• Εάν επιβεβαιωθεί η ενδεκάδα που δοκίμασε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς, που 99% θα επιβεβαιωθεί, είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα ποντάρει σε δύο πράγματα αναφορικά με τον αποψινό πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Αφενός μεν στην φρεσκάδα των «ερυθρόλευκων» (σχεδόν κανείς δεν έπαιξε την Κυριακή με τον ΟΦΗ), αφετέρου δε στο κίνητρο τους (να δείξουν ότι αξίζουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής).

• Δεν είναι μικρά αυτά τα πράγματα. Απλά, από την άλλη υπάρχει η σχεδόν παντελής έλλειψη χημείας σε αυτή την ενδεκάδα, καθότι είναι ζήτημα αν έχουν παίξει μία φορά μαζί όλα τα ζευγάρια που προκύπτουν (δύο στα άκρα και τρία στον άξονα). Και με αντίπαλο τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, η λογική λέει ότι μπορεί η έλλειψη ομοιογένειας να φανεί σαφώς περισσότερο απ΄ ότι π.χ. στα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου.

• Μιλάμε για ένα σχήμα 4-4-2 με Κρίστινσον, Λαλά, Σωκράτη, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Τιάγκο, Ραντζελοβιτς, Κάιπερς, Χασάν, Βρουσάι. Με δέκα νέα πρόσωπα σε σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος. Και με δίδυμο που έχει ξαναπαίξει μαζί σε παραπάνω από ένα ματς μόνο αυτό των Χολέμπας, Βρουσάι

• Είναι σαφές ότι η προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι πάντοτε το πρωτάθλημα και στη συνέχεια οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, αλλά ο σύλλογος έδειξε πέρυσι με την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και τη νίκη στον τελικό του Βόλου επί της ΑΕΚ ότι είναι στόχος του και το Κύπελλο. Πόσο δε μάλλον φέτος που η λογική λέει ότι πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.



• Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό τεστ το αποψινό για τον Ολυμπιακό, το βάθος του ρόστερ του και την ικανότητα των παικτών του να ανταποκρίνονται στα ζητούμενα από τον προπονητή. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο και με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έκανε κάτι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό, που αποδεικνύει τη δυναμική του ως ομάδα; Δεν κέρδισε απλά με το ίδιο σκορ (3-0) μέσα σε τέσσερις ημέρες, αλλά και με τον ίδιο τρόπο:

ΜΠΗΚΕ δυνατά στο ματς, 1-0 στο 10’ με τον Παναιτωλικό, 1-0 στο 19’ με τον ΟΦΗ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ δυνατά ως το τέλος του ημιχρόνου, 2-0 στο 30’ με τον Παναιτωλικό, 2-0 στο 37’ με τον ΟΦΗ

ΚΑΙ έριξε ρυθμό στο β΄ ημίχρονο, αλλά πάλι σκόραρε μία φορά, 3-0 στο 81΄με τον Παναιτωλικό, 3-0 στο 68’ και με τον ΟΦΗ.

• Στα δύο αυτά κολλητά παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες! Για την ακρίβεια, έκανε στο ματς πρωταθλήματος οκτώ αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου. Κοινοί παίκτες και στα δύο παιχνίδια ήταν μόνο οι Μπα, Εμβιλά, Μασούρας. Μάλιστα, ο Εμβιλά στο Κύπελλο έπαιξε ένα ημίχρονο, ο Μπα έγινε αλλαγή και τις δύο φορές στο 60ο λεπτό κι ο Μασούρας και τις δύο φορές στο 80ο και στο 70ο λεπτό…

• Τώρα, ο Μαρτίνς το πάει ακόμη πιο μακριά. Κάνει 10 αλλαγές απόψε στην ενδεκάδα, συγκριτικά με τον αγώνα με τον ΟΦΗ! Ίσως γιατί πλέον είναι «αναγκασμένος» κατά κάποιο τρόπο, να ενσωματώσει μία ώρα αρχύτερα τόσο τον Σωκράτη, όσο και τον Λαλά, ενόψει του πρώτου παιχνιδιού με την PSV, που πλησιάζει επικίνδυνα-μόλις σε οκτώ ημέρες.

• Αν και νομίζω ότι εδώ υπάρχει και κάτι άλλο: ο Μαρτίνς ήταν πολύ ευχαριστημένος, και δικαιολογημένα, από τη σοβαρή, συνεπή και αξιόπιστη εικόνα της ομάδας του και στα δύο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης. Και ίσως έτσι, με τη σημερινή ενδεκάδα, ανταμείβει με τον τρόπο του αυτά τα παιδιά που είχε εμπιστευθεί στο Κύπελλο και τον είχαν βγάλει ασπροπρόσωπο. Τον Τιάγκο, τον Χασάν, τον Χολέμπας, τον Κρίστινσον, τον Ραντζέλοβιτς και τα άλλα παιδιά.

• Κατά τα άλλα, πρέπει να γράψω κάτι και για τον διαιτητή του αποψινού αγώνα, τον Καραντώνη. Εγώ ποτέ δεν έκρυψα την εκτίμηση που του έχω. Πολύ απλά, γιατί με εξαίρεση το φετινό ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1, όπου και πάλι το κυρίαρχο λάθος ήταν από VAR κι AVAR, δεν είχε δώσει δικαιώματα και δη σε εποχή δήθεν εξυγίανσης.



• Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να αγνοήσω την δήλωση που έχει κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο (μέσα από την ιστοσελίδα της Λάρισας), ο πρόεδρος της ΑΕΛ, ο Κούγιας, περί σχέσεων του Καραντώνη με τον Καρυπίδη. Προσέξτε, δεν τα υιοθετώ, πολύ απλά γιατί ούτε κατά διάνοια δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα, όμως πρόκειται για , επαναλαμβάνω, επίσημη δήλωση μετά το φετινό ματς Λάρισας-Άρη.

ΜΕ τον Κούγια να δηλώνει: «Ζητάω από τον Θόδωρο Καρυπίδη να βγει δημόσια και να πει τι μου είπε στο βενζινάδικο στη BP στην Βουλιαγμένη, που βάζουμε βενζίνη και πλένουμε τα αυτοκίνητα μας, για τη σχέση του και σε προσωπικό επίπεδο και σε ποδοσφαιρικό με τον Καραντώνη. Τον προκαλώ να βγει και να το πει σαν άντρας που φοράει παντελόνια. Τον προκαλώ επίσης να βγει και να πει δημοσίως τι μου είπε στο τηλέφωνο που με πήρε αμέσως μετά από τη δημόσια τοποθέτηση μου, για να με καθησυχάσει και να με διαβεβαιώσει ότι ο Καραντώνης θα παίξει 50-50. Ζητάω τώρα από τον Καραντώνη να βγει και να πει δημοσίως τι σχέση έχει με τον Καρυπίδη».

• Ο Καραντώνης έχει σφυρίξει φέτος τα ματς Λάρισα-Άρη 0-3 και Άρη-Απόλλωνα 1-0. Πέρυσι τα ματς Ξάνθη-Άρη 0-1, ΑΕΚ-Άρη 1-1, Λάρισα-Άρη 0-0 και Άρη-ΑΕΚ 0-1. Έχει οριστεί δηλαδή σε έξι παιχνίδια του Άρη, με τρεις νίκες του, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Για να δούμε κι απόψε.

Άσχετο: Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς για το μέλλον του με αφορμή τα περί Σάο Πάουλο δεν αποδόθηκαν σωστά στην πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου. Ιδού τι είπε (πατήστε το translate για τη μετάφραση):

Για τέλος, δείτε ένα πολύ ωραίο βιντεάκι για τα πεπραγμένα του Εμβιλά στο πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube