ζέτερμπεργκ, Μέλμπεργκ, Ντουρμάζ) και Νορβηγούς (Άλμπερτσεν, Ομάρ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube