• Πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μέχρι να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα ο Μίτσελ, υπήρχαν ερωτηματικά για δύο θέσεις: του αριστερού μπακ, αν θα έπαιζε ο Ρέαμπτσιουκ η, ο Ραμόν και τη θέση του έξω αριστερά, αν έπαιζε ο Κανός η, ο Μασούρας. Με απόντες, άλλωστε, τον Εμβιλά και τον Παπασταθόπουλο, τα άλλα κουκιά ήταν μετρημένα.

• Τις επιλογές του Μίτσελ τις ξέρουμε και αυτό που προκύπτει είναι ότι δικαιώθηκε από την στελέχωση της αριστερής πλευράς του Ολυμπιακού, με τον Ρέαμπτσιουκ και τον Κανός. Δικαιώθηκε επιμένοντας να βάλει τους ίδιους που είχαν παίξει και με τον Παναθηναϊκό, στο 0-0 τις προάλλες στο Καραϊσκάκη. Παρότι τότε ο μεν Όλεγκ είχε κάποια «θεματάκια» με τον Παλάσιος, ο δε Κανός ήταν ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού με τις ευκαιρίες που είχε χάσει.

Στη Φιλαδέλφεια ο Ρέαμπτσιουκ έδωσε πολλές μάχες με τον Άμραμπατ (στη συνέχεια και με τον Φερνάντες) και ξεκάθαρα κέρδισε τις περισσότερες και πιο σημαντικές. Φάνηκε να ξεκινάει ψύχραιμα το παιχνίδι με μία απόκρουση με κεφαλιά στην οποία έκανε και πάσα και σε όλο το παιχνίδι έβγαλε πολλές επεμβάσεις, με τα πόδια και το κεφάλι, ήταν δυναμικός και μπορεί να μην βγήκε μπροστά, αλλά την καλή πάσα στο ξεκίνημα του 1-0 την έκανε στον Κανός.

• Ο Κανός, από την άλλη, αυτή τη φορά σκόραρε και δη με όμορφο τρόπο, που επιβεβαίωσε ότι τα ωραία του γκολ στις εξάρες με τον Παναιτωλικό και τον Λεβαδειακό δεν ήταν τυχαία κι απόρροια μόνο της άνεσης επειδή τα ματς ήταν τελειωμένα (είχε σκοράρει με το σκορ 3-1 και 4-0). Όπως επιβεβαίωσε γενικά την ικανότητα του να χώνεται στις φάσεις (βλέπε τη φάση που τον ανέτρεψε ο Μουκουντί ενώ είχε βγει πρώτος στην μπάλα για να μπει στην περιοχή και την άλλη φάση στην οποία ενεπλάκη με τον Μπακαμπού, τον οποίο ανέτρεψε ο Χατζησαφί).



• Το ζητούμενο με τον Κανός είναι ότι δεν μπαίνει τόσο πολύ μέσα στο παιχνίδι, δεν συμμετέχει όσο πολύ θα έπρεπε. Δεν ζητάει μπάλες, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, ενώ και ανασταλτικά ακόμη δεν έχει μεγάλη συμμετοχή. Αυτή τη φορά, με την ΑΕΚ, σίγουρα ήταν καλύτερος και σε αυτό το κομμάτι (όπως και στα τελειώματα των φάσεων) σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν είμαστε ρεαλιστές χρειάζεται πολύ παραπάνω στις βοήθειες που δίνει στον αριστερό μπακ.

• Τουλάχιστον τον είδαμε να γυρίζει και να κόβει δύο σέντρες, να διώχνει μακριά σε ένα κόρνερ, να κλέβει και να κάνει κι άλλες μία δύο καλές κινήσεις επιθετικά. Με τη διαφορά ότι πολλές φορές χάνεται στο παιχνίδι. Από βάση στατιστικών δεδομένων ότι οι «δράσεις» του στο παιχνίδι ήταν 32 στα 80 λεπτά που έπαιξε, ενώ π.χ. ο Μπιέλ σε 70 λεπτά είχε 50 κι ο Φορτούνης σε 72 λεπτά είχε 53. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Κανός πρέπει να γίνει πιο ενεργητικός. Και σίγουρα πιο δημιουργικός-το μοναδικό που θυμόμαστε από αυτόν στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι η όμορφη ασίστ που είχε βγάλει στο γκολ του Μπακαμπού στη Λαμία, έτερον ουδέν.

• Η καλύτερη του στιγμή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, πέραν της εξόφθαλμης, του γκολ, ήταν στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού και το άστοχο σουτ του Φορτούνη στο 69’. Εκεί ο Κανός είχε ο ίδιος διώξει την μπάλα γυρίζοντας σε θέση αριστερού μπακ στην περιοχή του Πασχαλάκη και στο ξεδίπλωμα της αντεπίθεσης ο Ισπανός σπρίνταρε και βρέθηκε έξω από την αντίπαλη περιοχή δεχόμενος την πάσα του Μπιέλ και βγάζοντας με τη σειρά του την πάσα στον Φορτούνη.



Η χειρότερη στιγμή του Κανός στο παιχνίδι ήταν, ατυχώς, δύο στιγμές, δύο κακές άμυνες του πάνω στον αντίπαλο δεξιό μπακ. Στην πρώτη, ο Ρότα τον άδειασε με ευκολία και πέρασε τη σέντρα για την κεφαλιά του Πινέδα που έδιωξε ο Πασχαλάκης στην αριστερή του γωνία. Και στη δεύτερη, ο Ρότα πάλι έφυγε μόνος του από δεξιά με τον Κανός απλά να τον παρακολουθεί, και σέντραρε στον Αραούχο, που πετάχτηκε στην πλάτη του Ντόη κι αστόχησε. Ήταν ένα ριπλέι του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, στο οποίο τόσο ο Βαγιαννίδης αρχικά, όσο κι ο Πούχατς στη συνέχεια, έφευγαν ανενόχλητοι (από τον Κανός) και δημιουργούσαν θέματα από τα πλάγια στην άμυνα του Ολυμπιακού.

• Ο Μίτσελ επιχειρεί να καλύψει αυτή την αδυναμία του Κανός (όπως και την αντίστοιχη του Μπιέλ από την άλλη πλευρά), δίνοντας εντολή στον Χουάνγκ, κυρίως αυτόν, και στον Σαμασέκου, να βγαίνουν πλάγια και να βοηθάνε τους Ρόντινεϊ και Ρέαμπτσιουκ, όμως το πρόβλημα είναι φανερό. Και μακάρι να πέσω έξω, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κοστίσει, εάν δεν διορθωθεί.

• Τέλος πάντων, η αξιολόγηση του Κανός έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μην ξεχνάμε είναι δανεικός από την Μπρέντφορντ και δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, που θα κληθεί στο τέλος της σεζόν να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Ισπανό. Την πρώτη γεύση την έχουμε πάρει σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια στα οποία έχει παίξει βασικός κι άλλα τρία αλλαγή. Ολοκληρωμένη άποψη δεν μπορεί να υπάρχει, βγάζει το παιδί μία ποιότητα, δεν ενθουσιάζει όμως κιόλας, αλλά υπάρχει χρόνος για να βρει καλύτερη χημεία και να δείξει περισσότερα πράγματα, ώστε να τον κρίνουμε κι εμείς με μεγαλύτερη ασφάλεια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube