Με τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» για ακόμη μία φορά, ολοκληρώθηκε το 2ο Attika Run & Fun Grand Prix.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΣΠΟΡ-FM 94,6, με μεγάλο μέρος των εσόδων να δίνεται στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αυτή τη φορά σειρά είχε η διαδρομή του Δήμου Αλίμου, στην πέμπτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, με περίπου 600 συμμετέχοντες να αγκαλιάζουν το running.

Στη διοργάνωση παραβρέθηκε η Διεθνής αθλήτρια στίβου και ποδηλασίας ΑΜεΑ και προπονήτρια Τάε Κβον Ντο, Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία υποστήριξε φέτος ενεργά όλη την προσπάθεια του Attika Run & Fun.

Μεταξύ των δρομέων ήταν και η «χρυσή» Βαλκανική πρωταθλήτρια μαραθωνίου του 1990, Μαρία Πολύζου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2003 στο Τάε Κβον Ντο, Αρετή Αθανασοπούλου αλλά και η Ολυμπιονίκης του 2004 στο Τζούντο, Μαρία Καραγιαννοπούλου.

Οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο αποστάσεων (5 χλμ. και 10χλμ.), ενώ πραγματοποιήθηκε και μία μικρή διαδρομή του ενός χιλιομέτρου για τα παιδιά.

Παράλληλα, οι συνολικά τρεις κορυφαίοι δρομείς κάθε κατηγορίας από τις παρουσίες τους και στις πέντε διαδρομές πήραν και το μεγάλο έπαθλο που ήταν η συμμετοχή τους στον Διεθνή ημιμαραθώνιο στη Ρώμη το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά τον αγώνα, ο πρόεδρος της «Feel Good Sports» και διοργανωτής του Attika Run & Fun, Ανδρέας Καπόνης ανακοίνωσε στο sport-fm.gr ότι τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί ένα Attika Run & Fun Gala.

Πρόκειται για μία ειδική διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι 30 πρώτοι των 5χλμ. και 10χλμ. από όλες τις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Αθήνα (όχι μόνο το Attika Run & Fun), με στόχο την ανάδειξη των κορυφαίων δρομέων της Αττικής.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

10χλμ. Άνδρες
1) Αλιφέρης Παναγιώτης (34:37)
2) Μπαγιόμη Χατέμ (35:26)
3) Κοτσολάρης Δημήτρης (36:04)

10χλμ. Γυναίκες
1) Στεφανή Αγγελική (47:15)
2) Δήμου Ελισάβετ (48:38)
3) Εστέρ Ρόσα (49:03)

5χλμ. Άνδρες
1) Δρόσος Κωνσταντίνος (17:04)
2) Γκοτζιάς Σπύρος (17:54)
3) Μάγος Κωνσταντίνος (18:08)

5χλμ. Γυναίκες
1) Πετρουλάκη Ελευθερία (19:01)
2) Ναβάρο Άντζελα (20:36)
3) Πατρικέλλη Κωνσταντίνα (20:39)

Οι κορυφαίοι όλων των διαδρομών που προκρίνονται για την Ρώμη:
10χλμ. Άνδρες
1) Νικολακόπουλος Γιάννης
2) Μάρτος Άγγελος
3) Μπουρλάς Φειδίας

10χλμ. Γυναίκες
1) Πουλίδα Φιλίππα
2) Στεφανή Αγγελική
3) Δημηνάκη Ευαγγελία

5χλμ. Άνδρες
1) Γκοτζιάς Σπύρος
2) Ρούνης Ηλίας
3) Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος

5χλμ. Γυναίκες
1) Πετρουλάκη Ελευθερία
2) Σάγκα Λέλα
3) Σταματάκη Χριστίνα

Μετά την απονομή, μίλησε τον sport-fm.gr η Μαρίνα Νικολάου, διευθύντρια μάρκετινγκ της Cyta (χορηγού του Attika Run & Fun), εκφράζοντας την χαρά της για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των αγώνων, τη σημαντική στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και τη συνεισφορά της Δήμητρας Κοροκίδας.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το 2ο Attika Run & Fun, μία διοργάνωση που καλεί τον κόσμο να βγει έξω από το σπίτι του και να ασκηθεί, πράγμα πολύ σημαντικό. Επιπλέον, στηρίζει και έναν πολύ βασικό σκοπό, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το οποίο με τη σειρά του χορηγεί τους αγώνες με την παροχή γιατρών και του οχήματος πρώτων βοηθειών.

Το σημαντικό φέτος ήταν ότι υποστήριξε τη διοργάνωση και η αθλήτρια στίβου και ποδηλασίας ΑΜΕΑ, Δήμητρα Κοροκίδα, ένας άνθρωπος που αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη.

Προσωπικά, μου άρεσε το γεγονός ότι ο κόσμος, και μαζί του κι εμείς οι διοργανωτές, βγήκαμε έξω από το σπίτι. Το Attika Run & Fun δείχνει την ανάγκη του ανθρώπου να βγει στον καθαρό αέρα και να ασκηθεί, όχι μόνο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και στην καθημερινότητά του, γι' αυτό άλλωστε και οι αγώνες γίνονται μέσα στην πόλη
».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας «Feel Good Sports», Ανδρέας Καπόνης αναφέρθηκε στην βελτίωση της ποιότητας των αγώνων σε σχέση με πέρσι αλλά και την αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, ενώ ανακοίνωσε το Attika Run & Fun Gala που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μία διοργάνωση μεταξύ των καλύτερων δρομέων της Αττικής.

«Η διοργάνωση ανέβηκε αισθητά από άποψης ποιότητας σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα όρια επαγγελματικών αγώνων, ενώ και η προσέλευση κόσμου αυξήθηκε κατά 80%.

Του χρόνου σκεφτόμαστε να βάλουμε και απόσταση 3χλμ. για τους αρχάριους αλλά και 5χλμ. βάδιν, καθώς πολύ βαδίζουν για λόγους υγείας, και αυτός είναι ένας τρόπος για να συμμετέχουν στους αγώνες. Επίσης, οι παροχές μας θα είναι περισσότερες την επόμενη χρονιά και ελπίζουμε αντίστοιχα και σε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου.

Αναμένουμε επίσης να δούμε περισσότερες διαδρομές σε περισσότερους Δήμους, ενώ, είμαι σε ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει το Gala του Attika Run & Fun, στο οποίο θα μετέχουν οι 30 πρώτοι σε κάθε απόσταση από όλες τις διοργανώσεις της Αττικής, όχι μόνο τη δική μας, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτεροι δρομείς της πόλης μας.

Τέλος να ευχαριστήσω τόσο το "Χαμόγελο του Παιδιού" που ήταν πανέτοιμο με τους γιατρούς και τους διασώστες του για κάθε ενδεχόμενο που ευτυχώς δεν είχαμε, αλλά και στον δήμαρχο του Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, που βοήθησε ώστε να γίνει ίσως η καλύτερη διαδρομή του φετινού Attika Run & Fun εδώ στον Άλιμο
».

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση:

























Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube