Η ισοπαλία στο Περιστέρι σαφώς και δεν μπορεί να αφήνει ικανοποιημένο κανέναν στον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο Ατρόμητος να αποτελεί φέτος την έκπληξη της σεζόν, έχοντας μια εκπληκτική, μέχρι τώρα, πορεία, αλλά σε καμία περίπτωση ένα μη νικηφόρο αποτέλεσμα δεν μπορεί να «βαφτιστεί» επιτυχία για το «τριφύλλι».

Κι ας μιλάμε για μια ομάδα με ένα "βουνό" προβλήματα, κι ας γνωρίζουμε όλοι ότι κάθε εβδομάδα που περνάει είναι και μια μεγάλη «δοκιμασία» (σε κάθε επίπεδο) για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του.

Οι «πράσινοι» είχαν καλά και κακά διαστήματα απέναντι στην ομάδα του Κάναντι. Ξεκίνησαν μουδιασμένα, σοκαρίστηκαν από το γρήγορο γκολ, ισορρόπησαν το παιχνίδι από το 25 και μετά και αποδείχθηκαν… ανεπίδεκτοι μαθήσεως, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 68’. Με μη καθαρό μυαλό και πολλές φορές με μια χαλαρότητα που εκνεύρισε ουκ ολίγες φορές τον Ουζουνίδη στον πάγκο, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έκαναν μια – δυο ευκαιρίες, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να φέρουν το πρώτο «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Καθοριστικό ρόλο, φυσικά, στο αποτέλεσμα έπαιξε και ο διαιτητής Μάνταλος, ο οποίος έκλεισε τα μάτια δυο φορές σε περιπτώσεις πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείται ένας ρέφερι που μπορεί να «τινάξει» οποιοδήποτε παιχνίδι. Το μεγάλο ερώτημα, από εδώ και πέρα, είναι το εξής: Θα σφυρίξει ξανά ο εν λόγω διαιτητής, μετά τα χθεσινά του «κατορθώματα»; Διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι αμφιβολίες περί εξυγίανσης και επιστροφής στην κανονικότητα, θα γίνουν ζωηρές…

Ένα σημαντικό στοιχείο, στο οποίο πρέπει να σταθούμε από τον χθεσινό Παναθηναϊκό, είναι τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Νέα πρόσωπα τα οποία πήραν την ευκαιρία, είτε λόγω των απουσιών (Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης), είτε λόγω της αναγκαίας επιλογής του Ουζουνίδη να αρχίσει να δοκιμάζει την ομάδα του 2018. Από τους «νέους», λοιπόν, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι δυο που έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Ο Αυλωνίτης και ο Ινσούα. Ο πρώτος, με εξαίρεση το λάθος στο γκολ, είχε σταθερή παρουσία, με καίριες επεμβάσεις και ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Είναι σίγουρο ότι, από εδώ και στο εξής, θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όσο για τον Αργεντινό μπακ, αναμφίβολα δεν είναι Χουλτ στο επιθετικό κομμάτι, ήταν, όμως, από τους διακριθέντες, έχοντας πολύ καλή αμυντική παρουσία και βοηθώντας όποτε χρειαζόταν την ομάδα επιθετικά, έστω κι αν ήταν διστακτικός στο να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Καλή εμφάνιση και από τον Διούδη, ο οποίος δεν ευθύνεται στο γκολ και είχε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα αυτή στη φάση του δοκαριού, έπειτα από σουτ του Μάντσον. Από εδώ και στο εξής, θα βλέπουμε όλο και περισσότερο αυτούς τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, με σκοπό ο Ουζουνίδης να τεστάρει τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς, γνωρίζοντας ότι οι αποχωρήσεις κάποιων βασικών είναι δεδομένες.

Όσο για τα όσα ακολούθησαν στα αποδυτήρια με τις ύβρεις των ανθρώπων του Ατρομήτου, τις ατάκες περί «μπ@@@λων» που «θα πέσουν στη Γ’ Εθνική», δεν μπορούμε να πούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Δυστυχώς, στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τέτοιες άθλιες συμπεριφορές από παράγοντες και ανθρώπους ομάδων, υπήρχαν και υπάρχουν. Το κακό είναι ότι δε σταματούν. Ακόμη κι αν η ομάδα του Περιστερίου τιμωρηθεί με κάποιο τρόπο, τα μυαλά δεν θα αλλάξουν. Το ακόμη χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι όσο δε βρίσκεται διοικητική λύση και κάποια ισχυρή ηγεσία, τόσο τέτοιες συμπεριφορές από αντιπάλους θα γίνονται όλο και συχνότερα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube