Υποστολή σημαίας στην εθνική Σερβίας. Ο Ντούσαν Τάντιτς επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα.

Κύριος λόγος για αυτή την απόφασή του είναι η παραμονή του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς στον πάγκο του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, με τον Τάντιτς να ζητά συγγνώμη για το αν πρόσβαλε ή στεναχώρησε με τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Euro και να τονίζει πως όταν αποσυρθεί, θα επιστρέψει στην εθνική Σερβίας.

Ο Τάντιτς έγραψε 111 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, έχοντας 23 γκολ και 40 ασίστ. Μάλιστα, είναι ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της εθνικής Σερβίας!

Αναλυτικά το ποστάρισμά του:

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με αυτή την ανακοίνωση.

Προσπαθώ να είμαι σωστός και άμεσος, όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως συνέβη στις δηλώσεις μου στο Euro.

Επιμένω στις απόψεις που εξέφρασα. Τονίζω ότι δεν είχα σκοπό να προσβάλω τους συμπαίκτες μου ή οποιονδήποτε άλλον που ήταν μέλος της σερβικής ομάδας στη Γερμανία, οπότε έχω την ανάγκη να εξηγήσω ορισμένα πράγματα για τα οποία γνωρίζω ότι υπήρξε διαμάχη για τελευταία φορά.

Εξάλλου, ο βασικός λόγος αυτής της ανακοίνωσης είναι ότι πήρα την απόφαση να αποχαιρετήσω τη φανέλα της εθνικής Σερβίας. Θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος και στο μέλλον - ας κρίνει το επάγγελμα, το κοινό ή όποιος νιώθει αρμόδιος να το συζητήσει και που πιστεύει ότι είναι μέρος του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος.

Η εθνική ομάδα ήταν πάντα μια αγάπη για μένα. Αγάπη για τη χώρα, αγάπη για τους ανθρώπους, αγάπη για το παιχνίδι, ανταγωνισμός, συναναστροφές... Περάσαμε πολλά μαζί - χαρά, λύπη, χαμόγελα, αίμα, ευτυχία, και υπήρχε πολύς πόνος και βάσανα. Καμία συλλογική αποτυχία δεν μπορεί να σε στεναχωρήσει όπως μια με τη χώρα σου, αλλά και καμία συλλογική επιτυχία δεν μπορεί να φέρει χαρά όπως η επιτυχία με τη φανέλα της Σερβίας. Με μεγάλη μου χαρά αγωνίστηκα και υπερασπίστηκα το εθνόσημο της εθνικής ομάδας. Εκτός γηπέδου αλλά και εντός αυτού. Είχα το προνόμιο να εκπροσωπήσω τη Σερβία σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι τίτλοι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έφερε ιδιαίτερη ευθύνη, τιμή και εμπιστοσύνη. Αν ξεχωρίσω κάτι θα ήταν ρεκόρ στον αριθμό των ασίστ. Όποιος με γνωρίζει ξέρει πόσο σημαντικό είναι για μένα. Είναι πάντα πιο γλυκό να «σερβίρεις» από το να βάζεις γκολ.

Ευχαριστώ τον κόσμο και τους οπαδούς μας για το χειροκρότημα και την κριτική. Ακόμα και στις κριτικές ένιωσα υποστήριξη και πόσο αγαπούν την εθνική ομάδα. Στον αθλητισμό είναι κυρίως το γήπεδο που δείχνει πάντα πού βρίσκεσαι και πόσα αξίζεις. Ευχαριστώ όλους όσους γνώρισα από την πρώτη μέρα που έγινα μέλος της εθνικής ομάδας. Με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και αθλητή.

Αποχαιρετώ την εθνική ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μια μέρα θα είμαι ξανά εκεί. Μετά την καριέρα μου, θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βοηθάς τη χώρα σου αν μπορείς. Με την οικογένεια και τους φίλους μου στις εξέδρες ή μπροστά στην οθόνη, θα είμαι πάντα πιστός οπαδός της Σερβίας.

Ντούσαν Τάντιτς».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ινφαντίνο: Ισχυρή στήριξη από την Ασία για νέα θητεία στην προεδρία της FIFA

Λεβαντόφσκι: «Θα είναι αδύνατο για τους νέους παίκτες να παραμείνουν στην κορυφή, τόσο πολύ καιρό όσο εμείς»

Μέσι: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν μεγάλο αθλητή που πάντα πολεμούσε για τους στόχους και τα όνειρά του»

Στις 22 Δεκεμβρίου η ετυμηγορία στην «δίκη Μαραντόνα»-Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη του (video)

Λιμπερταδόρες: Νίκησε στα πέναλτι την Φλαμένγκο με ήρωα τον 40χρονο Μουσλέρα και πήγε τελικό η Εστουδιάντες

Αποθεωτική υποδοχή για τον Μέσι στο Οβιέδο ενόψει της βράβευσης από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας!

Socca Aegean Cup: Η Ελλάδα σήκωσε ξανά το τρόπαιο στο Ρέθυμνο – Ήρωας ο Γιαννόπουλος στον τελικό με την Κροατία

Elite Neon Cup 2026: Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν στην Ελλάδα για ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό τριήμερο

Μέρλο: «Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με την Αργεντινή ο Σκαλόνι»

Θύμα ένοπλης ληστείας ο Σέρτζιο Ρίκο και η οικογένεια του