*Άλλη μια δύσκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό, άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο για το τριφύλλι που έδειξε ξανά χαρακτήρα, είχε υπομονή απέναντι στη... γραμμή μαζινό του Ατρομήτου και κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση (2-0) επί της ομάδας του Περιστερίου και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με ηρεμία και με το εντυπωσιακό 12/13!

*Το έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα κείμενα. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει σωστή νοοτροπία. Δεν τα παρατάει ποτέ, κυνηγάει μέχρι τέλους τον στόχο του, προσπαθεί ορθολογικά να πάρει αυτό που θέλει κι ακόμα κι αν φτάσει σε δύσκολα χρονικά περιθώρια, βρίσκει τον τρόπο να κάνει τη δουλειά του. Αυτό έγινε και σήμερα στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

*Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που έπαιξε πολύ αμυντικά και ακόμη περισσότερο όταν έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Έρλινγκμαργκ στο 34', οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθούσαν με καθαρό μυαλό να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Έχασαν ευκαιρίες τόσο στο πρώτο ημίχρονο με κυριότερη το δοκάρι του Κουρμπέλη, όσο και στο δεύτερο με μεγαλύτερη αυτή του Μπερνάρ, αλλά η λύτρωση ήρθε από τον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών.



*Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ξανά καθοριστικός. Έπειτα από ωραία συνεργασία Μπερνάρ, Σπόραρ και τελικό αποδέκτη τον Έλληνα φορ, οι "πράσινοι" άνοιξαν το σκορ και έβγαλαν από πάνω τους το άγχος μιας πιθανής γκέλας. Ο Ιωαννίδης είχε δώσει τη νίκη και στο Αγρίνιο, ενώ είχε προηγηθεί το κερδισμένο πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Αποδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αποδεικνύει ότι σε μια μεγάλη σεζόν, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πολύτιμοι. Το ζητούμενο είναι να εκμεταλλεύονται τις στιγμές του. Και αυτό ο Ιωαννίδης το κάνει στον μέγιστο βαθμό!



*Το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 2-0 ήρθε από τον εξαιρετικό Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ, σε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις, εκτέλεσε τον Γιαννιώτη με φοβερό φάουλ στο «παράθυρο» στις καθυστερήσεις. Για όσους απορούν, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ, γεγονός σπάνιο για κεντρικό αμυντικό. Το διαπιστώσαμε αυτό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Τώρα, το είδε και ο κόσμος.



*Σε ατομικό επίπεδο, πλην των σκόρερ Ιωαννίδη, Μάγκνουσον, ο Βέρμπιτς ήταν θετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ ο Μπερνάρ πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ρούμπεν ήταν για μια ακόμη φορά ο «εγκέφαλος» του κέντρου, ενώ και ο Τσέριν έκανε μπόλικη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ο Βαγιαννίδης βοήθησε πολύ με την είσοδό του. Ο νεαρός είχε δυο επελάσεις εντυπωσιακές. Στην πρώτη έχασε ευκαιρία και στη δεύτερη πήρε το φάουλ για να μπει το γκολ.

*Ο στόχος σε ένα ακόμη παιχνίδι επετεύχθη. Νίκη, έστω και με δυσκολίες, αλλά αυτό προυποθέτει ο πρωταθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει ασταμάτητος, πραγματοποίησε ένα σούπερ πρώτο γύρο δίχως ήττα και με μόλις μια ισοπαλία και πάει στη διακοπή με άνεση και φυσικά περιμένει τη μεταγραφική ενίσχυση για να καλύψει κενά που υπάρχουν στο ρόστερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube