Το τέρμα που σημείωσε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος στην πρεμιέρα της Ελληνικής ομάδας απέναντι στην Τουρκία ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της επιτυχημένης Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης που διεξήχθη στο Ρέθυμνο.

Οι θετικότατες εντυπώσεις από τη γιορτή του ευρωπαϊκού mini football που φιλοξένησε η χώρα μας με τόσο μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβριο στο Ρέθυμνο συνεχίζονται!

Στον διαγωνισμό που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία mini football (EMF) για το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης, η κορυφή βάφτηκε "γαλανόλευκη"! Το απίστευτης ομορφιάς τέρμα του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στην πρεμιέρα απέναντι στην Τουρκία ψηφίστηκε ως το καλύτερο από τους φίλους του αθλήματος, με το γκολ του Βουλγάρου Ντίμα Στάνκοφ να έρχεται δεύτερο και αυτό του Καμίλ Φρίζκα από την Πολωνία τρίτο!

Μια διάκριση για την Ελληνική επίλεκτη ομάδα που στηρίχθηκε από τους Έλληνες φιλάθλους και το γκολ αυτό επιλέχθηκε από όλους τους φιλάθλους που εκτίμησαν την έμπνευση της στιγμής από τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή μας!

Με αφορμή αυτήν την πρωτιά, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕMF, δίνοντας συνέντευξη στην οποία ευχαρίστησε τον κόσμο που διάλεξε το γκολ του ως το καλύτερο της διοργάνωσης, ενώ τόνισε παράλληλα ότι θα προτιμούσε η Ελλάδα να κατακτούσε την πρώτη θέση!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο www.eurominifootball.com:
Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του βραβείου για το γκολ της διοργάνωσης, πρέπει να είσαι πολύ υπερήφανος…
Ευχαριστώ πολύ. Θα ήμουν πιο υπερήφανος αν κερδίζαμε την πρώτη θέση στη διοργάνωση! Το γκολ μου ήταν μία από τις καλύτερες μου στιγμές εκεί, γιατί ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ νευρικοί στην αρχή.

Πέραν από το υπέροχο γκολ σου, ποιό θεωρείς ότι ήταν το καλύτερο γκολ;
Μου άρεσε και το 2ο γκολ σε ψήφους (σ.σ.: το γκολ του Βουλγάρου Ντίμα Στάνκοφ), ήταν επίσης υπέροχο!

Ποιά σημασία είχε το miniEURO για σένα, παίζοντας στην Ελλάδα και μπροστά σε ένα τόσο εξαιρετικό κοινό;
Έχω δώσει πάνω από 600 αγώνες στη ζωή μου, αλλά αυτό ήταν κάτι ξεχωριστό! Όταν μας κάλεσαν δεν είχα καταλάβει πόσο μεγάλο θα ήταν! Ήταν το ωραιότερο πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, εξαιτίας όλων στην EMF, των φιλάθλων μας, του προπονητή μας, Απόστολου Γκαϊφύλλια, των Θάνου Παπάδοπουλου και Στρατή Σιπεντζή και όλης της οργανωτικής ομάδας του τουρνουά που μας έδωσαν αυτή τη σπουδαία ευκαιρία!

Μπορεί να σας απογοήτευσε ο αποκλεισμός από τη Γερμανία στα πέναλτι, αλλά η ατμόσφαιρα στον αγώνα απέναντι στη Γερμανία πρέπει να ήταν εξαιρετική. Πώς ένιωσες;
Τα παιχνίδια μας στην Κρήτη ήταν εκπληκτικά, εξαιτίας του απίστευτου κοινού μας! Η εμπειρία μας απέναντι στη Γερμανία ήταν απογοητευτική γιατί είχαμε δύο ευκαιρίες να πάρουμε το ματς. Ήταν κρίμα που αποκλειστήκαμε από την άσπρη βούλα, αφού τα πέναλτι είναι σαν ρουλέτα.

Ποιο είναι το μήνυμα σου για τους Έλληνες φιλάθλους και τις προσδοκίες σου, όσον αφορά τις μελλοντικές διοργανώσεις του miniEURO;
Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και να το φέρουμε στην Ελλάδα!

Πες μας λίγα λόγια για την ποδοσφαιρική σου καριέρα;
Παίζω ποδόσφαιρο από τα οχτώ μου, ξεκίνησα από τη Θεσσαλονίκη. Πέραν από το miniEURO, υπήρξα επαγγελματίας για 2 χρόνια. Έχω βρεθεί επίσης σε ευρωπαϊκό Κύπελλο με το πανεπιστήμιο μου.
Έπαιξα στην ομάδα του Παύλου Μελά για τέσσερα χρόνια και από έναν χρόνο στον Ολυμπιακό Κυμίνων, στον Μακεδονικό Λητής, στον Ελευθεριακό Κορδελιού, στην ΑΕΑ Αμπελοκήπων, ενώ τώρα αγωνίζομαι στην ομάδα του Ποσειδώνα.


Τέλος, πώς κρίνεις την ανάπτυξη του mini football στην Ελλάδα;
Το πρωτάθλημα μας, το N’JOY UNI-League είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Το miniEURO 2013 ήταν φανταστικό για όλη τη χώρα και δείχνει τη μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος εδώ!

Θυμηθείτε το εξαιρετικό γκολ του Έλληνα παίκτη στο κατάμεστο γήπεδο, στην εγκατάσταση του miniEURO 2013 στο Ρέθυμνο:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube