*Όλη την εβδομάδα τονίζαμε ότι το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έψαχναν οπωσδήποτε αντίδραση, μετά την ισοπαλία (0-0) με τη Λαμία, σε μια έδρα παραδοσιακά δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα που άλλαξε προπονητή. Η νίκη ήταν μονόδρομος για το «τριφύλλι», στο πλαίσιο της δύσκολης προσπάθειας που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη και ενώ ακολουθεί ένα βαρύ πρόγραμμα με ντέρμπι και Κύπελλο.

*Ο στόχος επετεύχθη. Με τρομερές δυσκολίες, με σασπένς, με ένταση στο παιχνίδι, με αναγκαστική αλλαγή, με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να μπαίνουν από νωρίς στην πίεση και μάλιστα να είναι καθοριστικά στο εξαιρετικά σημαντικό "διπλό" του Παναθηναϊκού. Κι αυτό είναι που κρατάει η ομάδα του Μπόλονι από τη σημερινή αναμέτρηση.

*Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός, παρά το σχετικά γρήγορο γκολ του Βέλεθ (ο κορυφαίος του αγώνα), δέχθηκε τέρμα στον δεύτερο γύρο. Και όχι ένα, αλλά δυο. Ο Ατρόμητος βρήκε ισάριθμες φορές «απαντήσεις» στα δυο γκολ των παικτών του Μπόλονι, εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση που είχε ξανά η ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε σε κακή μέρα ο Βιγιαφάνιες και σε μέτρια ο Αλεξανδρόπουλος. Οι δυο από τους τρεις χαφ της ομάδας δεν ήταν καλοί, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κερδίζουν συνεχώς μάχες και μέτρα και να βάζουν δύσκολα στο «τριφύλλι». Στο παραπάνω, προσθέτουμε και το γεγονός ότι ο Μαουρίσιο από ένα σημείο και μετά έβγαλε πολλά σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα να έχει το εύκολο λάθος.

*Τα δυο γκολ που δέχθηκε η ομάδα (πρώτα στο δεύτερο γύρο), πέρα από την οπισθοχώρηση, οφείλονται και στην αναγκαστική αλλαγή του Σένκεφελντ. Ο Νιάς, αγωνιζόμενος ως στόπερ έδειξε πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Είχε δυναμισμό, ταχύτητα, έβγαινε πρώτος στις περισσότερες φάσεις. Έχασε τη φάση του δεύτερου γκολ. Αυτό, όμως, είναι θέμα χημείας ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς. Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή που δε γνωρίζει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του να μπει σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, σχεδόν χωρίς «ζέσταμα» και να είναι άριστος. Το πρόσημο για τον νεαρό ήταν άκρως θετικό.

*Οι Ενγκμπακοτό και Σανκαρέ έδωσαν ποιότητα στην ομάδα. Από δικό τους συνδυασμό προήλθε το νικητήριο γκολ. Ο δεύτερος είναι ένα «οκτάρι» με εξαιρετικά στοιχεία, με εκτόπισμα και δύναμη, αλλά φαίνεται ακόμα ανέτοιμος. Άκρως φυσιολογικό, από τη στιγμή που ήταν για πάνω από ένα μήνας χωρίς επίσημα ματς λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας. Ο δεύτερος έπαιζε σαν... έτοιμος από καιρό. Είχε έκρηξη, καλές επαφές με την μπάλα, έκανε μια πάρα πολύ όμορφη ενέργεια στο νικητήριο τέρμα και έδειξε ότι χτυπάει εύκολα την πόρτα της ενδεκάδας στον Παναθηναϊκό.

*Όσο δεν είναι καλά ο Βιγιαφάνιες, μετά την επιστροφή του από την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, μην περιμένετε να δούμε δημιουργικά φοβερά και τρομερά πράγματα. Από την άλλη, είναι και λάθος η ομάδα να οπισθοχωρεί από τόσο νωρίς, όπως έκανε στο Περιστέρι. Απαιτείται μια ισορροπία. Σήμερα δεν το πλήρωσε, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι δυσκολίες ήταν πολλές.

*Το αποτέλεσμα ήρθε κι αυτό είναι που μετράει. Με τη λήξη του αγώνα ο Μπόλονι και οι συνεργάτες του ξέσπασαν σε κραυγές πανηγυρισμών δείχνοντας πόση πίεση είχαν και η ομάδα κοιτάζει τη συνέχεια, διατηρώντας το αήττητο στον δεύτερο γύρο και παίρνοντας την 4η σερί εκτός έδρας επικράτηση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube