· Για τον Μασούρα η επιστροφή του στην δράση μετά την θλάση που είχε υποστεί στην Κύπρο, στη ρεβάνς με την Ομόνοια, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να τον κάνει αλλαγή από το 39ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλάζοντας τον σχηματισμό του Ολυμπιακού λόγω της γρήγορης αποβολής του Μάτιτς από πλευράς φιλοξενούμενων.

· Δεν ήταν πρώτη φορά που ο Έλληνας διεθνής «θυσιάζεται» από τον προπονητή του γιατί έτσι απαιτούν οι συνθήκες ενός αγώνα. Όταν είχε αποβληθεί ο Σεμέδο στο πρώτο παιχνίδι με τη Γουλβς, ο Μασούρας ήταν αυτός που αντικαταστάθηκε από το 33ο λεπτό για να μπει ο Σισέ και να καλυφθεί το κενό στην καρδιά της άμυνας. Κι όταν ο Ολυμπιακός πέρσι έχανε 0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κι ο Μαρτίνς θέλησε να παίξει με δεύτερο φορ δίπλα στον Ελ Αραμπί, τον Μασούρα είχε αλλάξει στο 40ο λεπτό.

· Τρεις αλλαγές πριν το ημίχρονο και πέντε ακόμη στο ημίχρονο καταγράφονται στα στατιστικά του 26χρονου επιθετικού. Και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν ξέρω μήπως, όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, και είναι κάτι σαν γούρι να βγαίνει αυτός! Γιατί όλες τις φορές που βγήκε, πλην της ρεβάνς με τη Γουλβς, ο Ολυμπιακός τα γύρισε τα παιχνίδια!

· Η ουσία είναι ότι ο Μασούρας ερχόμενος πριν δύο χρόνια (παρά δύο μήνες) στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο έχει προλάβει ήδη κι έχει μετρήσει 74 (!) συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη», δείχνοντας τεράστια συνέπεια και αξιοπιστία. Ακόμη και όταν υπέστη θλάση τις προάλλες, επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ. Κι είναι δε μεγάλη ιστορία για κάθε ομάδα και για κάθε προπονητή να ξέρει ότι μπορεί να ποντάρει με σιγουριά σε ένα παίκτη. Ότι δηλαδή όταν θα του ζητηθούν οι υπηρεσίες του θα είναι εκεί. Δεν θα είναι κάθε τρεις και λίγο τραυματίας, δεν θα μουρμουράει, δεν θα δημιουργεί γενικά προβλήματα.

· Με τα καλά του και με τα άσχημα του ο Μασού είναι ένας πολύτιμος παίκτης για τον Ολυμπιακό. Κι ο σύλλογος το βλέπει αυτό και σύντομα πρόκειται να τον ανταμείψει με ένα καινούργιο συμβόλαιο, με διαφορετικές, σαφώς ανεβασμένες, αποδοχές, δείχνοντας και στη δική του περίπτωση ότι ξέρει να εκτιμάει. Ήδη, άλλωστε, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube