• Το παιχνίδι του Ολυμπιακού απόψε στο Βόλο έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα, θα έλεγα επί της ψυχολογίας του πρωταθλητή Ελλάδας!

• Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του (4-2 εντός έδρας την PSV), αφού υπάρχουν γι΄ αυτόν οι εκτός έδρας ήττες (1-2) από τον ΠΑΟ και την ολλανδική ομάδα, συν την εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη (1-1). Αν δεν κερδίσει λοιπόν σήμερα στο Βόλο, θα είναι με μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του και θα πηγαίνει την Πέμπτη στο Χαριλάου για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη. Κοινώς, θα κινδυνεύσει να φτιάξει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.

• Για να είμαι ειλικρινής, εάν ήξερα ότι ο Ολυμπιακός π.χ. θα έφερνε ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και θα προκρίνονταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, δεν θα θεωρούσα και τεράστιο πρόβλημα μία ισοπαλία και σήμερα στο Βόλο, όμως δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει την Πέμπτη με τον Άρη! Αυτό που ξέρω είναι ότι στο περσινό πρωτάθλημα ο Βόλος ήταν η μία από τις δύο ομάδες, η άλλη ο Πανιώνιος (πλην των ισοπαλιών σε ΟΑΚΑ με ΠΑΟ κι ΑΕΚ) τις οποίες δεν μπόρεσε να κερδίσει ο Ολυμπιακός!

• Ο δε Βόλος φέτος είναι καλύτερος απ΄ ό,τι πέρυσι. Κι αν δεν έκανε ο Αστέρας πορεία πρωταθλητισμού τις εννιά τελευταίες αγωνιστικές (εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες!), πιθανότατα η θεσσαλική ομάδα να ήταν σοβαρή υποψήφια για μία θέση στα πλέι οφς! Άλλωστε, έχουμε δει ότι ο Βόλος σταμάτησε και τον ΠΑΟΚ (εντός έδρας 0-0) και την ΑΕΚ (εκτός έδρας 2-2), ενώ έφερε ισοπαλίες και στα δύο παιχνίδια του με τον ΠΑΟ (0-0 μέσα κι 1-1 έξω). Βεβαίως έχει κι η ομάδα του Βόλου μεγάλο παιχνίδι Κυπέλλου την Πέμπτη, τη ρεβάνς της ήττας της 2-4 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, αλλά αν καταλαβαίνω καλά από τα σχετικά ρεπορτάζ προτιμάει να παίξει με την καλύτερη του ενδεκάδα εναντίον του Ολυμπιακού παρά στο ματς από το οποίο μπορεί να περιμένει μία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου…

• Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα με καλή ισορροπία στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι κι ότι ο σέντερ φορ της, ο Δουβίκας, είναι ο μοναδικός που συναγωνίζεται τους δύο σημαντικές σκόρερ του Ολυμπιακού, έχοντας σκοράρει στα έξι από τα δέκα τελευταία παιχνίδια του-στα δικά τους δέκα τελευταία παιχνίδια, έχουν ο Χασάν έξι γκολ κι ο Ελ Αραμπί πέντε!



• Χαρακτηριστικό της ομάδας ότι μπαίνει πολύ δυνατά στους αγώνες της κι ότι σκοράρει με ευκολία κυρίως στα 20 πρώτα λεπτά, ενώ είναι πολύ επιθετικός και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Από δε τα περίεργα του Βόλου είναι η καλύτερη βαθμολογική της συγκομιδή εκτός έδρας (17 βαθμοί έναντι 13, έστω με ένα αγώνα λιγότερο στο Βόλο, τον σημερινό), διότι πολύ απλά εκτός έδρας έχει βάλει διπλάσια γκολ (16) απ΄ ότι εντός έδρας (8)! Κάτι που προφανώς δείχνει την ικανότητα του στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, εντός έδρας είναι πολύ καλύτερος αμυντικά, με 11 γκολ παθητικό, έναντι 18. Όπως κι αν έχει, πρόκειται για ενδιαφέρον παιχνίδι!

• Τώρα, κάτι για τον Ολυμπιακό, με αφορμή το γκολ του Χασάν στο 88ο λεπτό στην Ολλανδία. Αλλά κι εκείνα του Ελ Αραμπί στο 82ο λεπτό στη Λεωφόρο και του Μασούρα επίσης στο 82ο λεπτό του πρώτου αγώνα με τους Ολλανδούς, ένα χρυσό γκολ όπως αποδείχθηκε στη ρεβάνς, αφού εάν έμενε το 3-2 στο Καραϊσκάκη, ακόμη και με το γκολ του Χασάν στην Ολλανδία η PSV θα προκρίνονταν με τα δύο εκτός έδρας γκολ (2-3, 2-1)!...

• Η ομάδα του Μαρτίνς λοιπόν πρέπει να κάνει φέτος ένα απίστευτο ρεκόρ, σκοράροντας το ένα τρίτο των γκολ της μετά το 80ο λεπτό!!! Και μιλάμε όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για το Κύπελλο και για το Τσάμπιονς Λιγκ και για το Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 73 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και από αυτά τα 73 γκολ, τα 27 τα έχει βάλει μετά το 77ο λεπτό κι έως το σφύριγμα της λήξης! Μιλάμε για παραπάνω από το ένα τρίτο των γκολ του!

• Για του λόγου το αληθές…

Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0 το τρίτο γκολ στο 88’ (Μασούρας)

Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 το δεύτερο γκολ στο 92’ (Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 το δεύτερο γκολ στο 86’ (Καφού)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0 το τρίτο και το τέταρτο γκολ στο 82’ και στο 87’ (Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 το μοναδικό γκολ στο 91’ (Χασάν)

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 το δεύτερο γκολ στο 80’ (Μασούρας)

Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 το τρίτο και το τέταρτο γκολ στο 80’ και στο 91’ (Ελ Αραμπί)

Λαμία-Ολυμπιακός 0-6 το τέταρτο γκολ στο 82’ (Σουντανί), το πέμπτο γκολ στο 83’ (Κάιπερς) και το έκτο γκολ στο 87’ (Μασούρας)



Ολυμπιακός-Λάρισα 5-1 το τέταρτο γκολ στο 79’ (Μπρούμα) και το πέμπτο γκολ στο 88’ (Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 το τρίτο γκολ στο 94΄ (Βαλμπουενά)

Αστέρας-Ολυμπιακός 0-4 το τρίτο γκολ στο 81’ (Φορτούνης) και το τέταρτο γκολ στο 86’ (Μπρούμα)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 το μοναδικό γκολ στο 77’ (Μπα)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 1-0 το μοναδικό γκολ στο 93’ (Χασάν)

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3 το τρίτο γκολ στο 85’ (Σισέ)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 το δεύτερο γκολ στο 77’ (Καμαρά) και το τρίτο γκολ στο 89’ (Βρουσάι)

Απόλλων-Ολυμπιακός 1-3 το τρίτο γκολ στο 93’ (Χασάν)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0 το τρίτο γκολ στο 81’ (Ανδρούτσος)

ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 το μοναδικό γκολ στο 82’ (Ελ Αραμπί)

Ολυμπιακός-PSV 4-2 το τέταρτο γκολ στο 82’ (Μασούρας)

PSV-Ολυμπιακός 2-1 το μοναδικό γκολ στο 88’ (Χασάν)

• Συμπεράσματα:

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει μετά το 77ο λεπτό, δηλαδή στα τελευταία περίπου 15 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) σε 20 παιχνίδια του, στα 12 εντός έδρας και στα οκτώ εκτός έδρας. Κρίσιμα ήταν τα γκολ στα μισά περίπου από αυτά τα παιχνίδια του.

Ο Ελ Αραμπί κι εδώ έχει βάλει τα περισσότερα (εφτά), έναντι τεσσάρων του Χασάν, με τη διαφορά ότι του Χασάν ήταν πολύ πιο καθοριστικά. Τέσσερα γκολ έχει σημειώσει στο φινάλε κι ο Μασούρας! Άρα, από τα 27 γκολ στο φινάλε, τα 15 τα έχουν πετύχει αυτοί οι τρεις παίκτες!

Άσχετο: Συγκρίνοντας τις 16 ομάδες που ήταν πέρυσι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ σε σχέση με αυτές που είναι φέτος, μία παρατήρηση-πέντε ήταν και τις δύο σεζόν, η Γιουνάιτεντ, η Ρόμα, η Σαχτάρ, η Ρέιντζερς κι ο Ολυμπιακός!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube