Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός. Καθόλου. Να παρουσιάζει, δηλαδή, μια ομάδα όχι απλά με αξιοπρέπεια, αλλά κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική. Συγκεντρωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από τις νίκες, και με διάθεση μαχητική. Με πνεύμα… πολεμικό και με «λύσσα» για αποτέλεσμα από το πρώτο μέχρι το 90ο λεπτό. Τα όσα είδαμε χθες (για τα διαιτητικά λάθη τα γράψαμε στο προηγούμενο κείμενο), επιβεβαιώνουν το παραπάνω. Κι αν νομίζει κανείς ότι γίνεται συχνά αυτό που έκαναν χθες οι ταλαιπωρημένοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», είναι γελασμένος.

Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μαραζωμένα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Όχι, ακόμα, βέβαια, στον απόλυτο βαθμό. Εχει δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές, παρά τις σημαντικές απουσίες και έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του ένα μαχητικό πνεύμα και μια λογική «never give up». Και όσο περνάει ο καιρός, αυτό θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο, με τον προπονητή της ομάδας να θέλει να το δει και στα εκτός έδρας παιχνίδια(η μέχρι τώρα «πληγή»), αρχής γενομένης από αυτό με τη Λαμία, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αν οι «πράσινοι» νικήσουν και στο επόμενο ματς, τότε η ψυχολογία θα ανέβει στα ύψη κι αυτό είναι ότι καλύτερο. Και διότι ακολουθούν μεγάλα παιχνίδια, αλλά και διότι για ένα κλαμπ με χίλια μύρια προβλήματα, τα αποτελέσματα είναι αυτά που τα … αφήνουν στην άκρη. Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν έρχονται αποτελέσματα δηλαδή), αυτά γιγαντώνονται, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη μάχη που δίνουν ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του. Οφείλουμε όλοι να τους πούμε ένα μεγάλο «μπράβο», διότι προσπαθούν να πετύχουν κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο. Να προχωρήσουν, δηλαδή, όντας ανταγωνιστικοί και να φαίνονται ανεπηρέαστοι από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Για φινάλε, δυο λόγια για τον κόσμο της ομάδας. Αυτό που έγινε και χθες είναι σπουδαίο. Η Λεωφόρος ξανά σχεδόν γεμάτη, οι φίλαθλοι σε μια κατάσταση καλώς εννοούμενης τρέλας και η ατμόσφαιρα «βγαλμένη» από τα παλιά. Υπήρξαν στιγμές που, παρατηρώντας το κλίμα και τον παλμό στην κερκίδα, νόμιζες ότι ο Παναθηναϊκός έδινε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ. Το σημαντικότερο απ’ όλα ήταν το γεγονός ότι επικράτησε πολιτισμός και δεν έγινε το παραμικρό που θα μπορούσε να επιφέρει τιμωρία για το «τριφύλλι». Οι φίλαθλοι, όχι μόνο στέκονται στο ύψος τους, αλλά και προσφέρουν σημαντικά με τη στήριξή τους και την άψογη συμπεριφορά τους. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube