• Η εμφάνιση του Σεμέδο στην Τούμπα την Κυριακή ήταν πραγματικά καλή. Σε βαθμό που να μας άρεσε πολύ, αλλά και να μας λύπησε πολύ!

• Μας άρεσε για…ευνόητους λόγους. Γιατί έδειξε ότι όταν είναι στα καλά του, αποτελεί τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του πρωταθλήματος. Τέλειος δυστυχώς δεν θα είναι ποτέ ο Σεμέδο κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε-ψεγάδια πάντα θα έχει, είναι έτσι η φτιαξιά του! Π.χ. αυτή τη φορά έχασε μία φορά την μπάλα μέσα από τα πόδια του έξω από την περιοχή του Σα, γιατί σάστισε κι αντί να την διώξει την κρατούσε χωρίς να ξέρει τι να την κάνει. Δεν πήγε όπως έπρεπε πάνω στον αντίπαλο φορ, τον Άκπομ, και τον άφησε ελεύθερο να κάνει εκείνο το γυριστό σουτ, σαν τακουνάκι, στο 42’. Και σε μία επέμβαση του στο 90’ δεν καθάρισε τη φάση, αλλά έστειλε την μπάλα στον Βαρέλα κι ευτυχώς που ο Γκιγιέρμε ήταν εκεί για να κοντράρει απολύτως αποτελεσματικά το επικίνδυνο σουτ.

• Αλλά η γενική εικόνα μας λέει ότι ο Σεμέδο πρώτον έβγαλε αρκετές φορές σωστά την μπάλα από την περιοχή του Σα κυρίως με αποκρούσεις στον αέρα, δεύτερον σε κρίσιμες στιγμές είχε καθοριστικές νίκες σε προσωπικές μονομαχίες κόντρα στον Καντουρί, τον Πέλκα και τον Σβιντέρσκι και τρίτον απείλησε επιθετικά στις στατικές φάσεις και θα σκόραρε τουλάχιστον μία φορά αν έβαζε πιο σωστά το κορμί του στις δύο κεφαλιές που πήρε, μία στην αρχή (στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί) και μία στο τέλος (όταν τον κόντραρε με το σώμα ο Μίσιτς).

• Ο Πορτογάλος κάπως έτσι πήρε και μία ρεβάνς για το άτυχο-αψυχολόγητο πέναλτι που είχε κάνει στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 του Κυπέλλου, με τη φάση αυτή να δίνει τη νίκη και το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό. Και ανταπέδωσε απέναντι στην ομάδα και όλη την αγάπη που εισέπραξε παραμονές του αγώνα, όταν έμαθε ότι είχε χάσει ένα πολύ δικό του πρόσωπο στην Πορτογαλία.

• Επειδή δε του έχω ασκήσει σκληρή, αλλά θεωρώ δίκαιη, κριτική του πανύψηλου στόπερ, είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω ότι όπως την Κυριακή ο Σεμέδο ανέκοψε εντυπωσιακά, αλλά κυρίως αποτελεσματικά τις τρεις επικίνδυνες επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο, έτσι κι ακόμη καλύτερα είχε κάνει και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 του Φλεβάρη, σε μία κατά μέτωπο επίθεση του Μίσιτς, που έμπαινε στην περιοχή του Σα και πάνω την ώρα του σουτ ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού τον ανέκοψε με εξαιρετικό τάκλιν…

• Ο Σεμέδο μας λύπησε την Κυριακή γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν θα τον έχει στην απολύτως κρίσιμη ρεβάνς με τη Γουλβς τον Αύγουστο, λόγω εκείνης της αποβολής του στο πρώτο ματς, στο 1-1 στο Καραϊσκάκη. Ο Πορτογάλος σε μία καλή βραδιά θα μπορούσε να είναι μεγάλη υπόθεση για την άμυνα της ομάδας, αλλά και για τις επιθετικές στατικές φάσεις, αν θυμηθούμε και τα γκολ του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εκτός έδρας με την Τότεναμ, τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και στα προκριματικά της διοργάνωσης το καλοκαίρι εντός έδρας με την Βικτόρια Πλίζεν και την Μπασάκσεχιρ.

• Το καλό είναι ότι ο Σισέ, έστω μπαίνοντας σαν αλλαγή 20 λεπτά στην Τούμπα, έδειξε αυτό που λέμε ότι «είναι εδώ». Παίρνοντας τη θέση του (τραυματία) Μπα έβγαλε μία ωραία ετοιμότητα, όπως είχε βγάλει ετοιμότητα και στο παιχνίδι με τη Γουλβς, όταν είχε μπει και τότε αλλαγή στο 33’ αντί του (αποβληθέντος) Σεμέδο. Ξέρουμε ότι η τεχνική δεν είναι το μεγάλο του όπλο, αλλά όταν χρειάστηκε έκανε έξι επεμβάσεις σε αυτό το τελευταίο 20λεπτο την περασμένη Κυριακή, δίνοντας λύσεις.

• Ο Σισέ, που την επόμενη Κυριακή με τον Άρη θα είναι στη βασική ενδεκάδα αντί του Σεμέδο, είναι δεδομένο ότι θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες μέσα από τα πλέϊ οφς, έτσι ώστε να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στη ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ. Κι ενώ, για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα λίγο όταν βγήκε ο Μπα, λόγω του…παρελθόντος του Σισέ στην Τούμπα, χάρηκαν στη συνέχεια για την σταθερά καλή εικόνα του.

• Κάπου ήταν και γι΄ αυτόν μία μικρή λύτρωση, καθώς δύο φορές που είχε παίξει βασικός εναντίον του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, πέρσι και φέτος, ο Ολυμπιακός είχε φάει έξι γκολ! τρία στο 1-3 του πρωταθλήματος κι άλλα τρία στο 2-3 του Κυπέλλου. Με τον Σισέ αφενός μεν στο περσινό παιχνίδι να ευθύνεται απόλυτα στο τρίτο γκολ, του Άκπομ (του έκλεψε την μπάλα μέσα από τα πόδια), αφετέρου δε στο φετινό παιχνίδι να στέκεται άτυχος με το τάκλιν του με το οποίο κόντραρε την μπάλα πάνω στον…Σεμέδο, με συνέπεια ο Πέλκας να μειώσει το σκορ και να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Στο δε ίδιο αυτό ματς, ο Σισέ είχε χάσει τέσσερις (!!!) ευκαιρίες για γκολ σε στημένες φάσεις.

• Τέλος πάντων, του έκατσε και του Σισέ καλά το φινάλε του αγώνα, έστω κι αν ο Σα πήγε να τα μπερδέψει εκεί στο 97’ κάνοντας έξοδο πάνω του (!), με αποτέλεσμα την ευκαιρία του Σβιντέρσκι. Το πανηγύρισε δεόντως το διπλό κι ο Σενεγαλέζος. Και ποιος ξέρει, μπορεί και στη Γουλβς να αποδειχθεί χρυσή μία πιθανή συμμετοχή του (καλά να είναι ως τότε), όπως είχε συμβεί και στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός (1-2), τότε που πάλι είχε λείψει λόγω τιμωρίας από το πρώτο ματς ο Σεμέδο κι ο Σισέ τα είχε πάει μια χαρά με τον Μπα στο κέντρο της άμυνας κι είχε σκοράρει και το 0-1!

• Παρεμπιπτόντως, φάνηκε πόσο σημαντικό είναι να βοηθάνε οι στόπερ κι επιθετικά στις στημένες φάσεις, στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί: βόλεϊ έπαιξαν στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Μπα κι ο Σεμέδο…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1266461811496357890

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube