· Η (περσινή) πρωταθλήτρια Ευρώπης και (φετινή) πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ αγόρασε λοιπόν από τον Ολυμπιακό τον βασικό του αριστερό μπακ, τον Τσιμίκα, αντί ποσού περίπου 15 εκ. Ευρώ. Με τον Γιούργκεν Κλοπ να δηλώνει, «ο Κώστας αποτέλεσε μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του Ολυμπιακού, που φέτος κέρδισε το πρωτάθλημα και πήγε καλά στις ευρωπαίκές διοργανώσεις».

· Η μεγάλη πλάκα ξέρετε ποια είναι; Μιλάμε για τον ίδιο παίκτη, τον οποίο ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Τζον Φαντ Σιπ δεν θεωρεί άξιο ούτε για αλλαγή στην Εθνική Ελλάδας! Τι, τα ξεχάσαμε; Έξι παιχνίδια δεν ήταν στον πάγκο της Εθνικής μας ο Ολλανδός από το ξεκίνημα της σεζόν; Από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου, που έδωσε η Ελλάδα τα υπόλοιπα προκριματικά παιχνίδια της ενόψει της τελικής φάσης του ΓΙΟΥΡΟ, από την οποία κι αποκλείστηκε.

· Σε αυτά τα έξι παιχνίδια, ο Ολλανδός προπονητής, με το βιογραφικό του στον πάγκο της Μελβούρνης, της Γκουανταλαχάρα και της ΠΕΚ Τσβόλε, ξέρετε πόσο έβαλε τον Τσιμίκα; Σε ένα!!! Κι αυτό να είναι με το…Λίχτενσταϊν! Στα άλλα πέντε (δύο με τη Φινλανδία και τρία με τις Ιταλία, Βοσνία, Αρμενία), προτίμησε είτε τον Σταφυλίδη, είτε τον Γιαννούλη του ΠΑΟΚ!!!

· Προσέξτε, ότι ο Τσιμίκας από εκείνη την εποχή ήταν σε τοπ φόρμα κι όλοι θυμόμαστε τις εκπληκτικές εμφανίσεις που έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Μπάγερν και Τότεναμ. Την ίδια εποχή, ο μεν Σταφυλίδης ήταν συνήθως αλλαγή στη Χόφενχαϊμ, ο δε Γιαννούλης έπαιζε απλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε καν στο Γιουρόπα Λιγκ.

· Η…επιτυχία του Ολλανδού προπονητή της Εθνικής Ελλάδας ήταν τόσο…μεγάλη, που αποδείχθηκε σε όλη την εξέλιξη της σεζόν…

Ο μεν Τσιμίκας έκανε 46 παιχνίδια, πήρε το πρωτάθλημα, πήγε στον τελικό του Κυπέλλου κι έφτασε μία ανάσα από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, παίζοντας και δέκα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δε Σταφυλίδης τέλειωσε τη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα με…εφτά παιχνίδια (τα τρία ως αλλαγή) στη Χόφενχαϊμ, που θέλει να τον ξεφορτωθεί, με μοναδικό ενδιαφερόμενο τον…ΠΑΟΚ.

Κι ο Γιαννούλης έχοντας κάνει μία συμπαθητική σεζόν, παρότι έχει βγει στη βιτρίνα προς πώληση από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει προκαλέσει ακόμη μία προσφορά της τάξης έστω των 5 εκ. Ευρώ.

· Ρε τον μπαγάσα τον Φαντ Σιπ τι μάτι έχει! Τον έκανε, κι αυτόν, ρεζίλι ο Τσίμι…

Άσχετο:

Ο Λοπετέγκι (προπονητής της Σεβίλλης) δήλωσε χθες για να δείξει τη δυναμική της Γουλβς: «Η Γουλβς απέκλεισε τον Ολυμπιακό, που είχε αποκλείσει την Άρσεναλ»…Ο Νούνο Σάντος (προπονητής της Σεβίλλης) δήλωσε χθες ενόψει του προημιτελικού με τη Σεβίλλη: «Φαντάζομαι ότι οι οπαδοί μας υπέφεραν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι ελπίζω ότι θα αποδειχθεί με τη Σεβίλλη ότι άξιζε ο κόπος»…

Η ΟΥΕΦΑ όρισε σήμερα τον Πολωνό Μαρτσίνιακ στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης. Ξεφτίλες!...Μέχρι κι οι συμπατριώτες του, τον προγκίζουν. Δείτε εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube