Γιώργος Πετρίδης

Η σωστή προσέγγιση και ο άνθρωπος-αράχνη του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου και στέκεται στην απόδοση του Σαντ-Ρος.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ενόψει του ματς με την καλοδουλεμένη και σκληροτράχηλη Μπάγερν Μονάχου ήταν να αποδείξει ότι άφησε πίσω του τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Δευτερευόντως, το τεχνικό επιτελείο περίμενε σημάδια ανάκαμψης από κάποιους παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι βρίσκονταν σε… λήθαργο το τελευταίο διάστημα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν φορτσάτοι και βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια, έχτισαν διαφορά από τα πρώτα λεπτά, με τους Γουάιτ και Μέικον να καθοδηγούν με ασφάλεια την ομάδα του Πρίφτη για το 26-16 της περιόδου.

Η ανοιχτή «πληγή» που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου, επανεμφανίστηκε και δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά. Αναφερόμαστε φυσικά στα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων, που προκάλεσαν… αναταράξεις στη 2η περίοδο, με την ομάδα του Τρινκιέρι να επιστρέφει και να πλησιάζει, αν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 42-35.

Παναθηναϊκός: Η σωστή προσέγγιση και ο άνθρωπος-αράχνη

Στην εκκίνηση του 3ου δεκαλέπτου, το «τριφύλλι» ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και απομακρύνθηκε εκ νέου με +13. Το επιθετικό βραχυκύκλωμα και τα αβίαστα λάθη των παικτών του Πρίφτη οδήγησαν σε ένα καταστροφικό 3λεπτο, με την Μπάγερν να τρέχει σερί 11-0 και να μειώνει πάλι σε απόσταση βολής (53-51).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το 35’, με τους Βαυαρούς να εκμεταλλεύονται το κακό (έως εκείνη τη στιγμή) εκτελεστικά βράδυ του Νέντοβιτς, αλλά και το γεγονός πως οι ίδιοι ευστόχησαν σε κάποια μεγάλα σουτ από την περιφέρεια.

Κάπου εκεί οι «πράσινοι» αποφάσισαν να… σκυλιάσουν αμυντικά και να κλείσουν όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους. Είναι χαρακτηριστική η φάση στο 71-64, όπου οι Σαντ-Ρος και Παπαγιάννης έσβησαν τα… φώτα δύο φορές στην ίδια επίθεση σε Χίλιαρντ και Γιάραμαζ αντίστοιχα.

Η προσέγγιση και η αντίδραση των παικτών του «τριφυλλιού» σε αυτό το σημείο ήταν άριστες. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την τελική ευθεία της σεζόν και για τον μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει (βλ. πρωτάθλημα). Αυτό το στοιχείο που τόσο πολύ του έλειψε -και του στοίχισε- σε κάποια φετινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

Μπροστάρης σε όλο αυτό ήταν ο άνθρωπος-αράχνη των «πράσινων». Ο λόγος για τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος προερχόταν από πολύ κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ και έψαχνε ένα καλό ματς. Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν λοιπόν ένιωθες ότι ο Κουβανός βρισκόταν… παντού.

Άπλωνε τα χέρια του και έπαιζε άμυνα για… 2-3, έκλεβε μπάλες, κατέβαζε ριμπάουντ, ενώ και επιθετικά ήταν απόλυτα ουσιαστικός: 15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα, 5 κερδισμένα φάουλ και 29 μονάδες αξιολόγησης. Τι άλλο να κάνει; Σπαθιά να καταπιεί; Συν όλες τις «βρώμικες» δουλειές που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική.

Παναθηναϊκός: Η σωστή προσέγγιση και ο άνθρωπος-αράχνη

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Ντάριλ Μέικον, που βρίσκεται σε σταθερά καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και θυμίζει τον… Μέικον του πρώτου τριμήνου. Ίσως σε μια πιο ώριμη έκδοσή του. Η παρουσία του Αμερικανού γκαρντ είναι κομβικής σημασίας για την έκβαση της φετινής πορείας του «τριφυλλιού».

Υ. Γ. Μέχρι το 35’, ο Νέντοβιτς είχε 5 πόντους με 2/10 εντός παιδιάς. Και ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους (4/13 εντός παιδιάς) αποδεικνύοντας ότι στα κρίσιμα βγαίνει μπροστά.

Υ. Γ. 2 Θετικότατος για μια ακόμα φορά ο Μαντζούκας, που πήρε ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής και αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει.

Υ. Γ. 3 «Ο βασικός λόγος που επέλεξα τον Παναθηναϊκό ήταν η παρουσία των κ.κ. Διαμαντίδη και Αλβέρτη», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Σαμοντούροβ και επιβεβαίωσε ότι οι δύο μύθοι του συλλόγου αποτελούν πάντα έξτρα κίνητρο για όποιον επιθυμεί να φορέσει τα πράσινα. Καλορίζικος!

Υ. Γ. 4 Στο κομμάτι των μεταγραφών δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τη στιγμή που τα οικονομικά είναι... περιορισμένα. Σίγουρα πάντως υπάρχουν αρκετά ονόματα στη λίστα, μεταξύ αυτών και του Φράνκαμπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x