• Μια χαρά πήγε λοιπόν ο Τζολάκης στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Και μόνο που κράτησε το μηδέν στη νίκη επί του Ατρόμητου, καλό ήταν!

• Για να κρατήσει δε το μηδέν, χρειάστηκε να κάνει ίσως την απόκρουση του αγώνα στην κοντινή κεφαλιά του (αμαρκάριστου) Ισλανδού επιθετικού της ομάδας του Περιστερίου. Απόκρουση του αγώνα και λόγω της δυσκολίας της, αλλά και γιατί αν εκεί, στο κρίσιμο σημείο των πρώτων λεπτών του β΄ ημιχρόνου, ισοφάριζε ο Ατρόμητος, μπορεί στη συνέχεια το παιχνίδι να εξελίσσονταν διαφορετικά. Με τους γηπεδούχους να ένιωθαν τεράστια πίεση και τους φιλοξενούμενους να έπαιρναν τα πάνω τους ψυχολογικά.

• Μία φορά αναγκάστηκε να επέμβει ο Τζολάκης και το έκανε άριστα-πράγμα πολύ σημαντικό για γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που σε πολλά ματς πραγματικά χρειάζεται μόνο μία φορά να κάνει τη δουλειά του. Επιπλέον ο 20χρονος «άσος» μάζεψε εύκολα τρεις όχι επικίνδυνες πάντως σέντρες, ενώ μία φορά που έπρεπε να κινηθεί με ταχύτητα το έκανε. Για να ολοκληρώσουμε την κριτική του σε αυτό το παιχνίδι: με τα πόδια δεν έπαιξε πολύ. Όταν το έκανε, δεν έδειξε να έχει πρόβλημα. Λάθος μπορείς να πεις μόνο ένα «ελεύθερο», με το οποίο έστειλε την μπάλα αράουτ.



• Γενικά, ήταν πειστικός ο Τζολάκης, που άλλωστε όσες φορές (18 συνολικά) έπαιξε την προηγούμενη τριετία δεν είχε ποτέ πρόβλημα, ούτε καν στο ντεμπούτο του μέσα στην Τούμπα, σε ηλικία 17,5 ετών, σε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με ένα πέναλτι. Από δε τα 18 παιχνίδια, στα οκτώ κράτησε το μηδέν.

• Θέλετε την γνώμη μου; Μπορεί να φανεί «κάπως», αλλά νομίζω ότι ο… Πασχαλάκης βοήθησε τον Τζολάκη στην επιστροφή του κάτω από τα γκολπόστ του Ολυμπιακού προχθές Κυριακή, στο 2-0 επί του Ατρόμητου!

• Πώς; Πολύ απλά με τη μεταγραφή του Πασχαλάκη λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, έπεσαν όλα τα φώτα πάνω του. Ο έμπειρος γκολκίπερ έγινε πρώτο θέμα, όλοι ασχολήθηκαν μαζί του αυτές τις ημέρες πριν το παιχνίδι και όλο αυτό το σκηνικό απορρόφησε, να το γράψω έτσι, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πίεσης που θα είχε ο Τζολάκης υπό άλλες συνθήκες.

• Σκεφθείτε πολύ απλά, ότι αν δεν υπήρχε η μεταγραφή του Πασχαλάκη, ο Τύπος θα «έπεφτε» πάνω στον Τζολάκη, από την στιγμή κατά την οποία θα έπαιζε για πρώτη φορά βασικός στη φετινή σεζόν, κάτι που σημειωτέον είχε προαποφασιστεί στον Ολυμπιακό πριν τραυματιστεί ο Βατσλίκ με την Εθνική του. Παρεμπιπτόντως, από το περασμένο Σάββατο 24 του Σεπτέμβρη είχα πει στο ραδιόφωνο «Έρχεται η ώρα του Τζολάκη στον Ολυμπιακό» ότι έρχεται η ώρα του Τζολάκη στον Ολυμπιακό…



• Αν δεν υπήρχε ο θόρυβος από τη μεταγραφή του Πασχαλάκη, όλοι θα ασχολούνταν με τον Τζολάκη κι αν ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν να έπαιζε (φυσιολογικά εξάλλου) με μία άλφα πίεση, η πίεση αυτή θα γίνονταν επί δέκα, με ό,τι συνέπειες θα μπορούσε να προκαλέσει. Μπορεί και να κάνω λάθος με το σκεπτικό μου, αλλά ο Τζολάκης ήταν πιο ήρεμος και πιο ψύχραιμος μέσα στο παιχνίδι, επειδή όλοι εμείς τον αφήσαμε στην ησυχία του, γιατί είχαμε τον Πασχαλάκη!

• Κατά τα άλλα, δείτε την γκολάρα του Τικίνιο με την οποία η Μποταφόγκο προηγήθηκε 1-0 της βέβαιης πρωταθλήτριας Παλμέιρας, νικήτριας και χθες με 1-0.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube