Stoiximan Super League

Σταντ μπάι ο Μίτσελ, πρόταση σε Μαρθελίνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έκανε πρόταση στον Μαρθελίνο για την τεχνική του ηγεσία και αναμένει την απάντησή του. Σταντ Μπάι ο Μίτσελ. Μέχρι την Τετάρτη θα έχει κλείσει ο προπονητής.

Καθοριστικές είναι οι ώρες που διανύουμε για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Το αργότερο ως αύριο (21/9) φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν κλείσει το θέμα του διαδόχου του Κάρλος Κορμπεράν και θα φέρουν τον αντικαταστάτη του, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια μέρα και να έχει ο νέος τεχνικός όσο περισσότερο χρόνο είναι διαθέσιμος στη διακοπή για να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας.

Οι Πειραιώτες φέρονται να έκαναν χθες βράδυ πρόταση στον Μαρθελίνο για τον πάγκο τους. Ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό και είναι ελεύθερος μετά τη θητεία του για ενάμιση χρόνο στην Μπιλμπάο, προτού αντικατασταθεί στο τέλος της περασμένης σεζόν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Έχει δουλέψει (μεταξύ άλλων) για τριάμισι χρόνια στη Βιγιαρεάλ, με την οποία έφτασε τρεις σεζόν στο Top 6 και το 2016 ήταν τέταρτος στη La Liga φτάνοντας και στα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ. Αποχώρησε εκείνο το καλοκαίρι λόγω ρήξης με τη διοίκηση και ανέλαβε τη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2017 και μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο το 2019 νικώντας με 2-1 στον τελικό την Σεβίλλη. Απολύθηκε όμως τον Σεπτέμβριο του 2019, για να επιστρέψει στους πάγκους τον Ιανουάριο του 2021 αναλαμβάνοντας την Μπιλμπάο. Μαζί της κατέκτησε το Σούπερ Κόπα νικώντας το 2020 τη Ρεάλ με 3-2 στην παράταση, αλλά έχασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου από Σοσιεδάδ (1-0) και Μπαρτσελόνα (4-0).

Ο Μαρθελίνο θεωρείται ένας προπονητής πολύ εκλεκτικός στις συνεργασίες του και στην Ισπανία λέγεται πως διακαής του πόθος είναι να αναλάβει την εθνική Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ διαδεχόμενος τον Λουίς Ενρίκε. Η απάντησή του στον Ολυμπιακό αναμένεται άμεσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν κι άλλες λύσεις προπονητών, με το βλέμμα κυρίως στην Ιβηρική και δίνοντας προτεραιότητα στην Ισπανία έναντι της Πορτογαλίας. Ο Μίτσελ είναι στο «κάδρο» και έχει αρκετούς υποστηρικτές μέσα στην ΠΑΕ, αφού πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα, που γνωρίζει καλά τον σύλλογο από την προηγούμενη καλή παρουσία του στον πάγκο για δύο χρόνια. Παράλληλα θεωρείται εύκολο να συμφωνήσει και να έρθει για να αναλάβει άμεσα. Φημολογείται πως αν επιλεγεί εκείνος τελικά, τότε ίσως να πλαισιωθεί από τον Εστέμπαν Καμπιάσο ή και τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Πάντως στην παρούσα φάση ο θρύλος της Ρεάλ θεωρείται πως είναι σταντ μπάι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x