Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η παγίδα στην οποία πιάνονται Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία επισήμανση που έχει νόημα για τον Ολυμπιακό ενόψει και των τελευταίων του πέντε ντέρμπι στο πρωτάθλημα.

•Ο Ολυμπιακός και στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου παρουσίασε ένα σοβαρό θέμα επιθετικά-οι παίκτες του πιάνονταν πολύ συχνά στην παγίδα του οφσάιντ, που τους έστησε η άμυνα του ΠΑΟΚ. Αν μέτρησα καλά, πρέπει να πιάστηκαν 10 φορές οι «ερυθρόλευκοι» σε θέση οφσάιντ! Κι αυτό είναι μία υπερβολή. Δεν επιτρέπεται όχι στον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία ομάδα κάποιου επιπέδου κάτι τέτοιο.

•Ποιο είναι το χειρότερο; Στον αγώνα με τον ΠΑΣ την Κυριακή συνέβη το ίδιο και χειρότερο! Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί, που πρέπει να «συνελήφθη» τέσσερις φορές σε θέση οφσάιντ, με αποκορύφωμα τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ροντρίγκες. Γενικά το έχει αυτό το κουσούρι ο Μαροκινός, αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να βελτιώνεται κάθε παίκτης στα αδύναμα σημεία του.

•Ακόμη πιο επώδυνο; Δεν το κάνει μόνο ο Αραμπί-με τον ΠΑΟΚ άλλωστε και στα δύο παιχνίδια έπαιξε βασικός φορ ο Τικίνιο. Τα ίδια…Ο έτερος επιθετικός του Ολυμπιακού, που πρέπει να παίζει στο όριο; Ο Μασούρας; Τα ίδια. Εξάλλου, έτσι ακυρώθηκαν δύο γκολ του, τόσο στην Τούμπα, όσο και τις προάλλες στη Λεωφόρο. Και το ότι στην Τούμπα η φάση ήταν οριακή, δεν αλλάζει μία πραγματικότητα.

Ολυμπιακός: Η παγίδα για Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα

•Και είναι ένα ερώτημα, δεν το αντιμετωπίζουν αυτό το αγωνιστικό πρόβλημα στο Ρέντη; Δεν δουλεύουν για να το λύσουν, μέσα από τις προπονήσεις; Κι αν μεν δουλεύουν, είναι τόσο ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι παίκτες; Θεωρώ σοβαρά τα ερωτήματα, γιατί μην υποτιμάμε ότι τον Ολυμπιακό τον περιμένουν ακόμη πέντε ντέρμπι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφς…

•Τέλος πάντων, επειδή ο λόγος, μεταξύ άλλων, για τον Αραμπί: περίμενα πολύ περισσότερα σε αυτό το παιχνίδι από τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού. Διότι, εκτός των άλλων είχε μπει αλλαγή και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, άρα ήταν πιο φρέσκος. Κι όμως, πέραν της έξυπνης κίνησης του στη φάση του γκολ του στο 1-0, που έβαλε σωστά το κεφάλι του ενώ η μπάλα έφευγε άουτ-κόρνερ από το σουτ του Ροντρίγκες και την κόντρα αμυνόμενου, δεν είδαμε πολλά πράγματα από τον Γιουσέφ. Δύο φορές ήταν που έστρωσε την μπάλα πίσω σε συμπαίκτες του για σουτ λίγο έξω από την περιοχή από αρκετά καλή θέση και ένα ωραίο άνοιγμα προς τα δεξιά. Έτερον ουδέν.

Ολυμπιακός: Η παγίδα για Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα

•Αντίθετα, είδαμε τον φορ του Ολυμπιακού να μην μπορεί να αξιοποιήσει μία φαρμακερή σέντρα του Ροντρίγκες, όπως και μία άλλη επικίνδυνη σέντρα, από τα αριστερά αυτή, του Ρέαμπτσιουκ και σε μία τρίτη φάση, σε άλλη καλή σέντρα του Γκάρυ, να τον προλαβαίνει ο στόπερ και να βγαίνει πρώτος στην μπάλα. Επιπλέον, να τον κόβουν οι αντίπαλοι αμυντικοί αρκετές φορές μάλλον εύκολα, αλλά και να κάνει λάθη, με αποκορύφωμα μία πολύ κακή πάσα, από την οποία ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης του ΠΑΣ (2-2). Να θυμίσω δε ότι στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ πάλι είχε χάσει την μπάλα και είχε βγει έτσι πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση από πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης…

Ολυμπιακός: Η παγίδα για Ελ Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα

•Το κακό είναι ότι δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση κι ο Τικίνιο, όπως τον είδαμε και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στα οποία έπαιξε 78’ και 74 λεπτά αντίστοιχα. Εδώ κι εννιά παιχνίδια άλλωστε δεν έχει σκοράρει κι αυτό από μόνο του βαραίνει πάντοτε τα πόδια ενός κεντρικού κυνηγού. Τουλάχιστον ήταν κινητικός αυτό το λίγο που έπαιξε με τον ΠΑΣ. Έτρεξε, προσπάθησε να συνδυαστεί και είχε μία κεφαλιά επικίνδυνη προς την εστία του Λοντίγκιν.

•Παρεμπιπτόντως, και στα τρία τελευταία ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τόσο στο 1-1 για το πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια της σεζόν), όσο και στις άλλες δύο ισοπαλίες (0-0 κι 1-1) για το Κύπελλο, ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε ως βασικό τον Τικίνιο κι όχι τον Αραμπί, αν σας λέει κάτι αυτό ενόψει του αυριανού αγώνα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x