Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ο Νικόλας είναι το αστέρι, ο αθλητής στον οποίο όλοι θέλουν να μοιάσουν. Από μικρή ηλικία διαπίστωσε το ταλέντο σε κάθε είδους άθλημα με σανίδα και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να ψάχνεται, να προσπαθεί και να καταφέρνει. To 2012 ο Νικόλας σημείωσε δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία Εφήβων & Ανδρών στις Φιγούρες με τη ανώτερη συγκομιδή στους 8720 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Αγρίνιο, ο νεαρός πρωταθλητής κατετάγη πρώτος στο Άλμα και τρίτος στο Σλάλομ στην κατηγορία Νέων και πρώτος στο Άλμα και στη γενική κατάταξη στην κατηγορία Ανδρών.

Την ίδια χρονιά έκανε πανελλήνιο ρεκόρ τριάθλου νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Ολλανδία με 2286,50 βαθμούς τερματίζοντας τέταρτος στις Φιγούρες και έβδομος στο Σλάλομ και αμέσως μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αυστραλία πήρε την έβδομη θέση στις Φιγούρες.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τα θαλάσσια σπορ και ποιο ήταν το έναυσμα, με ποιο άθλημα ξεκίνησες;

Ήμουν 5 χρονών όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με τα θαλάσσια σπορ και κυρίως με το σκι. Έβλεπα συνέχεια κόσμο που ασχολείτο και εντυπωσιαζόμουν, μου άρεσε και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Και έτσι ξεκίνησα… Και όσο έβλεπα πως είμαι καλός σ’ αυτό πείσμωνα όλο και περισσότερο και βελτιωνόμουν συνεχώς μέχρι που αποφάσισα πως αυτό είναι το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου.

Τώρα με ποια αθλήματα ασχολείσαι επαγγελματικά και με ποιο απ αυτά ταυτίζεσαι περισσότερο;

Ασχολούμαι επαγγελματικά με το θαλάσσιο σκι και το wakeboard, τα οποία και τα δύο για μένα είναι ισάξια. Αν υπάρχει κάτι που με κάνει να ταυτίζομαι, αυτό είναι η θάλασσα, η αίσθηση του να υπάρχω πάνω στο νερό, να ανεβαίνω στην σανίδα μου (είτε του σκι είτε του wakeboard και ενίοτε του surf) και να “ταξιδεύω”. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτό το μαγικό συναίσθημα που νιώθεις όταν βρίσκεσαι στο νερό.

Πόσα μετάλλια αριθμείς μέχρι στιγμής και υπάρχει κάποιο απ αυτά που να έχει περισσότερη αξία για σένα;

Χμμ… Νομίζω έχω χάσει τον λογαριασμό. Εδώ και δέκα χρόνια συμμετέχω τόσο σε ελληνικά όσο και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα ελληνικά πρωταθλήματα δεν έχω χάσει ούτε ένα μετάλλιο οπότε καταλαβαίνεις η συλλογή μου κάθε χρόνο επεκτείνεται τόσο στο θαλάσσιο σκι όσο και στο wakeboard.

Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά τα μετάλλια. Ο κόπος και η προσπάθεια που αφιερώνω κάθε φορά είναι αυτά που ανταμείβονται με κάθε μετάλλιο. Το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη την στιγμή είναι το πραγματικό έπαθλο και για μένα κάθε μία από αυτές τις στιγμές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, είναι μοναδική και είναι αυτή που έχει την πραγματική αξία.

Πρόσφατα οργάνωσες ένα wakeboard show event στο Νιάρχος. Πως ήταν ως εμπειρία και ποιο ήταν το feedback του κόσμου;

Στο παρελθόν είχα κάνει κάποιες συζητήσεις για ένα τέτοιου είδους event και έτσι όταν μου το πρότειναν από το ίδρυμα χάρηκα πολύ. Δουλέψαμε σκληρά με την ομάδα μου και το οργανώσαμε. Ο κόσμος που μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει το event ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και αυτό πραγματικά με έκανε πολύ περήφανο.



Ήταν πρωτόγνωρο για μένα να έχω τους θεατές στα 5 μέτρα απόσταση, όταν μάλιστα έχω συνηθίσει στους αγώνες οι θεατές να βρίσκονται στα 50 μέτρα και να μην μπορώ να νιώσω την ένταση τους να με εμψυχώνει. Ο εντυπωσιασμός και η έκπληξή τους μου έδειξε πως όλοι, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν το show και νομίζω πως μερικοί εξ αυτών μπορεί στο μέλλον να ασχοληθούν είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το wakeboard. Τα λόγια που άκουσα μετά την επίδειξη με έκαναν να νιώσω πως ο χρόνος και η προπόνηση που αφιέρωσα γι αυτό άξιζαν.

Ποια είναι τα όνειρά σου και οι στόχοι σου για το μέλλον;

Κοίτα, όταν στην ζωή σου έχεις την τύχη και την ευτυχία να κάνεις επάγγελμα το χόμπι σου, σου δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Για μένα η θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ ήταν και είναι το όνειρό μου και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπορώ κάθε μέρα να ζω μέσα σ αυτό και απ αυτό.



Όσον αφορά στους στόχους μου, αυτό που θέλω είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και ως άνθρωπος και ως αθλητής προκειμένου να καταφέρω να κατακτήσω και άλλους τίτλους, ελληνικούς και ευρωπαϊκούς/παγκόσμιους, και να κάνω τους Έλληνες να ασχοληθούν περισσότερο και πιο σοβαρά με τα θαλάσσια αθλήματα.

Ο Νικόλας μετά την ισοφάριση του δικού του πανελληνίου ρεκόρ (9850) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αγρίνιο, κατέκτησε την 4η θέση στα WOLRD GAMES που διεξήχθησαν στην Πολωνία.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Νικόλα σε WORLD GAMES και ανταγωνιζόταν με τους κορυφαίους αθλητές φιγούρων παγκοσμίως.



Επιμέλεια: Ματίλντας Καλλιοντζή

Πηγή:lay-out.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube