Φουλ δράση και σήμερα, παρότι... Δευτέρα. Η χθεσινή ημέρα κύλησε με ανάμεικτα συναισθήματα αφού ο Γιάννης Πολιάς πέρασε 1/2 σημεία. Πλήρωσε και εύκολα το goal/goal στο ντέρμπι του Βερολίνου, αλλά Σεβίλλη και Ατλέτικο δεν μας έκαναν τη χάρη να σκοράρουν ένα ακόμη γκολ για να επιβεβαιωθεί το 2-3 γκολ. Σήμερα, θα πάμε μια βόλτα σε Πορτογαλία και Αγγλία, αναζητώντας τα γκολ.

Κόβεντρι-Μπρίστολ Σίτι: Από το δύσκολο πρωτάθλημα της Championship περνάμε σήμερα για το πρώτο μας παιχνίδι. Στο Κόβεντρι, λοιπόν, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Μπρίστολ Σίτι για την 40η αγωνιστική. Αντιμέτωπες η 4η και η 3η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, με τις επιθέσεις του να μην πετάνε... φωτιές αλλά να βρίσκουν το γκολ.

Η Κόβεντρι βρίσκεται στην 21η θέση, ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά είναι και σε κακό φεγγάρι μετρώντας μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία ματς (1-2-4), έχοντας δεχτεί γκολ στα πέντε από αυτά. Εντός έδρας βέβαια τρέχει ένα μίνι αήττητο σερί δύο αγώνων, παίζοντας πιο αμυντικά. Πιο άνετη από τη μεριά της η Μπρίστολ Σίτι, με 49 βαθμούς έχει καθαρίσει τη σωτηρία της και παίζει για ένα καλό πλασάρισμα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Έχει ρεκόρ 1-1-4 στα έξι τελευταία της παιχνίδια, ωστόσο τα δύο που δεν έχασε ήταν εκτός έδρας. Τελείως διαφορετική μακριά από το γήπεδό της, τρέχει αήττητο τεσσάρων ματς (3-1-0), σκοράροντας τρία τέρματα σε κάθε μία από αυτές τις νίκες της.

Η Κόβεντρι έχει το κίνητρο και το "πρέπει" αλλά τελευταία δεν είναι στα καλύτερά της, η Μπρίστολ είναι εξαιρετική εκτός έδρας και βρίσκει εύκολα το γκολ. Θα πάμε με το goal/goal το οποίο κυμαίνεται από το 1.90 ως το 1.95.

Μορεϊρένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Το τρελό της σερί προς τον τίτλο συνεχίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που βρίσκεται στο +7 από την Πόρτο με ματς λιγότερο και ευελπιστεί πως σήμερα θα επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό εφόσον περάσει από την έδρα της Μορεϊρένσε. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία τη φετινή σεζόν, έχουν ξεμπερδέψει με τα χαμηλά της βαθμολογίας, βρίσκονται στην 8η θέση και η χρονιά θεωρείται άκρως πετυχημένη.

Ομάδα που δεν χάνει εύκολα εντός έδρας, αλλά ούτε και νικάει αφού στα 8 τελευταία της ματς έχει 6 ισοπαλίες (1-6-1), με την τελευταία νίκη στο γήπεδό της να έρχεται στις 29 Δεκεμβρίου είναι η Μορεϊρένσε! Προ μερικών αγωνιστικών, μάλιστα, κράτησε στο 1-1 την Μπενφίκα, δείγμα του ότι εντός έδρας είναι τελείως διαφορετική ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση έχοντας μία νίκη στα έξι τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, αλλά η διακοπή προφανώς την ηρέμησε. Από την άλλη μεριά, η ομαδάρα του Αμορίμ οδεύει προς το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια και μοιάζει απίθανο να το χάσει. Αν περάσει και το σημερινό εμπόδιο θα κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα. Αήττητη στο πρωτάθλημα, έχει 10-2-0 ρεκόρ εντός αλλά και εκτός έδρας. Στα οκτώ από τα 12 εκτός έδρας ματς της έχει επιβεβαιωθεί το 2-3 γκολ δείγμα του ότι ξέρει που να πηγαίνει τα παιχνίδια της.

Κάπως έτσι και σήμερα θα πάμε με τον «επαγγελματισμό» και τις... συνήθειες της Σπόρτινγκ περιμένοντας να επιβεβαιωθεί στο παιχνίδι της με την Μορεϊρένσε το 2-3 γκολ σε απόδοση γύρω στο 1.95.

Συνοπτικά οι προτάσεις μου:
Κόβεντρι-Μπρίστολ Σίτι goal/goal
Μορεϊρένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3 γκολ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube