Στη… γιορτινή επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος απέναντι στο Περιστέρι bwin, το οποίο νίκησε 101-79, για το 2/2 στην Basket League και ενόψει της «διαβολοβδομάδας» στην Ευρωλίγκα.

Με το εξαιρετικό 17/30 τρίποντα τελείωσαν την αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ωστόσο είχαν και 18 λάθη.

Τρομερή εμφάνιση από τον Σλούκα με 23 πόντους και 13 ασίστ. Σταθερά καλός ο Βεζένκοφ με 17π. και 6 ριμπάουντ, ενώ οι ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης είχαν 14π. και 13π. αντίστοιχα, με τον πρώτο να μαζεύει και 8 ριμπάουντ.

Από το σύνολο του «Kill Bill», που υποχώρησε στο 1-1, ξεχώρισε ο Φρανσίσκο με 17π.

Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Πίτερς, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ το Περιστέρι bwin με τους Μπίλαν, Ραντάνοφ, Ντέιβις, Ντένμον και Πουλιανίτη. Την κάκιστη αρχή των «ερυθρόλευκων» με 0/6 τρίποντα και 4 λάθη εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά για το 2-7, με τον Ντένμον να διατηρεί το +5 (6-11) μέχρι το 6’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες απέκτησαν τον έλεγχο. Αρχικά, μέσα από την άμυνά τους «μπλόκαραν» την επίθεση των φιλοξενούμενων και με τους Βεζένκοφ, Σλούκα και Λαρεντζάκη έκαναν την ανατροπή και έκλεισαν τη πρώτη περίοδο στο +3 (18-15).

Το τρίποντο του Κασελάκη κράτησε το Περιστέρι bwin κοντά (22-20) στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πάτησε το… γκάζι. Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα και την αποτελεσματικότητά του έξω από τα 6,75μ. με Σλούκα και Λαρεντζάκη πήγε στο +15 (38-23), στο 15’. Η αντίδραση της ομάδας του Σπανούλη ήρθε με σερί 7-0 από τους Μπίλαν και Πουλιανίτη (38-30), με τους Φαλ και Λαρεντζάκη να απαντούν για το νέο +15 (47-32). Ο Φρανσίσκο απάντησε με ένα δικό του 5-0, αλλά ένα νέο τρίποντο του «Λάρι» διαμόρφωσε το 50-37 του πρώτου ημιχρόνου.



Με μπροστάρη τον Πίτερς, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +18 (55-37) στην αρχή του δεύτερου μέρους. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαμήλωσαν… στροφές, με τους Φρανσίσκο και Ντένμον να μειώνουν τη διαφορά (57-47) και στη συνέχεα ο Μωραΐτης την έριξε σε μονοψήφια τιμή (60-51), στο 25’. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν σ’ αυτή τη διαφορά (64-54) μέχρι το 28’. Στα τελευταία δύο λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και με Σλούκα και Βεζένκοφ έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +18 (74-56).

Με τους Πίτερς και Μπλακ πολύ ενεργούς επιθετικά, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +19 (83-64), στο 33’. Το Περιστέρι bwin έβγαλε αντίδραση και μείωσε (83-70). Όμως, αυτή ήταν και η τελευταία. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Σλούκας πήρε… φωτιά και οι Πειραιώτες εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (95-72), στο 37’. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να φτάνει στη νίκη με το τελικό 101-79.



Τα δεκάλεπτα: 18-15, 50-37, 74-56, 101-79

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς





Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν σπίτι του Πίτερς για να τον πείσουν να μείνει!

Συμπαίκτης με Αβδάλα: Δεσμεύτηκε στο ιστορικό North Carolina ο Σαμοντούροφ!

Παναθηναϊκός: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Game 2 με τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Διαθέσιμα από Κυριακή τα εισιτήρια του 1ου και του 3ου τελικού με Παναθηναϊκό

Το dunk party του Χολ και τα υπόλοιπα highlights από τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ

Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ - Να ανεβάσουμε το κίνητρο και τη διάθεσή μας ενόψει τελικών»

Σάκοτα: «Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, απλά κάθε χρόνο τον Ιούνιο λέμε για το πόστο»

Μπαρτζώκας για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Δύσκολη σειρά, με έναν εξαιρετικό αντίπαλο»!

Μαγικός Χολ και πολυφωνία στην επίθεση οδήγησαν τον Ολυμπιακό στους τελικούς με «σκούπα» επί της ΑΕΚ!

Για 23η φορά αντίπαλοι σε σειρά τελικών του πρωταθλήματος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός