· Ο Μίτσελ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος είχε βρει μία ενδεκάδα κι έτσι είχε βρει και μία καλή, για τα δεδομένα του φετινού Ολυμπιακού, κατεύθυνση.

· Με το σχήμα Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Μασούρας, Μπακαμπού, Μπιέλ, που είχε φτιάξει ο Μίτσελ μετά το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είχε στρώσει κι είχε κερδίσει τα ματς που έπρεπε να κερδίσει (με Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό) και είχε παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στα πιο μεγάλα παιχνίδια (με Φράιμπουργκ 1-1, με ΠΑΟ -1, με ΑΕΚ 0-0).

· Με τη διακοπή μαμούθ, όμως, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλα άλλαξαν. Για διάφορους λόγους, η ενδεκάδα αυτή χάλασε σε μεγάλο βαθμό. Ο Άβιλα πλέον είναι εκτός πλάνων, ο Σωκράτης είναι πάγκο προερχόμενος από τραυματισμό, ο Ρέαμπτσιουκ μοιράζεται τη θέση με τον Μαρσέλο, ο Πασχαλάκης με τον Τζολάκη κι ο Μπακαμπού με τον Ελ Αράμπι, ο Χάμες μία είναι αλλαγή και μία βασικός, ο Μασούρας δεν παίζει ούτε λεπτό, ενώ κι ο Χουάνγκ μόλις τις προάλλες επέστρεψε από την Κορέα, με την οποία έπαιξε στο Μουντιάλ. Κάπως έτσι, από την πιο βασική ενδεκάδα της ομάδας προ διακοπής, έχουν μείνει μόνο οι Ντόη, Εμβιλά και Μπιέλ!



· Με την επανέναρξη της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει δώσει δύο παιχνίδια και οι αλλαγές που έχει κάνει στην ενδεκάδα του είναι μάλλον υπερβολικές: στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο η ενδεκάδα είχε εφτά (!) αλλαγές σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επίσημο παιχνίδι, το 0-0 με την ΑΕΚ. και στο ματς πρωταθλήματος στα Γιάννινα η ενδεκάδα είχε πέντε (!) αλλαγές σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, το 4-1 του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Πολλοί προπονητές λένε, ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι ο Μίτσελ άλλαξε πέντε παίκτες από την ενδεκάδα του που κέρδισε 4-1 τον Ατρόμητο.

· Σαφώς υπάρχουν πάντοτε ιδιαίτερες συνθήκες που ενίοτε επιβάλλουν να αλλάξουν πράγματα: π.χ. η φόρμα του Φορτούνη τον κάνει απαραίτητο στην ενδεκάδα, δεξιός μπακ πρέπει να παίζει ο Ανδρούτσος η, ο Βρουσάι απόντος ακόμη του Ροντινέι, ο Ρέτσος βγάζει μία άλλη φρεσκάδα έναντι του Ντόη κλπ. Αυτό, όμως, δεν διαφοροποιεί την υπερβολή που έγινε με τις αλλαγές μετά τη διακοπή.



· Πού θέλω να καταλήξω: ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να βρει πάλι μία καλή ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό, ειδάλλως κατά πάσα βεβαιότητα θα πάθει ό,τι είχε πάθει η ομάδα κι όταν πρωτοανέλαβε κι άλλαζε συνεχώς ενδεκάδα (βλέπε 0-3 και 0-0 με Γκαραμπάγκ κι 1-2 από ΠΑΟΚ). Ήδη, έχει υποστεί ένα απίστευτο κάζο, με το 2-2 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Και η διαφορά του τώρα με το τότε, ήταν ότι τότε είχε την ανοχή ακριβώς επειδή ξεκινούσε τη δουλειά, ενώ τώρα είναι στους τρεις μήνες και πάει στον τέταρτο.

· Κατά τα άλλα, κάτι πιο γιορτινό: ο Χάμες με τον γιό του, με τον οποίο πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube