Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πλέον βάζει 2,3 γκολ παραπάνω ανά ματς με τον Φορτούνη (αλλά και όχι μόνο)

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κι εξηγεί σημαντικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

• Προ διακοπής πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ ο Ολυμπιακός είχε βάλει μόλις 18 γκολ σε 13 παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα-ο μέσος όρος του ήταν κάτι λιγότερο από 1,4 γκολ ανά ματς. Μετά τη διακοπή, έχει βάλει 11 γκολ σε τρία παιχνίδια, δύο πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου-ο μέσος όρος του είναι κάτι λιγότερο από 3,7 γκολ ανά ματς! Κοινώς, σκοράρει περισσότερο 2,3 γκολ ανά ματς!!!

• Προ διακοπής δεν έπαιζε ο Φορτούνης. Αυτή είναι η μοναδική αλλαγή στα πρόσωπα. Άραγε, στον διεθνή άσο οφείλεται αυτή η συντριπτική διαφορά προς το καλύτερο; Σε ένα σοβαρό ποσοστό ναι, αν σκεφθεί κανείς ότι από τα 11 γκολ του ολυμπιακού σε αυτά τα τρία παιχνίδια (4-1 με Ατρόμητο, 2-2 με ΠΑΣ και 5-0 με Αστέρα), ο ίδιος έχει συμμετοχή σε τέσσερα, αφού έχει βάλει τα δύο στα Γιάννινα, έχει φτιάξει το ένα (του Μπιέλ με Αστέρα) κι από δικό του σουτ προήλθε και το γκολ του Ελ Αράμπι με τον Ατρόμητο. Τέσσερα στα 11 σημαίνει ποσοστό 36%!

• Υπάρχει άλλη παράμετρος πλην του Φορτούνη, που παρεμπιπτόντως μπήκε χθες καταπληκτικά στο ματς, αλλά μετά είχε αντιστρόφως ανάλογη κακή απόδοση; Η απάντηση φυσικά είναι καταφατική: όλη η ομάδα εμφανίζεται και πιο επιθετική, αλλά και πιο αποτελεσματική-το τελευταίο έχει να κάνει με τις πολλές ευκαιρίες που χάνονταν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Νικολακόπουλος: Ολυμπιακός βάζει περισσότερα με Φορτούνη

• Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπιέλ έχει αρχίσει και σκοράρει με καλύτερη συχνότητα (δύο γκολ σε τρία ματς) και οι δύο σέντερ φορ (Ελ Αραμπί και Μπακαμπού) πέτυχαν έστω από ένα γκολ, και οι δυο μπαίνοντας αλλαγή, ο μεν κόντρα στον Ατρόμητο, ο δε κόντρα στον Αστέρα. Οι τρεις αυτοί παίκτες έχουν από πέντε γκολ και ισοβαθμούν στον άτυπο πίνακα των σκόρερ της ομάδας. Βεβαίως τα γκολ είναι πολύ λίγα για τον καθένα. Απλά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Μπιέλ τα έχει βάλει τα πέντε δικά του γκολ χωρίς πέναλτι. Επιπλέον ο Ισπανός ήταν μέσα σε άλλα τρία γκολ, έχοντας την πάσα στο δεύτερο γκολ του Μαρσέλο, το κλέψιμο χθες στο γκολ του Μπακαμπού και το σουτ με την απόκρουση του γκολκίπερ στο γκολ του Γκάρι.

• Σημαντική κι άλλη μία παράμετρος: οι παίκτες με την πιο υψηλή ποιότητα βοηθάνε στο γκολ. Ο Μαρσέλο έβαλε δύο φοβερά γκολ με τον Ατρόμητο κι ο Χάμες ένα εκπληκτικό ακόμη με τον Αστέρα.

• Κι άλλες παράμετροι!
Πρώτη, οι αλλαγές: Εκτός από τα γκολ των δύο φορ όταν πέρασαν στα ματς ως αλλαγή, χθες σκόραραν μπαίνοντας επίσης ως αλλαγές τόσο ο Γκάρι, όσο κι ο Μασούρας.

Νικολακόπουλος: Ολυμπιακός βάζει περισσότερα με Φορτούνη

Δεύτερη, οι βοήθειες δημιουργικά των δύο κεντρικών χαφ: Από κλέψιμο του Εμβιλά μπήκε χθες το 1-0 κι από συνδυασμό του Χουάνγκ με τον Χάμες μπήκε το 2-0. Όπως από κάθετη του Εμβιλά είχε ανοίξει το σκορ και στο ματς με τον Ατρόμητο ο Μπιέλ. Σημαντική δε η συνεισφορά σε εκδήλωση επιθέσεων είχε κι ο Σαμασέκου μπαίνοντας αλλαγή με Ατρόμητο κι Αστέρα, για να αποδειχθεί λάθος η επιλογή του Μίτσελ να μην τον βάλει καθόλου στα Γιάννινα, προτιμώντας τον Κασάμι.

• Κατά τα άλλα, για το χθεσινό παιχνίδι ίσχυσε το…γνωστό των αγώνων του Ολυμπιακού με τον Αστέρα εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία: είτε θα είναι πολλά με λίγα (βλέπε 7-2, 5-1, τρεις φορές 5-0 και δύο φορές 4-0), είτε θα είναι θρίλερ (νίκη Αστέρα 2-1, τέσσερα 0-0, τρία 1-1 και νίκες Ολυμπιακού στο όριο). Καθαρά αγωνιστικά, αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι ότι η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε να παίξει αρκετά γρήγορο ποδόσφαιρο, να ρολάρει πολλές φορές την μπάλα με τη μία και να έχει μία ένταση στο παιχνίδι της.

• Μελανό σημείο του αγώνα, πέραν της άστοχης αντίδρασης του Χάμες στην αλλαγή του, κάτι που μάλιστα γίνεται για δεύτερο σερί ματς, ήταν η εικόνα του Ελ Αράμπι στα 63 λεπτά που έπαιξε. Ήταν σαν να έπαιζε χωρίς σέντερ φορ ο Ολυμπιακός και το ότι ο Μαροκινός δεν είχε καν τελική λέει πολλά, αλλά δεν τα λέει όλα για την απογοητευτική εικόνα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x