Η ειρωνεία είναι ότι ο Ολυμπιακός, για τα φετινά του πάντοτε δεδομένα, δεν έκανε κακό παιχνίδι χθες στο Χαριλάου.

Κατ΄ αρχάς, εύκολα θα μπορούσε να κερδίσει, είτε αν κρατούσε το 1-0 που είχε έως το 76’, είτε αν ο Χάμες είχε ένα καλύτερο τελείωμα στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, 12 λεπτά πριν το 1-1. Ο Άρης ισοφάρισε χωρίς να έχει καθαρή ευκαιρία στο παιχνίδι επί 76 λεπτά. Το δε 1-1 ήταν περισσότερο προσφορά του Ολυμπιακού παρά δικό του γκολ.

Μετράει, όμως, τι γράφει το ταμπλό με το σφύριγμα της λήξης και βλέποντας το Άρης-Ολυμπιακός 2-1 σκέφτεσαι ότι οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι υποχώρησαν στο β΄ ημίχρονο κλπ, κλπ. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο και να θέλουμε να το αλλάξουμε δεν μπορούμε.

Ο Κορμπεράν απολύθηκε μετά από το παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε το πιο όμορφο γκολ από πλευράς δημιουργίας! Ένα γκολ που θα το ζήλευε κάθε ομάδα! Με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν υποδειγματικά την μπάλα από την άμυνα τους, με τους Βρσάλικο, Χάμες, Εμβιλά, τον Χουάνγκ να παίζει το 1-2 με τον Μπιέλ και να βγάζει υπέροχα μπροστά τον Μασούρα, αυτός να συνδυάζεται με τον Μπιέλ, ο Ισπανός να την γυρνάει ζυγισμένα στον Χουάνγκ κι ο Κορεάτης να βγάζει ασίστ χάρμα ιδέσθαι για τον Μασούρα.

Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρας βρέθηκαν με την μπάλα στα πόδια από δύο φορές στην ίδια αυτή φάση, με τον Έλληνα κυνηγό να σουτάρει άψογα και με το πολύ ωραίο αυτό γκολ να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η σωστή ποδοσφαιρικά κίνηση θα ήταν να σπάσει την μπάλα δίπλα του στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί. Όταν όμως ο παίκτης που σουτάρει νιώθει σιγουριά για τον εαυτό του και σκοράρει με τέτοιο τρόπο, του λες μπράβο και τίποτα άλλο.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός το έλεγξε το παιχνίδι στο α΄ ημίχρονο, έστω περισσότερο αμυνόμενος παρά περισσότερο επιτιθέμενος, αλλά δεν συνέβη το ίδιο στο β΄ ημίχρονο, στο οποίο ο Άρης μπορεί να μην ήταν απειλητικός, αλλά ήταν πολύ πιεστικός στα 15 πρώτα λεπτά. Με πέντε τελικές για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα, ο Κορμπεράν όχι παράλογα άρχισε τις αλλαγές. Του Άβιλα με τον Βρσάλικο, εξάλλου, ήταν υποχρεωτική, καθώς ο Κροάτης δεν αντέχει δύο σερί παιχνίδια σε τέσσερις ημέρες, προερχόμενος από αποχή λόγω τραυματισμού.

Η άλλη αλλαγή του προπονητή ήταν ίσως αψυχολόγητη. Διότι ο μεν Αραμπί έδειχνε να έχει δυνάμεις και μπορεί να μην ήταν πολύ καλός, όμως βοηθούσε την ομάδα, ο δε Μπακαμπού που πήρε τη θέση του φάνηκε έξω από τα νερά του, παίζοντας με δύο προπονήσεις. Αν ντε και και καλά ήθελε να τον αλλάξει τον Αραμπί, πιο λογικό έμοιαζε να έβαζε τον Ουί Τζο, ο οποίος έπαιζε βασικός στα προηγούμενα παιχνίδια.



Η τρίτη αλλαγή επιβάλλονταν υπό την έννοια της αντικατάστασης του Χάμες, που και πολύ έμεινε κι έπαιξε 71 λεπτά. Εκεί η επιλογή ήταν ο Αγκιμπού, με το σκεπτικό να πιέσει και να κλέψει μπάλες στο κέντρο, βοηθώντας τους Εμβιλά και Χουάνγκ, με το σκορ πάντα στο 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Εκεί θα μπορούσε να βάλει τον Σαμασέκου δίπλα στον Εμβιλά και να περάσει τον Χουάνγκ πιο μπροστά, ωστόσο ίσως δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει και τρίτη μεταγραφή από τα τελευταία 24ωρα.

Εκεί που ο Κορμπεράν έδειξε ότι δεν είχε καθαρό μυαλό ήταν στις αλλαγές που έκανε μετά το διαμορφωμένο μέσα σε τρία λεπτά σκορ στο 2-1 πλέον υπέρ του Άρη. Διότι, έχοντας βγάλει έξω τον Χάμες, πέρασε έξω και τον Χουάνγκ, αφήνοντας την ομάδα χωρίς καθαρά δημιουργικό παίκτη από τον άξονα. Έτσι, ενώ έπαιζε με τέσσερις κυνηγούς, δύο φορ (Μπακαμπού, Ουί Τζο) και δύο εξτρέμ (Μπόουερ, Μπιέλ), δεν είχε κανένα να πασάρει σωστά μπροστά.

Θα μπορούσε να περάσει στα τελευταία 21 λεπτά τον Βαλμπουενά και να αφήσει έξω τον Μπιέλ, αν ήθελε σώνει και καλά να περάσει τον Μπόουλερ στο παιχνίδι. Χωρίς ούτε Χουάνγκ, ούτε Χάμες, αλλά και ούτε Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος μόνο με ένα γέμισμα και κεφαλιά πάσα του Μπα προς τον Μπακαμπού, που ήταν όμως πάρα πολύ δύσκολο να περάσει την μπάλα μέσα από την κλειστή γωνία του Κουέστα.
Κατά τα άλλα, να δούμε τα δύο έξοχα γκολ του Ζίνκερναγκελ με τα οποία η Σταντάρ Λιέγης κέρδισε 2-1 την πρωταθλήτρια Βελγίου Κλαμπ Μπριζ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube