· Ήταν καλή αυτή η πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Άρη. Όχι θεαματική, αλλά καλή. Μετά το σοκ της ισοπαλίας στο Περιστέρι, που έδειξε αδυναμία της ομάδας να κάνει ένα μεγάλο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων σε παιχνίδια που «έπρεπε» να το κάνει, ήταν ό,τι έπρεπε αυτό το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

· Επιπλέον συνοδεύθηκε με νίκη, που κι αυτό δεν είναι αμελητέο. Αφενός μεν γιατί ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού, ότι δεν έχει…εθιστεί στις νίκες, αφετέρου δε γιατί ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού σε φινάλε παιχνιδιού του μετά από 3,5 ολόκληρους μήνες!!! Μετά από εκείνο το 2-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με το γκολ του Μπακαμπού στο 81ο λεπτό. Κάτι που συνιστά ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα της φετινής ομάδας, να μην μπορεί να καθαρίσει παιχνίδια που φτάνουν στο 70-75 λεπτό και δεν είναι εκείνη την ώρα ήδη μπροστά στο σκορ.

· Ο Ολυμπιακός έχει δώσει από τις αρχές της σεζόν 35 επίσημα παιχνίδια και έχει μπορέσει μόλις σε τέσσερα να πάρει αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά: ισοφάρισε στο 86’ την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη με τον Ελ Αράμπι, ισοφάρισε στο 76’ τον Βόλο στο Καραϊσκάκη ξανά με σκόρερ τον Αράμπι, κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με σκόρερ τον Μπακαμπού στο 81’ και τώρα κέρδισε 1-0 τον Άρη στο Χαριλάου με σκόρερ πάλι τον Ελ Αράμπι στο 84’. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες με γκολ στα τελευταία 20λεπτα των αγώνων του συνιστά ένα απογοητευτικό δεδομένο

· Και γίνεται ακόμη πιο απογοητευτικό αν δούμε ότι ο Παναθηναϊκός στα δικά του 25 επίσημα παιχνίδια έχει πάρει οκτώ (!) αποτελέσματα στο φινάλε. Και δη έξι νίκες (με γκολ στις καθυστερήσεις 1-0 με Άρη και ΠΑΣ, και με γκολ μετά το 73ο λεπτό με ΠΑΟΚ 2-1 έξω, με Ατρόμητο 2-0 μέσα, με Αστέρα 1-0 μέσα και με Παναιτωλικό 1-0 έξω) και δύο ισοπαλίες (με γκολ στις καθυστερήσεις 1-1 με Ολυμπιακό κι ΟΦΗ μέσα).



· Οι άλλες δύο ομάδες της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είναι σε αυτό το κομμάτι περίπου στο ίδιο σημείο με τον Ολυμπιακό. Και ίσως και λίγο πιο κάτω. Ο ΠΑΟΚ στα δικά του 25 επίσημα παιχνίδια έχει πάρει τρία αποτελέσματα στο φινάλε. Στις καθυστερήσεις έχει κερδίσει 2-1 τον Ατρόμητο μέσα κι έχει ισοφαρίσει 2-2 τον Αστέρα μέσα. Και με γκολ στο 78’ πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Κύπελλο από τον ΠΑΟ έξω. Η δε ΑΕΚ στα δικά της 23 επίσημα παιχνίδια έχει πάρει δύο αποτελέσματα στο φινάλε, δύο νίκες στις καθυστερήσεις (με Ατρόμητο 1-0 μέσα και με Ιωνικό 2-1 έξω).

· Λεπτομέρεια: Από τα 13 θετικά γι΄ αυτούς αποτελέσματα που πήραν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά των αγώνων τους, τα εφτά τα πήραν με πέναλτι…Τέσσερα ο Παναθηναϊκός (με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, ΠΑΣ), δύο ο ΠΑΟΚ (με Αστέρα και ΠΑΟ) κι ένα η ΑΕΚ (με Ατρόμητο). Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι δεν προσπαθούν οι ομάδες, δεν επιτίθενται, δεν παλεύουν κι ότι τους έχουν χαριστεί όλα αυτά τα εφτά πέναλτι. Και μαγκιά τους που τα παίρνουν.

· Κι εγώ, όμως, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν πήρε έστω ένα πέναλτι που θα τον βοηθούσε να κερδίσει ένα ματς στο τέλος… Για τον Ολυμπιακό υπάρχουν πέναλτι μόνο εις βάρος του στο τέλος. Όπως την Τετάρτη στο Χαριλάου, όπως στη Λεωφόρο και που να ξέρουμε ακόμη…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube