Ο Παναιτωλικός είναι εδώ!

Η ομάδα του Αγρινίου γονάτισε (3-1) εντός έδρας την ΑΕΛ και έφθασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε περάσει με 3-0 από τον Πλατανιά. Από εκεί και πέρα είχε τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Ο Μοράρ στο 12’ έπειτα από απανωτά λάθη των φιλοξενούμενων άνοιξε το σκορ και ο Μάζουρεκ στο 33’ «ζωγράφισε» το 2-0 με εξαιρετικό σουτ, ενώ ο Λεοζίνιο με (επίσης) ωραίο γκολ μείωσε στο 48’ για τους φιλοξενούμενους που ήταν πολύ καλοί στο δεύτερο μέρος. Ο Ρόσα στις καθυστερήσεις σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Μάκη Χάβου.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Πατώντας το… γκάζι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός, προσπαθώντας να πιάσει στον ύπνο τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Μάζουρεκ που είχε τελική μόλις στα 55’’ ήταν άστοχος σε επίθεση με καλές προϋποθέσεις. Ωστόσο, αυτή η φάση δεν ζέστανε τους γηπεδούχους που, παρά το γεγονός ότι, είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ και να δημιουργήσουν φάσεις ώστε να απειλήσουν. Από την άλλη, οι «βυσσινί» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο σε αυτό το χρονικό διάστημα (άλλωστε οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη) και βγήκαν από το καβούκι τους μετά το 1-0.



Αυτό συνέβη με αρκετά τυχερό τρόπο για τον Παναιτωλικό και λόγω της τραγικής αντίδρασης της άμυνας της ΑΕΛ που έκανε ουσιαστικά τρία «τσαφ» (Μασούρας, Ζίζιτς, Ρέντζας), με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Μοράρ στην καρδιά της περιοχής και ο Ρουμάνος επιθετικός να νικήσει τον Μπόζοβιτς που δεν μπόρεσε να προστατέψει την κλειστή του γωνία. Από εκεί και πέρα και μέχρι την ανάπαυλα, ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες λόγω και της (αναγκαστικής) αλλαγής φιλοσοφίας των φιλοξενούμενων, που έπρεπε να… κυνηγήσουν πλέον. Μάλιστα, στο 17’ φλέρταραν έντονα με το 1-1, αλλά ο Λεοζίνιο ναι μεν έκανε ωραία κίνηση, αλλά όχι και εύστοχο σουτ.



Ωστόσο, την ουσία την είχε ο Παναιτωλικός, που στο 33’ ήρθε πιο κοντά στη νίκη, χάρις στο πανέμορφο γκολ του Μάζουρεκ, πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και μόλις έφτασε στο ημικύκλιο έπιασε ασύλληπτο σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπόζοβιτς. Η επόμενη καλή φάση της ομάδας του Φυντάνη ήταν και πάλι από τον Λεοζίνιο, όταν στο 42’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέναμο με σκαστή κεφαλιά και ενώ ήταν αμαρκάριστος.



Το δεύτερο μέρος άνηκε ξεκάθαρα στην ΑΕΛ που τα έπαιξε όλα για όλα, έχοντας να καλύψει τη διαφορά δύο τερμάτων του πρώτου μέρους και ανταμείφθηκε νωρίς για την αποφασιστικότητά της. Ο Ναζλίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Λεοζίνιο, βγάζοντας τον Βραζιλιάνο φάτσα με τον Τσενάμο, που έσκαψε γλυκά την μπάλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Βάζοντας πολύ νωρίς ξανά στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΛ έπιασε ρυθμό μετά από εκείνο το σημείο και είχε λογική και θάρρος ομάδας που έπαιζε στο γήπεδό της και φυσικά σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Παναιτωλικός που «έκατσε» πάνω στο προβάδισμά του και έδωσε πολλά μέτρα στους φιλοξενούμενους, επιδιώκοντας να επιτεθεί κυρίως μέσω κόντρα επιθέσεων. Η… αστοχία της ΑΕΛ και γενικότερα οι κακές επιλογές, αλλά και η νευρικότητα στα τελειώματα των φάσεων, της στέρησαν το δεύτερο γκολ και ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ενδιαφέρον στο ματς κράτησε μέχρι τις καθυστερήσεις, αφού Ντίας (70’) και Ρότσα (85’) δεν μπόρεσαν «κλειδώσουν» τη νίκη και το ματς… έληξε ο Ρόσα λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα με συρτό σουτ εκτός περιοχής.







Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάσουρεκ (75' Λόπες), Μοράρ (64' Κλέσιο), Ντίας, Μαρκόφσκι (68' Ρόσα)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81' Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης

Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»

Tζούριτσιτς: «Συγγνώμη από τον κόσμο - Σήμερα ήθελα να κλάψω αλλά δεν το έκανα για να μην με δουν τα παιδιά μου»

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»