· Ο Κουμπαράκης, λέει, αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ, γιατί δεν είπε στο διαιτητή ότι ήταν πέναλτι του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο.

· Κατ΄ αρχάς, να δούμε στο 2.18 εδώ τη φάση, ειδικά στο ριπλέϊ, με προσοχή.

· Ο φορ του ΟΦΗ πράγματι βρίσκει την μπάλα, αλλά ξεκάθαρα αρχίζει και πέφτει κάτω πριν τον βρει ο στόπερ του Ολυμπιακού. Και την στιγμή της πτώσης του, φαίνεται όντως να βρίσκει στο πόδι του Σεμέδο. Για να είμαι ειλικρινής, στη ζωντανή μετάδοση κι εγώ για πέναλτι το είδα. Αλλά το ριπλέϊ βάζει αμφιβολίες, για μία φάση που αποδεικνύεται πραγματικά δύσκολη. Και με τον παίκτη του ΟΦΗ να μην διαμαρτύρεται, αν παρατηρήσετε.

· Προσέξτε: ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης) δεν βλέπει πέναλτι. Ο επόπτης Νικολαϊδης (Θεσσαλονίκης), που είχε τη φάση πιάτο μπροστά του, επίσης δεν είδε πέναλτι. Οι δύο στο VAR, ο Κουμπαράκης (Θράκης) κι ο Σάββας (Σερρών) επίσης δεν είδαν πέναλτι. Είναι πέναλτι, επειδή το θέλει η προπαγάνδα μίας ομάδας;

· Και να πούμε και το άλλο: Ήθελαν ο Παπαδόπουλος και κυρίως ο Κουμπαράκης, που έχει γίνει στόχος της προπαγάνδας, να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό; Γιατί στο 3’ δεν δίνουν πέναλτι για το τράβηγμα της φανέλας του Νάστου στον Σεμέδο; Γιατί εάν υποτεθεί ότι έκανε πέναλτι ο Σεμέδο, πέναλτι έγινε και υπέρ του Σεμέδο και δη πιο εξόφθαλμο. Δείτε τις φωτογραφίες, για να διαπιστώσετε ότι μόνο στιγμιαίο δεν είναι το τράβηγμα της φανέλας. Μέχρι που ο στόπερ του ΟΦΗ έχει πιάσει από το…χέρι και κρατάει τον στόπερ του Ολυμπιακού! Και στη συνέχεια με το χέρι τον χτυπάει στο κεφάλι!







· Ο Παπαδόπουλος δεν έπρεπε να βγάλει τουλάχιστον κίτρινη στον Κοροβέση στο 30’ για το αντιαθλητικό και βρόμικο μαρκάρισμα πάνω στον Ποντένσε;

· Ένας Κοροβέσης που έκανε το ίδιο πράγμα επίσης πάλι στον Ποντένσε στο 88’, αυτή τη φορά πίσω στον αστράγαλο, αλλά τότε που πήρε την κάρτα δεν είχε νόημα.

· Ο σωστός διαιτητής βγάζει την κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα, ώστε ο μπακ να μην ξανακάνει το ίδιο, ειδάλλως θα αποβληθεί.

· Ήθελε ο Κουμπαράκης να βοηθήσει τον Ολυμπιακό; Και γιατί υπέδειξε το…εκατοστών οφσάϊντ του Σουντανί στο ξεκίνημα της φάσης του 3-1; Είχε καταλάβει κανείς ότι υπήρχε οφσάϊντ, ; Διαμαρτυρήθηκε κάποιος από τον ΟΦΗ; Και κανένας δεν θα το καταλάβαινε, αν δεν έδειχνε η Νόβα, ΜΕΤΑ την ακύρωση του γκολ το συγκεκριμένο πλάνο. Στο ριπλέϊ που είχαμε δει αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, ουδείς είχε πάρει χαμπάρι για οφσάϊντ. Ένας VAR που θέλει να παίξει υπέρ σου, κάνει ότι δεν το βλέπει και τελειώνει η ιστορία.

· Μιλάμε δε για μία γκολάρα επιπέδου Μπαρτσελόνα. Να έχει χαθεί το τόπι, να είμαστε όλοι εκστασιασμένοι από την ομορφιά της φάσης, που τέτοιο γκολ βλέπουμε πραγματικά μόνο από πολύ μεγάλες ομάδες πολύ μεγάλων πρωταθλημάτων. Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αλλάζουν 19 πάσες χωρίς την μπάλα να την ακουμπήσει παίκτης του ΟΦΗ. Κι ειδικά από ένα σημείο και μετά να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» ρεσιτάλ επιθετικής ανάπτυξης, παίζοντας με κινηματογραφική ταχύτητα. Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, Γκιγέρμε (από θέση δεξιού μπακ!) σε Μπουχαλάκη, Μπουχαλάκης σε Γκασπάρ, Γκασπάρ σε Ποντένσε, Ποντένσε σε Σουντανί, Σουντανί σε Γκασπάρ, Γκασπάρ σε Μασούρα, Μασούρας σε Γκερέρο και γκολ! Που να δεις τέτοια γκολάρα από άλλη ελληνική ομάδα.

· Εξυπακούεται δε ότι μιλάμε για μία απόλυτα δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού, με τελικές υπερδιπλάσιες του ΟΦΗ (16-7), εκ των οποίων οι 10 εντός περιοχής (έναντι 3 του ΟΦΗ) και με κόρνερ 5-0. Κι όμως, με φάουλ 19-16, δηλαδή περισσότερα υπέρ του ΟΦΗ, κάτι πραγματικά εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, με βάση τα υπόλοιπα δεδομένα του αγώνα, ε;…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube