• Έγινε μεγάλος θόρυβος για το γκολ του Λόπες στο 97.12 του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» επανειλημμένως έχουν «κτυπήσει» με γκολ τους στα τελευταία λεπτά παίρνοντας αποτελέσματα.

• Συνήθως δε όταν κάτι συμβαίνει στις αρχές της σεζόν, συνεχίζεται κιόλας: ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει (1-1) στο 87’ τη Λουντογκόρετς με γκολ του Αγκιμπού και είχε κερδίσει (2-1) την Άντβερπ επίσης με γκολ στο 87΄, από τον Ρέαμπτσιουκ. Συνέχισε με τις νίκες στα Γιάννινα (2-1) με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 84’ και επί της Φενέρμπαχτσε (1-0) με το γκολ του Τικίνιο, αλλά κι επί του Βόλου (2-1) με το γκολ του Βαλμπουενά στο 91’. Για να καταλήξει με την πρόκριση (3-1) επί του Παναιτωλικού με τα γκολ του Μασούρα πρώτα στο 90’+2 και μετά στο 115’, αλλά και τις νίκες στο Βόλο (1-0) με το γκολ του Βαλμπουενά στο 81’, επί της ΑΕΚ (1-0) με το γκολ του Εμβιλά στο 84’, επί του Άρη (2-1) με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 85’ και τώρα επί του ΠΑΣ (3-2) με το γκολ του Λόπες στο 98’!

• Η καταγραφή λέει ότι ο Ολυμπιακός έσωσε μία ισοπαλία και πήρε εννιά νίκες με γκολ μετά το 80ο λεπτό-από αυτές δε οι τέσσερις νίκες ήταν με γκολ από το 90ο λεπτό και μετά! Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα δεδομένο που δείχνει ότι μπορεί να έχει φέτος προβλήματα και να μην ήταν όπως πέρυσι και πρόπερσι, αλλά η ομάδα κράτησε ακόμη το μέταλλο της. Σίγουρα, έχει σημασία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών των αγώνων ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη, όπου είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός νιώθει πολύ πιο άνετα και βγάζει άλλη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του.

• Για να φτάσουμε κάπως έτσι και στο αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπου το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι επιτέλους ένα πραγματικά καλό παιχνίδι εκτός έδρας. Δεν μπορώ να καταθέσω αισιοδοξία η, όχι, γιατί ειδικά μέσα στο 2022 οι «ερυθρόλευκοι» μακριά από το Καραϊσκάκη μας δίνουν μία εικόνα που δεν είναι εικόνα πρωταθλητή-μπορώ, όμως, να καταθέσω τι περιμένω και τι πρέπει να γίνει από τον Ολυμπιακό, ο οποίος με ισοπαλία παίρνει απόψε και μαθηματικά τον τίτλο.



• Είναι δε αλήθεια ότι στις δύο άλλες επισκέψεις του στην Τούμπα κατά τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλίες, 1-1 στο πρωτάθλημα και 0-0 στο Κύπελλο, με τη δεύτερη πάντως να μην αποδεικνύεται εν τέλει αρκετό αποτέλεσμα. Όπως εξίσου αλήθεια είναι ότι στο β΄κομμάτι της σεζόν πήγε δύο φορές στη Λεωφόρο κι είχε στο ένα ματς 0-0 και στο άλλο έχασε 0-1, ότι έχασε στο Χαριλάου 1-2, ότι έφερε ισοπαλίες στα Γιάννινα (1-1) και στη Ριζούπολη (0-0) και ότι κέρδισε με τα χίλια ζόρια μόνο στο Βόλο (1-0) και στον Ιωνικό (παρά το τελικό 3-0). Για να μην πάμε στην ήττα του (1-2) στο Αγρίνιο για το Κύπελλο!...

• Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρόκειται για αποτελέσματα που εν πολλοίς μπορείς να τα πεις και απογοητευτικά αυτά του Ολυμπιακού μακριά από το Καραϊσκάκη από τις γιορτές και μετά: δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες (γίνονται τέσσερις με το 1-2 από την Αταλάντα στο Γιουρόπα Λιγκ). Θα μου πείτε, τώρα θα αλλάξει αυτό το πράγμα, στο τέλος της σεζόν, που θα πάει να παίξει στην Τούμπα σήμερα και μετά στο Χαριλάου και στο ΟΑΚΑ, με τον Άρη και την ΑΕΚ να καίγονται για τη νίκη, προκειμένου να βγουν στην Ευρώπη;

• Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Ξέρω ότι στα τελευταία παιχνίδια υπάρχει μία βελτίωση της ομάδας από πλευράς διάθεσης και όρεξης για καλύτερο ποδόσφαιρο και καλύτερα αποτελέσματα. Μόνο που το έχουμε δει, κι αυτό, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια, με ΑΕΚ (1-1), ΠΑΟΚ (1-1), ΠΑΣ (3-2), άσχετα αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά. Και θα το εκτιμούσαμε αν βλέπαμε τον Ολυμπιακό να είναι το ίδιο μαχητικός και εκτός έδρας, όπου το κύριο θέμα του είναι η τεράστια δυσκολία του στο σκοράρισμα: βλέπε 0-0 κι 1-1 με ΠΑΟΚ, 0-0 και 0-1 με ΠΑΟ, 1-1 με ΠΑΣ, 1-2 με Άρη, 1-0 με Βόλο, 1-2 με Παναιτωλικό. Από τα οκτώ παιχνίδια του, στα τρία δεν έχει καν σκοράρει και στα άλλα πέντε έχει το μίνιμουμ, από ένα γκολ, στο ενεργητικό του. Είναι ξεκάθαρο και μόνο από την μνημόνευση των αποτελεσμάτων ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι όσο αποφασιστικός πρέπει έξω από το σπίτι του. Μπορείς να πεις ότι δεν είναι και τόσο τολμηρός, αλλά και τόσο aggressive.



• Τώρα, ειδικότερα για το αποψινό παιχνίδι, παρατηρούμε ότι στην εποχή Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει πλήρη ισορροπία αποτελεσμάτων στα έξι παιχνίδια του για το πρωτάθλημα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ! Με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες κι άλλα δύο ματς να λήγουν ισόπαλα (στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη 3-2, που δεν του έδωσε πρόκριση και μία ισοπαλία 0-0, που εν τέλει τον βοήθησε να προκριθεί!). Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 3-1 τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα και 2-0 πέρυσι στα πλέι οφς με τον Ολυμπιακό αδιάφορο βαθμολογικά…Ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες με 1-0, και τις δύο πρόπερσι, με τις οποίες και πήρε ουσιαστικά τον τίτλο…Και υπάρχουν και οι ισοπαλίες 1-1 πέρυσι και 1-1 φέτος, με τον Ολυμπιακό δύο φορές να ισοφαρίζει από στατικές φάσεις με κεφαλιές των Μπα και Τικίνιο…

• Βλέπουμε ότι όταν ο ΠΑΟΚ προηγείται, είτε κερδίζει, είτε μάξιμουμ ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία κι ότι όταν ο Ολυμπιακός προηγείται κερδίζει (τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, αφού στο Κύπελλο ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ κι έχασε τελικά με 2-3).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ο Κλάτενμπεργκ έφερε πάλι τον ίδιο Πορτογάλο (Γκοντίνιο) που είχε φέρει και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 του περασμένου Γενάρη. Στις σημειώσεις μου βλέπω ότι δεν υπήρχε φάση αλλοίωσης αποτελέσματος, αλλά τρεις φάσεις στις οποίες ο διαιτητής χαρίστηκε σε κάρτες, ιδίως στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, σε μαρκαρίσματα των Ίνγκασον και Ζαμπά πάνω σε Εμβιλά και Ρέαμπτσιουκ. Ο Πορτογάλος, εν ολίγοις, είχε παίξει λίγο έδρα τότε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube