• Για να δώσουμε λίγο την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το Κόπα Άφρικα, στο οποίο κατά 99% θα λάβουμε μέρος ο Ελ Κααμπί και ο Μπρούνο Ονιεμαέτσι, και το Champions League, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός.
• Το χειρότερο ενδεχόμενο για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ είναι να χάσει τους δύο παίκτες του από δύο ματς Champions League -όχι ότι είναι λίγα τα δύο ματς, αλλά είναι το χειρότερο σενάριο. Το καλύτερο είναι να μην χάσουν κανένα παιχνίδι, ούτε ο Μαροκινός, ούτε ο Νιγηριανός.
• Πώς έχει η κατάσταση:
ΤΟ ΚΟΠΑ Άφρικα ξεκινάει στις 21 Δεκεμβρίου. Και ο Ολυμπιακός έχει παιχνίδι στο Champions League στις 9 Δεκεμβρίου, με την Καϊράτ στο Καζακστάν. Θεωρητικά οι Εθνικές ομάδες μπορούν να πάρουν τους διεθνείς 15 ημέρες πριν τη διοργάνωση, δηλαδή από τις 6 Δεκεμβρίου. Αλλά η λογική λέει ότι οι ομάδες από τα μεγάλα, και όχι μόνο, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα αντιδράσουν. Πάντα κατά τη λογική, οι Αφρικανοί διεθνείς θα πάνε στις Εθνικές τους γύρω στις 12 Δεκεμβρίου, όταν τελειώσει η 6η αγωνιστική στα τρία Κύπελλα Ευρώπης. Ίσως, όχι εύκολο, αλλά ίσως να πάνε στην Αφρική όχι στις 12, αλλά στις 15 Δεκεμβρίου, για να παίξουν και το σαββατοκύριακο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τους (14 Δεκεμβρίου είναι το Άρης-Ολυμπιακός).
ΤΟ CHAMPIONS League μετά τις γιορτές έχει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του στις 20 Ιανουαρίου (Ολυμπιακός-Μπάγερ Λεβερκούζεν) και στις 28 Ιανουαρίου (Άγιαξ-Ολυμπιακός). Ο τελικός του Κόπα Άφρικα γίνεται 18 Ιανουαρίου (και στις 17 Ιανουαρίου ο μικρός τελικός). Αν Μαρόκο (διοργανώτρια χώρα…) και Νιγηρία φτάσουν στον τελικό, οι Ελ Κααμπί και Μπρούνο χάνουν το Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν. Αν πάνε στον μικρό τελικό, πάλι μάλλον το χάνουν. Το Άγιαξ-Ολυμπιακός όπως και αν έχει το προλαβαίνουν.
• Έτσι έχει η κατάσταση. Για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να μην έφευγαν οι Αφρικανοί διεθνείς του πριν τις 9 Δεκεμβρίου και να μην προχωρούσαν μακριά στη διοργάνωση το Μαρόκο, που πάντως είναι το φαβορί, λόγω έδρας, και η Νιγηρία, που είναι στις παραδοσιακές δυνάμεις.
• Στη χειρότερη θα χάσουν δύο ματς Champions League ο Ελ Κααμπί κι ο Μπρούνο. Στην καλύτερη κανένα. Μου φαίνεται πιο πιθανό να χάσουν, ειδικά ο Ελ Κααμπί, το ένα, με τη Λεβερκούζεν, πιθανότατα «τελικό».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






