Ο Πάρσον στις εκλογές που έγιναν, παρουσία του προέδρου της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργου Φουντουλάκη, και της γενικής γραμματέως της Επιτροπής, Ιωάννας Καρυοφύλλη, συγκέντρωσε την πλειοψηφία (84 ψήφοι από 162 μέλη), επικρατώντας των τριών άλλων υποψηφίων.

Τη δεύτερη θέση στην εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 18ης Γενικής Συνέλευσης της IPC στο Άμπου Ντάμπι, πήρε η επικεφαλής της κινεζικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χάιντι Ζανγκ (47), ενώ ακολούθησαν οι Τζον Πέτερσον (19) και Πάτρικ Τζάρβις (12).

Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε η ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου, με τον Νεοζηλανδό Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Ντουέιν Κέιλ, ν’ αναλαμβάνει τα «ηνία» με 81 ψήφους, δύο περισσότερες από τον Πέτερσον.

«Με το νέο πρόεδρο της IPC, μας συνδέουν δεσμοί φιλίας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως είναι ο πνευματικός πατέρας της μικρής μου κόρης, της Φαίδρας. Έχει μεγάλα όνειρα για το Παγκόσμιο Παραολυμπιακό Κίνημα και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.

Ο Πάρσον, αλλά και η οικογένειά του, αγαπούν πολύ την Ελλάδα και θεωρώ ότι με την εκλογή του το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα απέκτησε έναν σπουδαίο σύμμαχο», δήλωσε από το Άμπου Ντάμπι ο κ. Φουντουλάκης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πλησιάζει τα 9.000 μέλη μέσα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Με επτά Έλληνες αρχίζει στη Ν. Κορέα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων πινγκ πονγκ 2026

Ευχαρίστησε ΠΑΕ και Αλαφούζο ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»