Με μία από τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές εμφανίσεις της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 80-67 της Μπάγερν Μονάχου, επιστρέφοντας στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό.

Με μπροστάρη τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς να νιώσουν άνετα στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Από νωρίς σοβαρός ο Παναθηναϊκός: Σε πολλά παιχνίδια της φετινής σεζόν η αρχή είχε κοστίσει πολύ ακριβά στους «πράσινους». Συνήθως οι παίκτες του Πρίφτη έμπαιναν στα ματς νωθρά και κυνηγούσαν από νωρίς, ενώ και ο αντίπαλος ένιωθε αρκετά άνετα απέναντί τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε κόντρα στην Μπάγερν. Από την πρώτη κιόλας… επίθεση, το «τριφύλλι» μπήκε σοβαρά και συγκεντρωμένα, έχοντας το προβάδισμα, με τους Βαυαρούς από την άλλη να ακολουθούσαν. Αυτό, ο Παναθηναϊκός το έκανε μέσα από την άμυνά του και βρίσκοντας ρυθμό και επιθετικά, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (26-16).

Σαντ-Ρος από τη μία μεριά του παρκέ μέχρι την άλλη: Βάσει αριθμών ο Κουβανός ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Ο Σαντ-Ρος κατέθεσε και την… ψυχή του στο παρκέ, δίνοντας το σύνθημα της νίκης. Αγωνίστηκε για πάνω από 33 λεπτά, όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να είχε «καθαρό μυαλό» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Στην επίθεση είχε 15 πόντους και με πολύ… οικονομικά στατιστικά, αφού είχε 6/6 βολές, 3/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα. Από ‘κει και πέρα, η προσφορά του ήταν και σ’ άλλους τομείς, καθώς είχε ακόμη 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 κλεψίματα, κάνοντας μόλις 1 λάθος. Μάλιστα, ήταν και εκείνος που άναψε την… σπίθα όταν το ματς «στράβωσε» στο 34’, όπου οι Βαυαροί μείωσαν στον πόντο, για το τρομερό φινάλε της ομάδας του με επιμέρους σκορ 15-3.

Εκμεταλλεύτηκε σχεδόν κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε: Οι μόλις 67 πόντοι παθητικό από την Μπάγερν ήταν ένα «παράσημο» για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, οι «πράσινοι» γνώριζαν ότι οι Γερμανοί προέρχονταν από απραξία δύο εβδομάδων λόγω κορωνοϊού και… επένδυσαν πάνω σ’ αυτό. Το μυαλωμένο παιχνίδι τους επιβεβαιώνεται και από την αξιοποίηση των ευκαιριών που τους παρουσιάστηκαν. Μπορεί οι Βαυαροί να έκαναν μόλις 9 λάθη, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη πήραν 17 πόντους από αυτά. Από την άλλη, οι «πράσινοι» έκαναν 10 λάθη, αλλά δέχθηκαν ισάριθμους πόντους από αυτά. Επίσης, η μεγαλύτερη ενέργεια που είχε ο Παναθηναϊκός φάνηκε και στους πόντους στον αιφνιδιασμό. Εκεί, η ομάδα του Πρίφτη κυριάρχησε, καθώς πήρε 16 πόντους, επιτρέποντας μόλις 4π. στο σύνολο του Τρινκιέρι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός AKTOR: Οδηγίες προς τους οπαδούς για τον σημερινό αγώνα με την Βαλένθια

Βρούτσης: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει φτιάξει το πρόβλημα στο ΣΕΦ -Γι’ αυτό δεν αναβάλαμε το πόλο του Παναθηναϊκού

Πετρίδης: «Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Παναθηναϊκός AKTOR - Δίνει μια επιπλέον λύση ο Γιουρτσέβεν»

Τζαμπάρι Πάρκερ: «Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες-Ήρθα για τον Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν»

Ευρωλίγκα: Ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με σημαντικές αναμετρήσεις σε Μπολόνια, Βελιγράδι και Βιτόρια

Παναθηναϊκός AKTOR-Βαλένθια: Για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί οι «πράσινοι»

Βαθμολογία Euroleague: Μόνη πρώτη ξανά η Χάποελ Τελ Αβίβ, μπήκε στη δεκάδα η Ρεάλ Μαδρίτης

Χρονικό: Πώς φτάσαμε στην αναβολή του Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και τα δεδομένα με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Γιάτρεψε τις πληγές της και μπήκε με νίκη στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή της η Παρτίζαν

Ανησυχία στην Παρτίζαν με Ποκουσέφσκι: Αποχώρησε υποβασταζόμενος με πρόβλημα στον αστράγαλο