Να λειτουργήσουν με τους κανόνες τις ισονομίας κάλεσε τις διοργανώτριες αρχές ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού ερωτήθηκε για το τι προτίθεται να πράξει η Πολιτεία στους τελικούς της Α1, απαντώντας πως ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως όλοι όσοι επιχειρήσουν να βλάψουν τις ομάδες τους τότε θα βρεθούν προ δυσάρεστων… εκπλήξεων.

«Δέχτηκα σήμερα την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους συγχαρώ για την επιτυχία τους να συμμετάσχουν στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες φιλάθλους να βρίσκονται ελληνικές ομάδες στους τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και μιλάω για τους υγιείς φιλάθλους, αυτούς που μπορούν να καταλάβουν και να αντιληφθούν τις χαρές του αθλητισμού και όχι αυτούς οι οποίοι προσέρχονται στα γήπεδα με μοναδικό γνώμονα τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και τον τυφλό οπαδισμό. Θέλω λοιπόν να πω σήμερα προς όλους, ενόψει και των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, ότι όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τους αγώνες με την ευπρέπεια που πρέπει να διακρίνει τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να μην βάλουν κατά των αντιπάλων ομάδων και των διαιτητών.

Είναι και οι διαιτητές άνθρωποι και μπορεί να κάνουν κάποια λάθη. Δεν είναι ανάγκη όλα να τα εντάσσουμε σε ένα κλίμα καχυποψίας και δόλου. Εάν αντιληφθούμε ότι ο αθλητισμός είναι ευλογία και προσφέρει μόνο καλά, μπορούμε να αποκαταστήσουμε ένα καλό κλίμα στα γήπεδα και να χαιρόμαστε όλοι το θέαμα που βλέπουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει όλοι να παίρνουμε και να δίνουμε: να κερδίζει ο καλύτερος. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλα σε όλους τους φιλάθλους, προσερχόμενος στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσω τον τελικό του Ολυμπιακού, αυτό είπα σήμερα και στους διοικούντες και στους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό λέω και σε όλους τους Έλληνες: να προστατέψουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας και ο κάθε φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα του, να την προστατέψει πρώτα και κύρια με τη συμπεριφορά του και με τον τρόπο που παρουσιάζεται και παρακολουθεί τον αγώνα
», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού ερωτήθηκε για το τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία ενόψει της σειράς των τελικών στο μπάσκετ: «Τονίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και θα το κάνει προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να ευνοήσει και να αδικήσει κανένα σωματείο. Από εκεί και πέρα να δουν και οι διοργανώτριες αρχές πως θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες, αυτόν της ισονομίας, γιατί αυτό απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος να υπάρχει ισονομία και καθαρά πρωταθλήματα. Και εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασφαλίσουμε και τα δύο. Σε ό,τι αφορά τη σειρά των τελικών, εμείς ως Πολιτεία θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όμως πρέπει και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι πρώτα απ’ όλα είναι καθήκον και χρέος τους, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική νεολαία, να δείχνουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Το δεύτερο που το χω πει πολλές φορές είναι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Αν θέλουν να κάνουν κακό στις ομάδες τους, ας το επιχειρήσουν. Θα δουν ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αν και νομίζω ότι πλέον όσα προβλέπει ο νόμος δεν είναι εκπλήξεις αλλά τα λογικά επακόλουθα
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

MVP των τελικών ο ασταμάτητος Φουρνιέ: «Τώρα θέλω απλώς να απολαύσω το καλοκαίρι μου»

Η απονομή του τροπαίου στον Ολυμπιακού και η κίνηση σεβασμού του Παπανικολάου!

Ολυμπιακός: «Ο Ναν φώναξε τον Τζόουνς για να τον αγκαλιάσει και του έριξε μπουνιά στην κοιλιά» - Λένε ότι υπάρχει βίντεο

Μπαρτζώκας: «Αγαπώ όλους τους παίκτες μου και θα μείνουν στην ιστορία - Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος να κυριαρχεί»

Βίντεο από την επίθεση του Τζόουνς στον Ναν με μπουνιές!

Πρόθεση για μηνύσεις από τον Ολυμπιακό: «Ο Ναν έπιασε πρώτος από τον λαιμό τον Τζόουνς»!

Παίκτες του Παναθηναϊκού κινήθηκαν προς τη φυσούνα καλώντας τον Τζόουνς για εξηγήσεις - ΜΑΤ στα αποδυτήρια!

Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να κάνει μήνυση στον Ταϊρίκ Τζόουνς!

Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ υπέγραψαν το τρόπαιο: Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό!

Η αγκαλιά Βεζένκοφ - Χουάντσο και Φουρνιέ - Σορτς μετά το τέλος του τελικού!