Οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου ήρθαν στη χώρα μας και προσέφεραν μοναδικό θέαμα σε όλους τους φίλους της ξιφασκίας που ήρθαν το τριήμερο στο ΟΑΚΑ.

Η διοργάνωση άφησε και τους πλέον απαιτητικούς απόλυτα ικανοποιημένους και οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που παρακολούθησαν από κοντά το τουρνουά, συνεχάρησαν την ελληνική ομοσπονδία.

Στα αγωνιστικά, η ελληνική αποστολή τα πήγε περίφημα στα ατομικά, με την είσοδο της Δώρας Γκουντούρα στις καλύτερες «32» και της Δέσποινας Γεωργιάδου στις «64».

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Ελλάδας στα ομαδικά. Οι Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Ασημίνα Γκιώνη συγκρότησαν την Εθνική ομάδα και, με εξαιρετική επίδοση, κατέλαβαν την 11η θέση.

Στη φάση των «32», η Ελλάδα πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε το Χονγκ Κονγκ 45-38, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τις «16». Εκεί, αντιμετώπισε την πανίσχυρη ομάδα της Κορέας, που έφτασε ως τον τελικό, και ηττήθηκε 45-25.

Επόμενος αντίπαλος για τις θέσεις 9-12 ήταν η Ουγγαρία. Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 35-34, στο τέλος, όμως, δεν άντεξε στην πίεση και ηττήθηκε 45-37.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τις θέσεις 11-12, αντίπαλος της Εθνικής ήταν το Αζερμπαϊτζάν. Τα κορίτσια «έπιασαν» σπουδαία απόδοση και επικράτησαν 45-35.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία. Σε έναν συναρπαστικό τελικό, κέρδισε 45-44 το Χονγκ Κονγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ασιάτισσες προηγήθηκαν με 44-40 και χρειαζόντουσαν μόλις ένα σημείο για να πάρουν το χρυσό, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Εγκόριαν, όμως, πήρε πέντε διαδοχικά χτυπήματα και έδωσε το χρυσό μετάλλιο στη Ρωσία.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία, που επικράτησε με 45-33 της Ουκρανίας στο «μικρό» τελικό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πλησιάζει τα 9.000 μέλη μέσα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Με επτά Έλληνες αρχίζει στη Ν. Κορέα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων πινγκ πονγκ 2026

Ευχαρίστησε ΠΑΕ και Αλαφούζο ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»