• Σε μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός θα δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τη νέα λίστα του για το Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή για τη ρεβάνς με τη Γουλβς και για το Φάϊναλ 8, εάν περάσει τους Άγγλους.

• Όπως είναι γνωστό, έχει δικαίωμα κάθε σύλλογος να κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με τη λίστα που είχε δηλώσει αρχές του περασμένου Φλεβάρη, βγάζοντας τρεις που είχε τότε συμπεριλάβει και τοποθετώντας τώρα τρεις άλλους.

• Οι εκτιμήσεις που γίνονται στο Ρέντη λένε ότι ο Χασάν θα πάρει τη θέση του τραυματία Σουντανί κι ότι πιθανότατα ο Καφού θα είναι η δεύτερη αλλαγή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιόν θα αντικαταστήσει-τρίτη αλλαγή δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, αν και υπάρχουν οι επιλογές του Μπρούνο και του Λάζαρου. Γιατί όμως να μπει ο Καφού στη λίστα; Γιατί και ο Γκιγιέρμε και ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά είναι στο όριο καρτών (!), οπότε αν προκριθεί ο Ολυμπιακός θα έχει τεράστιο πρόβλημα στα χαφ στο Φάϊναλ 8.

• Αν λοιπόν υποτεθεί ότι ο Καφού θα μπει στη λίστα, κάτι για το οποίο ακόμη δεν είμαι βέβαιος 100%, κάποιος πρέπει να βγει. Ποιος θα είναι αυτός; Λογικά πάντως όχι ο Ραντζέλοβιτς. Ο νεαρός Σέρβος με τις εμφανίσεις του στα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέί οφς, και τα γκολ που πέτυχε στον ΟΦΗ και στην ΑΕΚ, μοιάζει να κλείδωσε τη θέση του στην 20άδα του Γιουρόπα Λιγκ.

• Ο 23χρονος εξτρέμ πήρε τη θέση του Μασούρα στην ενδεκάδα και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, δείχνοντας κιόλας στον Μαρτίνς ότι μάλλον τον είχε αδικήσει με την πολύ φτωχή χρησιμοποίηση του στα πλέϊ οφ, καθότι στις οκτώ προηγούμενες αγωνιστικές τους τον είχε βάλει στις τέσσερις, πάντοτε ως αλλαγή και τη μία φορά στο 85’…Και με το που τον έβαλε πρώτη φορά βασικό σε δύο μάλιστα παιχνίδια, έκανε γκολ και στα δύο. Και δη κρίσιμα γκολ, με το σκορ 1-0 κι όχι σε τελειωμένα ματς.

• Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ραντζέλοβιτς μπήκε σε άλλες τρεις φάσεις για γκολ σε αυτά τα δύο παιχνίδια, με τους αντίπαλους γκολκίπερ να βγαίνουν νικητές, πέρασε καλές σέντρες, έδωσε πάσα «πάρε βάλε» στον Ελ Αραμπί που έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήταν πολύ συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας καλές επιστροφές, βοηθώντας έτσι τον Γκασπάρ-τουλάχιστον όσο είχε δυνάμεις. Γιατί η έλλειψη ρυθμού από την πολύ μικρή χρησιμοποίηση του γίνονταν φανερή εκεί γύρω στο 50ο λεπτό κάθε αγώνα. Με συνέπεια π.χ. εναντίον της ΑΕΚ να μαρκάρει με τα…μάτια τον Μπακάκη στο 58’ κι ο αμυντικός της ΑΕΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία να μειώσει το σκορ.

• Ο Σέρβος σίγουρα πρέπει να ωριμάσει κι άλλο στο παιχνίδι του. Για παράδειγμα, στις πέντε ευκαιρίες που είχε στα δύο παιχνίδια με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, βρέθηκε όλες τις φορές σε θέση μέσα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή. Τις τρεις φορές που επιχείρησε να σκοράρει στην κλειστή γωνία, απέτυχε και τις τρεις-αντίθετα, τις δύο φορές που πλάσαρε στην απέναντι γωνία σκόραρε και τις δύο! Θα πρέπει να του γίνει μάθημα. Η, να αλλάξει τρόπο εκτέλεσης στην κλειστή γωνία και να σημαδεύει ψηλά...

• Όμως, με όλα του τα μειονεκτήματα είναι ένας εξτρέμ διαόλου κάλτσα. Τον ταλαιπωρεί τον μπακ, χώνεται στις φάσεις και γυρίζει και πίσω. Το δε γκολ που έβαλε στην ΑΕΚ )πέμπτο του φετινό σε όλες τις διοργανώσεις) δεν το βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο. Και η κούρσα ήταν εκπληκτική και το τσίμπημα της μπάλας προ του Μπακάκη και βεβαίως το τέλειωμα της φάσης με το εξωτερικό σκροπ. Αν το έβαζε άλλος, πολυδιαφημισμένος κυνηγός αυτός το γκολ, θα είχαμε να λέμε.

• Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι στη λίστα, ενώ νομίζω ότι έχει αρχίσει και βάζει κι ένα ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή μήπως πρέπει να τον έχει στην αρχική ενδεκάδα στο Μολινό! Μην ξεχνάμε ότι π.χ. ήταν βασικός στο 2-1 επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο, αλλά και κι εναντίον της Μπάγερν στο Μόναχο. Γενικά έχει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά ματς: είχε μπει κι αλλαγή σε τέσσερα προκριματικά ματς το περασμένο καλοκαίρι (με απολογισμό δύο γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι) κι αλλαγή και σε τρία ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (στα δύο με την Τότεναμ και στο εντός με την Μπάγερν).

• Αντίθετα, αυτός που έχει χάσει έδαφος είναι ο Λοβέρα. Και μου φαίνεται ότι αν μπει τελικά στην καινούρια λίστα του Γιουρόπα Λιγκ ο Καφού, μάλλον ο Αργεντίνος θα χάσει τη θέση του. Ο προπονητής τον πιστεύει πολύ, αλλά παρά τις ευκαιρίες που παίρνει δεν βγάζει καλό βαθμό ετοιμότητας. Για παράδειγμα στον τελευταίο αγώνα που έπαιξε, με τον ΟΦΗ, και δη σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο, είχε πολύ μικρή συμμετοχή. Οι επαφές του με την μπάλα ήταν πολύ λίγες για κυνηγό του Ολυμπιακού με 86 λεπτά παιχνιδιού.

• Ενώ είχε τέσσερις-πέντε πραγματικά καλές κινήσεις (μία από αυτές έφερε και μία ασίστ που πέρασε ανεκμετάλλευτη) και κέρδισε κάποια φάουλ με ωραίες προσωπικές ενέργειες, ο Λοβέρα φαίνονταν σπάνια στο παιχνίδι, κάτι που συμβαίνει ακόμη και σε μεγάλα διαστήματα αγώνων στους οποίους έχει πάει καλά. Πρέπει κάποια στιγμή να δει αυτή την αδυναμία του και να την φτιάξει. Γιατί είναι ωραίο να δίνει έστω ψήγματα του σπάνιου ταλέντου που έχει, αλλά δεν είναι ωραίο να χάνεται από το παιχνίδι…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1281928728289869824

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube