Ο Κώστας Παπανικολάου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βιλερμπάν χρειαζόταν μόλις ένα ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Γιώργο Πρίντεζη στη σχετική λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών στην Euroleague.

Το κατάφερε λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου, φτάνοντας τα 1.453 ριμπάουντ στην καριέρα του στη διοργάνωση, ένα περισσότερα από τον Πρίντεζη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο τους μοιράζονταν την 13η θέση, όμως με αυτή την επίδοση ο Παπανικολάου έμεινε μόνος, αφήνοντας τον άλλοτε ηγέτη του Ολυμπιακού στη 14η θέση.

Το επίτευγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παπανικολάου είναι ο μοναδικός παίκτης μέσα στη 15άδα της σχετικής λίστας που δεν αγωνίζεται στη front line. Ανάμεσα σε σέντερ και πάουερ φόργουορντ, ο Έλληνας φόργουορντ ξεχωρίζει ως εξαίρεση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έτσι βγήκε η... σκούπα: Τα highlights από τη σαρωτική νίκη του Ολυμπιακού στο Μονακό που τον έστειλε Final 4!

Μπαρτζώκας: «Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας θέλουν απεγνωσμένα να πάρουμε την Ευρωλίγκα, ειδικά επειδή παίζουμε στο ΟΑΚΑ»

Ολυμπιακός: Ιστορικό ρεκόρ τριπόντων στα playoffs της Euroleague

«Ολυμπιακός που διδάσκει σύγχρονο μπάσκετ, έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού της Αθήνας»: Το σχόλιο Ζέρβα από το Μονακό

Η ομιλία του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια: «Αξίζετε όλα τα εύσημα, πάμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει»

Παπανικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Έξτρα κίνητρο για εμάς ότι το Final Four θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού»

Φουρνιέ: «Έχουμε ακόμα δύο ματς για το τρόπαιο, πηγαίνουμε βήμα-βήμα»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονακό

Αγγελόπουλοι: «Θα είχαμε δύο τίτλους ακόμα χωρίς Final 4, να γίνει σύντομα στο ΣΕΦ - Δεν είμαστε φαβορί στο ΟΑΚΑ»!

Μαρκοϊσβίλι: «Έκανε εκπληκτική δουλειά ο Ολυμπιακός, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση»