· Είναι αλήθεια ότι ο (μακράν) πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού την προηγούμενη διετία, ο Ελ Κααμπί, δεν ήταν μέσα στους πρωταγωνιστές της ομάδας στις νίκες της (2-0) στις δύο πρώτες αγωνιστικές, επί του Αστέρα Τρίπολης στο άδειο Καραϊσκάκη και επί του Βόλου με πάνω από 10.000 Ολυμπιακούς (εισιτήρια 9.259) Αύγουστο μήνα στο Πανθεσσαλικό!

· Μπορεί ο Ελ Κααμπί να πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Αστέρα, αλλά ο Γιαζίτσι ήταν ο καταλυτικός παίκτης, όπως ήταν ο Τσικίνιο στο άλλο νικηφόρο αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων», στον Βόλο. Μόνο που ο Μαροκινός για κάποια… εκατοστά δεν ήταν πρωταγωνιστής τόσο στο ένα τρίποντο του Ολυμπιακού, όσο και στο άλλο! Ξεχνάμε ότι και στα δύο παιχνίδια του ακυρώθηκαν γκολ σε καθαρά οριακές περιπτώσεις οφσάιντ. Ειδικά στο ματς με την Τρίπολη, που ήταν ακάλυπτος για μισό παπούτσι. Αλλά και στο Βόλο, όπως φάνηκε από την ανάλυση του ημιαυτόματου οφσάιντ πάλι ήταν ελάχιστα ακάλυπτος.

· Ήταν καθαρά θέμα ατυχίας του Ελ Κααμπί και στις δύο περιπτώσεις, στις οποίες έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των αντίπαλων του Ολυμπιακού, τη μία από κάθετη πάσα του Κοστίνια και την άλλη από πάσα ακριβείας του… Τζολάκη! Και είτε το πάρουμε ποδοσφαιρικά, είτε… μαθηματικά, νομίζω ότι η επόμενη, η τρίτη, φορά θα είναι φαρμακερή και θα μετρήσει το γκολ του Αφρικανού γκολτζή σε μία τέτοια φάση που θα βγει στην πλάτη της άμυνας.



· Παρεμπιπτόντως, ο έμπειρος στράικερ ήταν καλύτερος στον αγώνα του Βόλου σε σχέση με εκείνο κόντρα στον Αστέρα την πρώτη αγωνιστική-και ας μην σκόραρε στο Πανθεσσαλικό. Είχε αρκετά καλές κινήσεις, ακόμη και στα πλάγια, βγαίνοντας από την αντίπαλη περιοχή για να «παίξει» με την ομάδα, και επιπλέον ήταν σωστός στο ρόλο του σέντερ φορ-κολόνα έτσι όπως έδινε και έσπαγε μπάλες γύρω του. Από δύο τέτοιες δικές του ενέργειες προέκυψαν τόσο η δεύτερη ευκαιρία του Πνευμονίδη, όσο και εκείνη του Νασιμέντο.

· Απλά στον αγώνα στο Βόλο δεν βρήκε ο ίδιος ο Ελ Κααμπί πολλές στιγμές για γκολ, αφού πέραν του ακυρωθέντος γκολ στη φάση στην οποία ξεπετάχθηκε τόσο όμορφα και με το κεφάλι ουσιαστικά απέφυγε τον γκολκίπερ Σιαμπάνη, είχε μόνο μία τελική που μέτρησε στη μοναδική άλλη στιγμή εξάλλου στην οποία βρέθηκε για να απειλήσει, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να βγαίνει καλά και να κλείνει την εστία του στο πλασέ από πλάγια του άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε και κάποιες ωραίες ατομικές ενέργειες (στη μία κέρδισε και φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή του Βόλου). Έστω και αν σε μία από αυτές επιχείρησε πραγματικά κάτι εξαιρετικά εξεζητημένο, να περάσει τους πάντες και έχασε εν τέλει εύκολα την μπάλα.

· Και κάτι ακόμη…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube